Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Wstało dziadostwo z kolan i szumi😁

Co z tego że wstało z kolan jak dalej ryje nosem w łajnie. 

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

To chyba Dobrze że się zwolnili skoro byli słabo wynagradzani tak powinno być praca musi zapewnić godne życie a nie wegetację niech właściciel sam pracuję sobie za grosze jak się nie opłaca zamykać interes

Płaca powinna być dostosowana do realiów. Jak kobieta nie ma wykształcenia i wykonuje prostą pracę to i płaca jest odpowiednia. Pewnie można płacić 10 tys zł miesięcznie za sprzątanie ale ile wtedy ktoś poniesie kosztów i ile przerzuci ich na klienta. A i tak za pisu mamy drożyznę jakiej nigdy nie było.

2 godziny temu, jarecki napisał:

nie żadne dane tego nie potwierdziły a dane mówiły o rekordowej liczbie zatrudnionych 

Potwierdzały potwierdzały. A to, że bezrobocie było najniższe to wcale nie oznacza, że w pewnych najsłabiej płatnych nie wymagających kwalifikacji branżach ludzie się zwalniali. Po prostu np w budownictwie były np większe potrzeby zatrudnienia i płace niż np kobiet zwolniło się ze sprzątania.

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

Nie broni tylko klamki

Ale za to zabójcza amunicja. 

image.png

image.png

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I szanuj wschodnią Polskę bo to ona głównie głosuje na tą twoją dziadowską partię ;) 

na  szacunek  to  trzeba  sobie  zasłużyć  ;)

Z przekazanych przez PKW danych wynika, że na terenie gminy Koronowo w 23 obwodowych komisjach wyborczych na PiS zagłosowały 3922 osoby, co daje 38,92% głosów. Druga jest Koalicja Obywatelska z 3348 głosami (33,23%). Poniżej wyniki na poszczególne komitety:

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

na  szacunek  to  trzeba  sobie  zasłużyć  ;)

Nie zasłużyć tylko zapracować a póki co to tylko pogarda dla PISuarczyków się należy a i to za dużo. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie zasłużyć tylko zapracować

Zasłużyć  :P

"Często uczy się nas, że każdemu należy się szacunek. Inna szkoła mówi, że szacunek nie należy się z urzędu – trzeba sobie na niego zasłużyć."

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

widać to po tym jak tu Ciebie traktują

141133699_835269300662431_39541916723609

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

"Często uczy się nas, że każdemu należy się szacunek. Inna szkoła mówi, że szacunek nie należy się z urzędu – trzeba sobie na niego zasłużyć."

Jest też szkoła, która mówi( z całym szacunkiem) "Pocałuj mnie w d*pę", 

Opublikowano (edytowane)

@Denwer patrz to jest gmina która na prawdę popiera PiS https://ostrowmazowiecka.naszemiasto.pl/wyniki-wyborow-prezydenckich-2020-w-gm-szulborze-wielkie-jak-glosowali-mieszkancy-w-2-turze/ar/c1p1-20412283

80% dla Adriana i ponad 90% frekwencji ;) A teraz zgaduj gdzie to jest ;)

U was PiS ponizej przeciętnej bo tylko 39%(w kraju 44%) a PO powyżej przeciętnej bo 33%(w kraju 27%) ;) 

I jeszcze te 12% na SLD. Gdyby cały kraj tak głosował to PiS nie miałby większości w Sejmie ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Te wyzwiska to po prostu prawda w stosunku do ciebie. niedouku proletariacki?

4 godziny temu, Ulman napisał:

prostacze wioskowy

@Ulman widzę, że się jeszcze muszę dużo od Ciebie nauczyć 🤣.

3 godziny temu, jacus napisał:

cennik jednego z krakowskich szpitali prywatnych- aktualnie w posiadanu miedzynarodowego funduszu inwestycyjnego.

https://swrafal.pl/cennik

Jacuś taki cennik to u mnie mają prywatne gabinety lekarskie.

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ale za to zabójcza amunicja. 

image.png

image.png

Taki film dzisiaj oglądałem, nawet ciekawy.

Opublikowano

Denwer "BÓG ZAPŁAĆ" będzie na aborcję dla gosposi???????

Poza tym na wośp festiwal zawsze były akcje "stop narkomani".

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

akouku - jakie sekty? Co Ci festiwal przeszkadza? Jaka niby promocja narkomanii?

Jejku weź sobie zobacz nagrania z tych festiwali i pomyśl kto na to chodzi. Nie mówię że wszyscy to narkomanii ale narkotyki są powszechne w tych kręgach i inne szkodliwości.

Opublikowano

Jakby nie festiwale w Jarocinie i Wodstok, to by w Polsce problemu narkomanii nie było. Taki to wniosek z rozumowania wyżej.

No i kurz oraz kąpiele błotne jako wyraz kultu szatana.

Opublikowano
13 minut temu, Ywa napisał:

Denwer "BÓG ZAPŁAĆ" będzie na aborcję dla gosposi???????

Poza tym na wośp festiwal zawsze były akcje "stop narkomani".

Ta jasne a w ramach tej akcji rozdawali trawkę 😋😜

Opublikowano
9 minut temu, akooo napisał:

Jejku weź sobie zobacz nagrania z tych festiwali i pomyśl kto na to chodzi. Nie mówię że wszyscy to narkomanii ale narkotyki są powszechne w tych kręgach i inne szkodliwości.

tam jest sto razy bezpieczniej niż na dyskotekach, zaręczam.......nawet kościół rozkłada tam wioskę Jezus, księża chodzą i spowiadają

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Ta jasne a w ramach tej akcji rozdawali trawkę 😋😜

przespać się możesz na niej; nie ma nic za darmo- jedź do Holandii jak tak lubisz 

Opublikowano

Nic dobrego to tam raczej nie ma. Masa otumanionych dzieciaków a szkoda.

3 minuty temu, Ywa napisał:

tam jest sto razy bezpieczniej niż na dyskotekach, zaręczam.......nawet kościół rozkłada tam wioskę Jezus, księża chodzą i spowiadają

No i chwała im za to że tam są. Też o tym słyszałem. A czy dyskoteka jeszcze w mieście czy Jarocin

to wielkiej różnicy nie ma może oprócz długości włosów. Jak wyglądają dzisiejsze dyskoteki każdy wie to już nie są te potańcówki co kiedyś były w remizach strażackich.  Na te współczesne dyskoteki to bym się już dzisiaj chyba bał iść.

Opublikowano
21 minut temu, dsbh napisał:

Naoglądał się Pana Kleksa też strzelali makaronem z żelazka .

21 minut temu, dsbh napisał:

Naoglądał się Pana Kleksa też strzelali makaronem z żelazka .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v