Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

W każdym razie reprymendą od niego miałem szansę powiedzieć co myślę o tych ćwiczeniach i o ich grach komputerowych.

Ćwiczenia dowódczo sztabowe nie są złe. Warunek jeden. Trzeba określić sobie cel. Oczywiście u nas nie napisze się że cel ma być taki a taki, tylko napierdoli kartkę A4 głupot ,bo przełożony może zarzucić iż zbyt mało ambitne. 

Raz występowałem jako pododdział ćwiczący, gdzie moje ćwiczenie taktyczne z użyciem amunicji bojowej było wpisane jako element praktyczny. Przesiedziałem trzy dni w polu czekając na komendę i przyjazd oficjeli, a potem okazało się że Panowie zapomnieli o bidnej kompani zmechanizowanej i po obiedzie wy***ali do domciu, Na szczęście kierownik pasa taktycznego pozwolił nam ze stanowisk wy***ać załadowaną amunicję do przygotowanych celi, bo bym się zasrał rozładowując to wszystko i zdając do magazynu. Tym bardziej że połowy już by nie przyjęli luzem.

3 minuty temu, marulekk napisał:

Tak się zastanawiam jak się zmieni władza a mam nadzieję że jak najszybciej,  zacznie się rozliczanie

Jak zaczną gnoi rozliczać, to nie starczy im czasu na wyciąganie Państwa z ruiny, czy tam bagna. Wybrać właściwe.

Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał:

Tak się zastanawiam jak się zmieni władza a mam nadzieję że jak najszybciej,  zacznie się rozliczanie to gdzie pan Kaczyński ze swoimi ziomkami sp***doli ,kto ich przyjmie ??? Niemcownia zajęta przez Tuska, USA w d*pie ma nas, Izrael ??? Putin chętnie przygarnął by ale bezpowrotnie 🤣🤣🤣 Chyba że schowają się  w twierdzy  imperatora Rydzyka 😇😇😇

A kto będzie lepszy?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, PRIMO napisał:

wszystkie sieci handlowe ze sprzetem elektronicznym mają sprzedaż internetową , wiec mogą czesciowo podatek obejść , wiele firm branzy motoryzacyjnej odczuło braki elektroniki do samochodów i robiło przestoje , koncentracja produkcji w chinach jest dobra bo tania produkcja ale są i minusy  które tramp widział 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

i oni nie oddadzą władzy z drugiego rzędu

Drugi rząd należy wyeliminować. Kto podejmuje decyzje, ten ponosi odpowiedzialność. W pierwszej kolejności do likwidacji są piony polityczne w rządzie. Czas oficerów politycznych już się skończył. Teraz czasy wymagaja pragmatyków.

No i teraz opozycja mówi Ziobrze- sprawdzam.

https://wiadomosci.wp.pl/poslowie-chca-osobistego-nadzoru-zbigniewa-ziobro-nad-sledztwem-ws-zakupu-respiratorow-6603790566218304a

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

kto by lepiej poprowadził kraj

Każdy kto idiotycznymi pomysłami w stylu 5 kaczki nie ingerował by w biznes i przedsiębiorczość Polaków. Rząd nigdy nie miał i nie będzie miał swoich pieniędzy, to jest kasa niemalże przemocą zabrana ludziom przedsiębiorczym poprzez nieuczciwe nakładanie grup podatkowych, ukrytych danin i opłat w stylu za świeże powietrze, czy wodę opadową.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, agromatik napisał:

Każdy kto idiotycznymi pomysłami w stylu 5 kaczki nie ingerował by w biznes i przedsiębiorczość Polaków. Rząd nigdy nie miał i nie będzie miał swoich pieniędzy, to jest kasa niemalże przemocą zabrana ludziom przedsiębiorczym poprzez nieuczciwe nakładanie grup podatkowych, ukrytych danin i opłat w stylu za świeże powietrze, czy wodę opadową.

No jak nigdy nie miał i niema to z czego ma dać byznesmenom co robić się oknie chciało😜😋?

13 godzin temu, Ulman napisał:

Też jestem ciekawy wytłumaczenia fenomeny wzrostu zatrudnienia przy zamknięciu gospodarki i spadającym PKB. Oby ktoś tu umiał to rozkminić.

Fajny temat   Chcieli sprzedać 100 hektarów gruntów pod Poznaniem. Kupiec był szybki. To... archidiecezja - Money.pl 

No już widzę rolnika co wyciąga 15mln i kupuję te 100 ha jak nic się nie opłaca podobno 😜😋

A tak wgl przy sprzedaży czy dzierżawie pierwszeństwo powinna mieć osoba która graniczy z tą działką gdyby ona nie była zainteresowana wtedy ten kto ma najbliżej do niej

Opublikowano

polska czy raczej PIS nie wymysla sam podatków a raczej je kopiuje od innych , czy bedzie pis czy hołownia czy platworma wruci to podatki niższe nie bedą a jak ktoś obniży to raczej obywatel tego nie odczuje , konfederacja sie nie liczy .

• Like 3
Opublikowano

Tu nie chodzi o obniżanie podatków tylko o to by Kowalski uiszczając daninę nie zastanawiał się czy aby na pewno ta stawka, ta interpretacja itp. Mały problem jak się pomyli i zapłaci więcej, jak będzie miał farta to wydrze te pieniądze (nam to zajęło 2lata i to przy dobrej woli US) gorzej jeżeli zapłaci mniej.

7 minut temu, jarecki napisał:

polska czy raczej PIS nie wymysla sam podatków a raczej je kopiuje od innych , czy bedzie pis czy hołownia czy platworma wruci to podatki niższe nie bedą a jak ktoś obniży to raczej obywatel tego nie odczuje , konfederacja sie nie liczy .

4 minuty temu, henio2 napisał:

https://kultura.onet.pl/wiadomosci/maciej-stuhr-noga-moja-u-sw-szczepana-juz-nie-postanie/dn4th4r.   Kosciół na tym buraku nie straci kogo to obchodzi gdzie jego nogi chodzą😋

Kilka pism o apostazji widziałem i jest ich coraz więcej. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No nie akurat

Ale dalej nie odpowiedziałaś kto by lepiej poprowadził kraj

tak bardzo chcesz to ci już mówię, głosuję na konfederację a nawet i jak trzeba będzie to AgroUnie poprę, baaa nawet na Dudę oddam głos pod warunkiem że całkowicie oddzieli się i odejdzie z Pychy i Swołoczy .

Czy lepiej poprowadzą kraj nie wiem ale nowe twarze nowe pomysły na rządy może coś zmieni  na lepsze . 

Ja na pewno na żadne pisdy i peło z lewicą Nie będę głosował !  Starym złodziejskim komuchożydowskim elitom dziękuje .

Coś się @Denwer nie odzywa 🤔

Ooo a to niedobry ksiądz, tace przeznaczył na WOŚP, pewnie wydalą go z kościoła

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26742765,elblag-ksiadz-z-elblaga-przekazal-tace-na-wosp-ten-sprzet.html

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, agromatik napisał:

Już jeden taki przedsiębiorczy siedź. Nie wiem Nowak się nazywa czy jakoś tak.🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v