Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powtorze jeszcze raz- w sasiedniej wsi samolot podczas startu rozbil sie na ogrodzeniu domu- 2 osoby zginely na miejscu, pilot zmarl jeszcze przed uprawocnieniem wyroku, wrak widzialem na wlasne oczy-nie bylo co zbierac..

uwolnic slonia.........

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

ledztwo Maku i Millera zostało zakończone. Raporty się pokrywały. Gdyby Rosja zwróciła wrak a Macierewicz rozpoczął nowe śledztwo, zabrała by go z powrotem ? Teoria spiskowa. Może Rosja tym działaniem chce kłócić Polaków ze sobą ?

MAK i Miler to komisje mające ustalić przyczyny wypadku. Oni nawet nie prowadzą stricte śledztwa tylko ustalaja przyczyny wypadku i wydają zalecenia co do np zmian w szkoleniu  aby nie powtórzył się taki sam. Rosyjski MAK ustalił iż bezpośrednia przyczyną było lądowanie w warunkach uniemożliwiających taki manewr. Rosji to wystarczy. 

Prawdziwe śledztwo rozpoczęła prokuratura, I tu , z reguły, komuś trzeba postawić zarzuty, Jednak Problemem było raport Milera, ponieważ wg niego, wszyscy winni zginęli.

Maciarewicz, gdyby dostał wrak, byłoby jeszcze gorzej.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

halo , halo czy mnie słyszysz ?    jak narazie to strona polska tylko kontrolerom próbuje postawić zarzuty .

"Ja Brzoza, ja Brzoza  Grab1 jak mnie słyszysz"?

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Czy zatrzymywanie tych ludzi było niezbędne?  Jaka jest relacja między kosztami tej interwencji a stratami wywołanymi przez uczestników?

Jak nie ma radiowozów, to się ich nie maluje. A jak się pojawiają to już tak.

• Haha 1
Opublikowano

"hołota"  owsiakowa  przed  kościołem  żebrze  do  środka  boją  się  wejść     że  to  wstydu  nie  mają  pod kościół  przychodzić 

Opublikowano
37 minut temu, dsbh napisał:

Skoro mieli próbować do skutku, to dlaczego padła komenda odchodzimy ?

Gdzie napisałem, że był wybuch czy zamach ? Wiedziałem że się możesz czepić całości materiału, dlatego pisałem o początku filmu, który był użyty z innego materiału. Dlaczego kolejne drzewa za brzozą nie zostały przycięte, skoro były w dosyć bliskiej odległości z brzozą i która patrząc na zdjęcie które wrzuciłeś, została przełamana na wysokości ok.5 - 6 metrów od ziemi ?

Dlaczego padła komenda odchodzimy? Bo pilot się połapał, ze o drzewa zahaczali.

Dlaczego przycięli brzozę a innych drzew nie? Bo przycięli ja gdy samolot się wzbijał.

Generalnie wrak znajdował się kilkadziesiąt metrów z boku osi pasa. Czyli nigdy nie trafił by w pas tak lecąc. Gdyby samolot podchodził zgodnie z zasadami a np nastąpił wybuch jak was Macierewicz mami to wrak spadł by w osi pasa. Wtedy widać by było, że pilot wykonywał robotę jak należy trafił by w pas ale coś mu przeszkodziło. W Smoleńsku wrak spadł z boku pasa. Czyli pilot nie trafił w pas. Samolotem nie da się bezpiecznie wylądować w lesie do góry kołami. Zrozum to w końcu.

Mariusz Kazana pytany przez drugiego pilota o to co dalej bo jest zła pogoda w Smoleńsku powiedział, ze musimy próbować do skutku. Na co pilot odparł, ze tak długo to nam paliwa nie starczy. Piloci wiedzieli, że nie wylądują. Jednak bez dwóch zdań były naciski polityczne. I próbowali do skutku.

10 minut temu, henio2 napisał:

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26739474,brutalne-zachowanie-policji-w-pruszkowie-aktywistka-policjantki.html.                   Niby taka babcia a jakie barwne opowieści snuje pewnie te policjantki były LGBT skoro majtki jej ściągały 😋😜

One nie były LGBT takie metody stosowano za komuny. Widomo było, że zatrzymanemu bardzo nic nie można zrobić tj ukarać go surowo jak by chcieli. To więźniów upokarzano w inny sposób.

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

"hołota"  owsiakowa  przed  kościołem  żebrze  do  środka  boją  się  wejść     że  to  wstydu  nie  mają  pod kościół  przychodzić 

No przecież Owsiak był za rozdziałem Kościoła od państwa ale nie od jego biznesu 😎

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

a ty nie masz wstydu piszac taki komentarz ?? jak realizujesz przykazanie - milujcie sie wzajemnie jak ja was umilowalem ????? znasz te slowa ??? slyszales je kiedys ?? jestes chrzescijaninem ???

image.jpeg.4fa8419077a52d880b4d98eac8ca832b.jpeg

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

a ty nie masz wstydu piszac taki komentarz ?? jak realizujesz przykazanie - milujcie sie wzajemnie jak ja was umilowalem ????? znasz te slowa ??? slyszales je kiedys ?? jestes chrzescijaninem ???

https://www.tvp.info/50492002/joanna-scheuring-wielgus-weszla-do-kosciola-z-transparentami-ordo-iuris-zazadamy-uchylenia-immunitetu-wieszwiecej.                      Miłość do bliźniego w wykonaniu uczestniczki strajku kobiet😜😋

Opublikowano

znasz nowy testament ?? tam jest napisane-nawracajcie sie i wierzcie w ewangelie ......a nie innych...co ciebie prawdziwego polaka katolika obchodza jekies lewackie internacjonalistki ???jestes lepszy od nich czy taki sam ???

najpierw wymagajcie od siebie a potem od innych ..wy""""" "katolicy"""" widzicie zdzblo w czyims oku a nie widzicie belki w swoim. 

001-ze-wzgledu-na-covid-wprowadzamy-nowe-obostrzenia-na-poczatek.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

https://www.tvp.info/50492002/joanna-scheuring-wielgus-weszla-do-kosciola-z-transparentami-ordo-iuris-zazadamy-uchylenia-immunitetu-wieszwiecej.                      https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,26736660,strajk-kobiet-pod-muzeum-narodowym-c-j-z-wami-aborcje-z.html

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, jacus napisał:

ty się  Pismem Świętym  nie  zasłaniaj  faryzeuszu  jeden.

144828132_133634798584220_66335249987650

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał:

Dlaczego padła komenda odchodzimy? Bo pilot się połapał, ze o drzewa zahaczali.

Dlaczego przycięli brzozę a innych drzew nie? Bo przycięli ja gdy samolot się wzbijał.

Generalnie wrak znajdował się kilkadziesiąt metrów z boku osi pasa. Czyli nigdy nie trafił by w pas tak lecąc. Gdyby samolot podchodził zgodnie z zasadami a np nastąpił wybuch jak was Macierewicz mami to wrak spadł by w osi pasa. Wtedy widać by było, że pilot wykonywał robotę jak należy trafił by w pas ale coś mu przeszkodziło. W Smoleńsku wrak spadł z boku pasa. Czyli pilot nie trafił w pas. Samolotem nie da się bezpiecznie wylądować w lesie do góry kołami. Zrozum to w końcu.

Mariusz Kazana pytany przez drugiego pilota o to co dalej bo jest zła pogoda w Smoleńsku powiedział, ze musimy próbować do skutku. Na co pilot odparł, ze tak długo to nam paliwa nie starczy. Piloci wiedzieli, że nie wylądują. Jednak bez dwóch zdań były naciski polityczne. I próbowali do skutku.

Były naciski tylko, że pilot ma więcej doświadczenia w lotach od dyrektora dyplomatycznego. Kołować też by długo nie kołowali bo wiedzieli ile mają paliwa. Na resztę odpowiem później.

34 minuty temu, Denwer napisał:

Zagalopowałeś się. Tam są w większości dzieci, które traktują to jako zabawę czy przygodę. Na razie nie wiedzą co to polityka.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

Zagalopowałeś się. Tam są w większości dzieci, które traktują to jako zabawę czy przygodę. Na razie nie wiedzą co to polityka.

Dzieci  nie  widziałem.  3  dorosłych z puszkami     +  strażaki  

144286387_133365225277844_39853543346361

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Oho Widzę fanatycy kaczyka jakoś tak pod minowani są dzisiaj niczym baba podczas okresu.

Dobrze że raz w roku tylko Jurek zbiera bo inaczej byście się wrzodów odbytu nabawili 😁😎🤣😇

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano

henio - breszesz. Lipę urzędnik wyceni o ile to nie jest pomnik przyrody. Chciałeś na gębę załatwić to dostałeś odpowiedź. Albo masz samych przyjaciół w Urzędzie. Są przypadki gdzie nie jest wymagane nawet pozwolenie ale ponownie zbyt cienko masz aby zgodnie z prawem załatwić. Z ambony można skorzystać - nie jest zarezerwowana tylko dla księdza. Przewidując ostracyzm księdza wybrali formę protestu. Niema mowy o nawoływaniu. Stali jedynie i trzymali transparenty zatem nijak we mszy nie przeszkadzali. Kościół to też miejsce dyskusji bo to społeczność ale niestety księża o tym zapominają...

Opublikowano
43 minuty temu, mirro napisał:

Czy zatrzymywanie tych ludzi było niezbędne?  Jaka jest relacja między kosztami tej interwencji a stratami wywołanymi przez uczestników?

Jak nie ma radiowozów, to się ich nie maluje. A jak się pojawiają to już tak.

znaczenie prewencji to Znasz  ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

To ile z naszych podatkow wpłynie dziś do kieszeni Owsiaka?

O ile państwo nie da na WOŚP to nic. 

To są pieniądze prywatne ludzi. 

@Denwer a z czego ty rżysz?

Czytaj ze zrozumieniem chyba że to za trudne dla Ciebie. 

Edytowane przez PRIMO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v