Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nie podoba mi się ta teoria że większość jest głupia. moim zdaniem większość jest łatwowierna, a ci na czele to nieźli oszuści zazwyczaj.

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy można by i wtą stronę, ale teorii łatwowierności czy też naiwności przeczą te same ryje od X lat. Czyżby zbiorowy Alzheimer? Ewentualnie na bezrybiu i rak ryba.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

nie podoba mi się ta teoria że większość jest głupia. moim zdaniem większość jest łatwowierna, a ci na czele to nieźli oszuści zazwyczaj.

Każdy ,,głupi 'ma swuj rozum tu chodzi oto pozbawić realnego myślenia  ludzi. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Komu pasują rosnące podatki i obciążenia?

A komu nikomu. Warto komuś powierzyć kasę tylko aby do mnie  kiedyś wróciła,, wieksza części .''

Opublikowano

A po cholerę masz płacić i liczyć że część wróci? Co to za pokrętna logika? A może po prostu nie płacić i wtedy całość ci zostanie i to od razu a nie kiedyś jakaś część może wróci?

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A po cholerę masz płacić i liczyć że część wróci? Co to za pokrętna logika? A może po prostu nie płacić i wtedy całość ci zostanie i to od razu a nie kiedyś jakaś część może wróci?

To nie jest panistwo to jakieś plemie. 😄😄🤣👍

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Ulman napisał:

Komu pasują rosnące podatki i obciążenia?

a jakie podatki tak w ogóle ? wchodzi cukrowy , i opłata mocowa do prądu i od handlu . a tak  dalej idąc to podatki płacą nie ci najbogatsi ale ci biedni i sredniozamożni 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

a jakie podatki tak w ogóle ? wchodzi cukrowy , i opłata mocowa do prądu i od handlu . a tak  dalej idąc to podatki płacą nie ci najbogatsi ale ci biedni i sredniozamożni 

A jebać to, Świata nie zbawisz. 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

No właśnie........ Błogosławieni którzy nie kumają albowiem oni na PIS głosować będą.👍

No to napisz na kogo będą głosować jak PiSu nie będzie.🤣

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A jebać to, Świata nie zbawisz. 

No w Zbawiciela nie bawmy się. 

3 minuty temu, mirro napisał:

Na każdą lewicę, która nie zabroni chodzić do kościoła.

A jak,, kościołów'' nie będzie to na kogo. 😄

Opublikowano (edytowane)

@szmergiel"hubertuss. przestan pier**lic tak od samego 1 stycznia. daj ludziom dojsc do siebie po sylwku.k**wa ledwo rok sie zaczol juz biadolenie"

U ciebie widać oczadzenie propagandą pisu level master. Pis nas będzie skubał nowymi 8 podatkami podniesie 11 już istniejących. Ale nie mówmy o tym. Bo to pis robi to trzeba dać się doić i nic nie mówić. A krytyka socjalizmu to biadolenie. Rozumiem, że będziesz płacił te podatki i powiększone przez nie ceny z uśmiechem na twarzy.

@szmergiel"tak.ciesze sie .jest super a nawet powiedzialbym za***iscie i oby tak jak najdluzej  i mam ubaw z takich jak ty. narzekaj dalej frustracie.ja z kawką i usmiechem na ustach witam nowy rok."

Być może nie rozumiesz tego co cię czeka. Być może jesteś ewenementem, który będzie się cieszył z nowych podatków i rosnących cen. A to, ze ktoś widzi i rozumie pisowski socjalizm widzi jak w durni ludzi robią tłumacząc, zę wprowadzają podatki dla ich dobra. To nie oznacza zaraz, ze jest sfrustrowany. Po prostu rozumie to co inni zrozumieją gdy odczują w portfelu.

@henio2 "Ale przecież pomoc Covid dali to kasa niby z księżyca ? Wiadomo że trzeba to teraz oddać w podatkach socjalista nie wie o tym,"

Jak byś zgadł ta kasa może być z księżyca może być skąd chcesz. Ty pewnie nie rozumiesz nawet, ze ta kasa to przelewy, które ktoś sobie wpisał na klawiaturze numerycznej i kliknął przelew. To szmal wirtualny nie mający za sobą wartości nawet papieru na którym go wydrukowano. I właśnie taki socjalista jak ty nie wie o tym.

@Ulman "jak ktoś jest  lewackim debilem to może tak mysleć i w to wierzyć https://bezprawnik.pl/podwyzki-podatkow-2021/ 

😁  Perpetuum debile. Morawiecki przyznaje, że podnosi podatki, by mieć pieniądze na ratowanie podatników - NCZAS.COM"

To jest właśnie oczadzenie propagandowe, które nawet wielu tutaj prezentuje. Im się wbija do głów, że te podatki dla ich dobra. Dlatego @szmergieltak się cieszy. Bo nie rozumie a szczujnina mówi, ze dla jego dobra i on wierzy im.

@dsbh "Jeżeli co się dało zostało już sprzedane, to z czego żyć ? 5G będzie licytowane chyba i to wszystko. Myślisz że inni by nie podnosili opłat ? Teraz jest idealna pora bo środek kadencji."

A co mnie inni obchodzą. Co mnie gdybanie obchodzi. Teraz rządzi pis a nie inni. Jak się mówiło, ze przejadają to nie bo oni socjalizm budują biednym dają. A jak teraz nie ma to się mówi, ze inni też. O jakich opłatach ty piszesz? Miej przynajmniej odwagę i nazwij to podatkami. Nie trzeba było przejadać za koniunktury i żyć ponad stan to teraz tych nowych podatków może by nie było trzeba tyle wprowadzać. Kiedy wy się nauczycie, ze socjalizm to najgorsze co może być i najwięcej kosztuje?

42 minuty temu, Ulman napisał:

No właśnie........ Błogosławieni którzy nie kumają albowiem oni na PIS głosować będą.👍

A myślisz dlaczego pisowska władza nie egzekwuje od rodziców udziału w zdalnych zajęciach ich dzieci? Nauczyciele mówią wyraźnie, ze duża grupa uczniów nie bierze udziału w e szkole. A pisowcy wiedzą, ze tumanami lepiej rządzić. Nawet wymogi egzaminacyjne ograniczyli.

45 minut temu, jarecki napisał:

https://www.pit.pl/aktualnosci/w-2021-roku-nowe-podatki-i-podwyzki-obecnie-obowiazujacych-996671

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Będą bo to najwieksza i najlepiej umocowana korporacja na swiecie.

nie, uwierz mi nie, są jeszcze nasi starsi bracia w wierze z największego terrorysty świata która tłucze zielone, jeśli nie sprowadzimy wartości pieniądza do jego realnej wartości to mają władzę, proste przykłady tych co próbowali to zmienić? Kadafi, Syria, teraz jedynie chiny mają siłę żeby to zmienić ale nie wiem co było by gorsze, trerr.... z ameryki czy wasale z chin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v