Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już 130mln, a ile jeszcze licytacji zostało. Może się uda przebić to co w zeszłym roku. A tak wgl to jak patrzę to te plucie w Wiadomościach bardzo pomaga WOŚP, słupki za ich panowania bardzo szybko rosły ;) O dzięki Ci TVP za tak dobre promowanie WOŚP xD A dalej jeszcze lepiej bo w 2019 175mln zł a w 2020 186mln zł, jednak TVP zna się na robocie i wiedzą jak kogoś wypromować. Zaraz wpadnie Heniek i będzie pluł, że to przez 500+ bo ludzie mają więcej pieniędzy ;) 

Kwoty zebrane w finałach WOŚP w latach 1993-2018, ostatnie 2 lata pisowska  kampania anty WOŚP rekordowe sumy wykres infografika - Paczaizm.pl

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już 130mln, a ile jeszcze licytacji zostało. Może się uda przebić to co w zeszłym roku. A tak wgl to jak patrzę to te plucie w Wiadomościach bardzo pomaga WOŚP, słupki za ich panowania bardzo szybko rosły ;) O dzięki Ci TVP za tak dobre promowanie WOŚP xD 

Kwoty zebrane w finałach WOŚP w latach 1993-2018, ostatnie 2 lata pisowska  kampania anty WOŚP rekordowe sumy wykres infografika - Paczaizm.pl

Oczywiście że tak. PISowską sekta i tak nie da grosza a resztę szczujnia tak wku... wi że dadzą więcej.  Przekaz propagandy  konsoliduje przekonanych ale nie przyciąga nowych sympatyków a wręcz ludzi odstrasza i PISowskiego filozofię obrzydza

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertuss napisał:

W centrali też pewnie nie wiedzą co przekazać bo prezes jeszcze śpi

Pewnie zaraz zachorowalność skoczy w Wiadomościach .

8 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. PISowską sekta i tak nie da grosza a resztę szczujnia tak wku... wi że dadzą więcej

Taki se model  komunikacji z Narodem wypracowali i tak to działa. 

Ale akurat to trzeba im przyznać na plus. Przyroda "wyruchała" ich najmniej spodziewanym momencie. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 godzin temu, kiko8 napisał:

Pis kładzie rolnictwo na łopatki

9 godzin temu, pabloooo napisał:

Proponuję Ci postawić u siebie im pomnik za zasługi dla rolnictwa😉. Ja tylko z mojej strony powiem Ci, że nikt w ostatnich latach  tak mocno nie doje*** rolnictwu jak Twój ukochany PIS. Walka z ASF klapa na całej Lini, wprowadzenie bioasekuracji tylko po to, by nie płacić odszkodowań za chorobę zwalczana z urzędu!!!!!!!!!!! Spójrz na mapę z nowymi przypadkami ASF u dzikow na województwo lubuskie, wydano kilkadziesiąt milionów złotych na grodzenia a i tak prawie całe województwo i pół wielkopolskiego w strefach i są ograniczenia. W lubuskim trzeci rok z rzędu mega susza, wymyślili sobie jakąś śmieszną aplikację, co bez wychodzenia komisji szacującej obliczyła straty, efekt nawet gospodarstwa nie mające hodowli nie lapali się w próg powyżej 30%. Pomoc COWID-19 dana tylko dlatego że fundusze z PROW wykorzystane na bardzo niskim poziomie, więc dano by kasa nie przepadła. Mówisz o doplatach do dobrostanu, nie znam nikogo u nas w okolicy kto skorzystał, a w skali kraju bodajże ok40 tys gospodarstw skorzystało,  lal normalnie szał na 1mln 300tys. gospodarstw. Pomoc na wyrównanie dochodów ze stref ASF to także fikcja, bo porownojesz rok w którym ceny były bardzo wysokie, do trzech poprzednich gdzie ceny były względnie niskie. Za żadnych poprzednich rządów nie nałożą o na mnie tyle biurokracji, plany nawozów, bioasekuracja itp itd. Więc przestań pie***** że są tacy dobrzy.... 

11 godzin temu, krilan06 napisał:

Dokładnie, u mnie na wiosce, z młodych to nikt nie chce zostać na gospodarstwie, wystarczy że widzą jak rodzice non stop zasuwają i mało co z tego zostaje. Najważniejsza w każdym biznesie jest opłacalność, jak tego nie ma, to niczym innym się nie zachęci ludzi choćby nie wiem co robić 

12 godzin temu, kopin napisał:

żeby dostać śmieszną rolniczą emeryturę ( a właściwie jej drugą część ) nie trzeba będzie przekazać gospodarstwa- i to ma być takie dobre?

jak można byc takim tłumokiem żeby to za dobre uznać? przecież to chodzi o to żeby chłopki za***rdalali na gospodarstwie nawet jak z emerytury będą do tego dopłacać bo większość młodych ma to w d*pie i nie będzie komu tego przepisać za kilka lat

Szkoda talii idiocie tłumaczyć rolnik będzie miał wybierać czy sprzedaż czy zatrzyma 

Opublikowano

dajcie spokój juz chyba ze 2 tygodnie o tej wośp dzielicie na pis i reszte a prawda jest taka żę jak by każdy miał możliwość dania to z 95 % społeczenstwa by wspomogło fundacje owsiaka a te 5 % to pewnie nigdy nie dawało i nie da

• Like 1
Opublikowano

Pablo co ja moge że sami nieudacznicy gospodarza u Ciebie są gospodarstwa które świetnie sobie radzą a jak ktoś nie potrafi to lepiej że odejdzie z rolnictwa i ziemię przejmą sąsiedzi z radością 😎

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał:

dajcie spokój juz chyba ze 2 tygodnie o tej wośp dzielicie na pis i reszte a prawda jest taka żę jak by każdy miał możliwość dania to z 95 % społeczenstwa by wspomogło fundacje owsiaka a te 5 % to pewnie nigdy nie dawało i nie da

Jeśli tak to oznacza fiasko działań Staskow Marków i reszty propagandy 

Staszek chyba oszalal doszczętnie. Ktoś wie o czym on pisze? 

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. PISowską sekta i tak nie da grosza a resztę szczujnia tak wku... wi że dadzą więcej.  Przekaz propagandy  konsoliduje przekonanych ale nie przyciąga nowych sympatyków a wręcz ludzi odstrasza i PISowskiego filozofię obrzydza

To wszystko z naszych podatków ale lewacki proletariat będzie wierzyło że dzięki Owsiakowi 😜😋

21 minut temu, hubertuss napisał:

W centrali też pewnie nie wiedzą co przekazać bo prezes jeszcze śpi. W Wiadomościach w szczujni wczoraj próbowali pluć ale coś nie wyszło. Ludzie znowu więcej dali.

No dali to co pewnie w tym roku już nikt nie umza no może prezes i jego 🐱😜😋

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Staszek chyba oszalal doszczętnie. Ktoś wie o czym on pisze? 

chodzi o pomysł  Pudy by rolnicy odchodzący na emerytury z KRUS nie musieli przepisywać ziemi by otrzymać pełne swiadczenie , sam pomysł dobry w dłuzszej perspektywie zmiejszy liczbe gospodarstw tak według mojego toku rozumowania , do tej pory jak przechodził rolnik na emeryture to odpisywał na córke czy syny i troche na siłe na tej gospodarce zatrzymywał  nastepce 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

To wszystko z naszych podatków ale lewacki proletariat będzie wierzyło że dzięki Owsiakowi 😜😋

To też z naszych podatków.

https://wiadomosci.wp.pl/respiratory-od-handlarza-bronia-firma-e-k-ujawnila-stan-finansow-6603153463810944a

" Nie wiemy, dlaczego doszło do tej transakcji i czy motywem była korupcja. Na pewno nie było potrzeby zamawiania respiratorów od podejrzanych handlarzy, skoro ze wszystkimi gwarancjami i usługami szkoleniowymi oferowała je np. niemiecka firma GE Medical – mówili na konferencj"i.

"Dzień dobry nazywam się Czesio i chciałem kupić respiratory".

Opublikowano
13 minut temu, henio2 napisał:

Co takiego jest z naszych podatków?

Opublikowano

Cała zbiórka imprezy organizują samorządy za pieniądze ze środków publicznych darczyncy firmy osoby prywatne datki odliczają od podatków wszystko w temacie siema 😜😋

Opublikowano (edytowane)

Ale wiesz, że datek na tak chwalony Caritas można tak samo sobie odliczyć od podatku ? 

A po drugie w tym roku ilość imprez była minimalna ze względu na PLANDEMIE ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Świat według Czabańskiego.

https://wiadomosci.wp.pl/strajk-kobiet-czabanski-o-wniosku-do-premiera-chodzi-o-bezpieczenstwo-dziennikarzy-6603427956353568a

"Czabański zwrócił uwagę, na to, że część mediów komercyjnych wzięła udział w ostatnim finale Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy. - Czy te środowiska zadały sobie wcześniej pytanie, że w związku z tym działaniem poparły jednocześnie Strajk Kobiet? - zapytał przewodniczący RMN - Redakcje mają prawo, popierać co chcą, ale niech nie udają, że są niezależne - dodał Czabański".

Jeżeli popierają to co chcą a nie to co im się nakazuje, to siłą rzeczy są niezależne. Więcej takich skomplikowanych PiS mózgów a będzie jeszcze weselej.

• Like 1
Opublikowano

No co - czas antenowy w TVNie 😋 Nie wytłumaczysz też, że ten czas się sam spłaci z reklam przed i po wejściu.. Finał odbywa się w niedziele zatem ludzie na wolontariacie... Sztucznych ogni nie było ale gminy wywiązały się x obowiązków i mają plus jeden do rozliczenia bo budynki normalnie opustoszałe były ten jeden dzień wykorzystane. Ciekawe co będzie na tapecie jak przyjdzie do organizacji festynów z okazji świąt miast..

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale wiesz, że datek na tak chwalony Caritas można tak samo sobie odliczyć od podatku ? 

A po drugie w tym roku ilość imprez była minimalna ze względu na PLANDEMIE ;) 

Oczywiście że wiem no to ile zgonów będzie mniej ? W końcu 4 zł od Polaka postawi służbę zdrowia na nogi 😜😋

Opublikowano

stasio chyba nie oglada kurwizji- tam caritas jest promowany wielominutowymi wstawkami  kilka razy dziennie. kazda minuta reklamy kosztuje a tu kosciol dostaje za darmo z naszych miliardow...

• Like 1
Opublikowano

aa to mirro już mi się kołacze odkąd tu i nie tylko tłucze się temat politycznej zależności politycznej Owsiaka. Czekałem tylko na oficjalne przekazy dnia. Mało tego. Owsiak prosił o nieorganizowanie protestów przez strajk kobiet w niedzielę na co ów strajk przystał. Toteż padło zdanie, że kobiety grają z orkiestrą iiii chwyciło. Denwer udowodnił.

Opublikowano
13 minut temu, henio2 napisał:

Cała zbiórka imprezy organizują samorządy za pieniądze ze środków publicznych darczyncy firmy osoby prywatne datki odliczają od podatków wszystko w temacie siema 😜😋

Jakie samorządy? Co za bzdura. Ludzie zbierają dobrowolnie jako wolontariusze. To, że osoba publiczna np prezydent miasta wystawi na licytację oprowadzenie po mieście jak np prezydent Wrocławia to jest mały procent kwoty zebranej i zbierających., Duża większość to zwykli ludzie a nie samorządy.

Być może jakieś firmy odpiszą od podatku. Ale przeciętny wpłacający jako osoba fizyczna po te kilkadziesiąt zł nic nie odpisze więc nie pleć bzdur.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v