Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz widzę jak sroki bronią gołębia przed kotem. Hodują go na jajka? Czyli zwierzaki też coś od ludzi się uczą...

to henio jest raczej... Ja nie mam karty dużej rodziny choć wszystko szło ku temu. Mimo wszystko uważam za dopuszczalne zło tę aborcję. Tylko ze względu na wolną wolę.

Opublikowano (edytowane)

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i ludzie stoją

Wolontariusze KK tuż przed zbiórką pieniędzy ;) I "puszki" takie ładniejsze, nie z kartonu a ładnie wyścielone tkaniną.

Zbiórka Ojca Tadeusza, dawaj koperte i wynocha ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, henio2 napisał:

To jest oczywiste bez Owsiaka byśmy sobie poradzili bo sprzęt w szpitalach tak musiał by być kupiony tak jak bez uni bawi mnie jak rolnik gada że dzięki funduszom z uni zakupił nowoczesne maszyny bo bez tego nie było by go na to stać😜

Co twn dał na WOŚP

Gadanie głupka.😆Bez Rydzyka też byśmy sobie poradzili bo przecież są inne stacje TV.

Oj coś widzę żeś dziad zbolały,  żadnych funduszy z UE nie przytuliłeś i teraz żal d.... ściska ześ w tyle został. Tak trzymaj - gamonie musza tak kończyć.

11 minut temu, henio2 napisał:

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-byla-nauczycielka-skazana-za-uprowadzenie-i-seks-z-14-letnim,nId,5008668.         Pewnie to jakaś krewna Lempart 😜. Aż strach dzieci do szkoły posyłać jak same żbiki tam uczą 

Jacuś jak kobiety by wprowadziły aborcję na życzenie to polska zginie jak Holandia

W wieku 14 lat to każdy by chciał posuwać dorosną babkę. Pewnie gościu w szkole jest bossem. 

Daj Boże żeby Polska tak skończyła jak Holandia.👍

Opublikowano

Jest ktoś ze świętokrzyskiego ? podobno rydzyk ma tam dwie kopalnie kruszywa

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Co za 100 mln można kupić za sprzęt jak odliczysz koszty zbiórki? To że ktoś nakleić serduszko WOŚP nie znaczy że sprzęt jest za te pieniądze kupiony ale ludzie tego nie rozumia co do tego co robi Rydzyk to prowadzi radio i telewizję która słucha za darmo dużo ludzi         https://nowosci.com.pl/zarobki-w-radiu-maryja-jakie-sa-pensje-zobacz-zarobki-ponad-53-mln-zlotych-na-fundacje-nasza-przyszlosc-i-lux-veritatis/ar/c3-14166799

Po pierwsze

Każdy szpital ma na stronie internetowej opublikowane co i kiedy dostał z WOŚP. Kiedyś sprawdzałem i nie jest to mało

Po drugie

rydzyk nie prowadzi telewizji i radia za free,idą tam ogromne subwencje państwowe dodatkowo mają lukratywne kontrakty reklamowe ze spółkami skarbu państwa

Opublikowano

to jest zwyczajny oszust/złodziej dosłownie taki sam jak ci na wnuczka czy policjanta

Opublikowano

przecież wyłudza często ostatnie pieniądze od starszych schorowanych ludzi którzy wieżą w to ze jak mu prześlą kasę to robią dobrze a w rzeczywistości wspierają oszusta

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

EsaALMdXEAAxg5j?format=jpg&name=medium

Od wiekó czarni straszyli ciemnotę potępieniem, piekłem i gniewem Boskim. Wtedy tez lud wykładał kasę by złego uniknąć. Nic sie nie zmieniło

Opublikowano (edytowane)

Jak by mój dzieciak przyniósł takie gówno do domu, to bym mu podpowiedział,  że  bierzmowanie zrobi mu biskup jako dorosłemu w kościele katedralnym. 

@racyl mnie ubiegł

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

Tylko tak myślę, że nawet jeżeli ktoś to podpisze w tej parafii to jego poglądów to nie zmieni, więc nie widzę sensu takiej karteczki, oprócz zadowolenia plebana ;) Jeżeli już Kościół tak chce z tym walczyć, to lepiej nauczać a nie zmuszać. Pod przymusem to nigdy nic dobrego nie wychodzi. Zresztą, jeżeli ktoś żyje zgodnie z nauką Kościoła to i tak nie podda się aborcji, a jeżeli ktoś będzie chciał to jeżeli nie w Polsce, to Czesi chętnie przyjmą pacjentki z Polski ;)

Opublikowano

Jedna złota i cztery diamentów, w tym jedną oszlifowanych.

Tomek to są nastolatki, wiek w którym bardzo łatwo można kogoś zniechęcić na stałe a bardzo trudno wytłumaczyć zasadność czegoś.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Ten sprzęt jest kupowany od 1992 gdzie wtedy na takie rzeczy nie było kasy. A takie jeżdzenie po owsiaku zaczeło się od jakoś 2015 r

Na pewno większość chłopów kupiłaby sprzęt za 100% jego wartości 🤣

Pozazdrościć @henio1 tylko rozumowania 😂

Kupiliby gdyby go w rzeczywistości potrzebowali a nie po to by sąsiad zazdrościł zobaczcie ilu nie dało rady go potem spłacać i teraz lament że zboże A tanie świnie za tanie a za iemie niebotyczne kwoty

Opublikowano (edytowane)

Przyszło nowe pismo w sprawie opłaty za śmieci, 33zł/os z kompostownikiem, 36zł/os bez, o dzięki ci Jarosławie wspaniały i cały PiS-ie za tak wspaniałą ustawę i że tak o nas dbacie ;) 

Wiesz co @Denwer, ja Owsiakowi taki banknot wrzucę 

Nie chciał płacić mandatu, zaproponował sto złotych | Kurier Poranny

A dla Caritasu tyle

image.jpeg.81470988531a60ad46600eb6052f4fa8.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v