Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wesołych  Spokojnych  Radosnych  Świąt  Bożego  Narodzenia 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Wesołych  Spokojnych  Radosnych  Świąt  Bożego  Narodzenia 

i na wzajem!

Opublikowano (edytowane)

5 godzin temu, Ulman napisał:

Pisałem nie raz że będzie płacz jak frankowiczow ale bez franków. Spóźnione reakcje NBP, zbyt tani pieniądz który służył politycznym a nie gospodarczym celom i propaganda sukcesu w którą uwierzył lud spowodują za chwilę dramat. Do  tego dojdą jeszcze zwiększone obciążenia dla biznesu w ramach nowego polskiego wału i za 2 lata będzie ro***erducha. Jedyne co już dziś wiadomo to, że będzie to wina Tuska, Niemiec Rosji oraz UE. 

A że gaz zdrożał to czyja niby wina , dokładnie tych których wymieniłeś na końcu .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A że gaz zdrożał to czyja niby wina , dokładnie tych których wymieniłeś na końcu .

Oj chyba coś Ci się pop🤬 .🤨

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No ale przecież w TVP dwa lata temu mówili, że mamy umowę z USA i od nich będzie gaz, co nas zabezpieczy przed monopolistycznymi zapędami Rosji. Zerwaliśmy te kontrakty czy po prostu oni też wstrzymali dostawy?

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

No ale jak to? Przecież rząd mówił że to historyczna chwila i nam już Rosja nie podskoczy. Kłamali?

Na całym świecie gaz zdrożał 500 % to skąd Pis ma wziąć tani gaz , jak by były 3 gazo porty to wtedy wypięli byśmy się na Putina .

Niemcy przy granicy masowo wykupują polskie tańsze jak w Niemczech paliwo , czyli staniało , co do gazu to nie wiem po ile jest w Europie .

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

9 minut temu, Ulman napisał:

No ale jak to? Przecież rząd mówił że to historyczna chwila i nam już Rosja nie podskoczy. Kłamali?

Na całym świecie gaz zdrożał 500 % to skąd Pis ma wziąć tani gaz , jak by były 3 gazo porty to wtedy wypięli byśmy się na Putina .

Niemcy przy granicy masowo wykupują polskie tańsze jak w Niemczech paliwo , czyli staniało , co do gazu to nie wiem po ile jest w Europie .

W Niemczech jest paliwo po 6,90 a w Polsce po 5,80. Przy gra nocy w okolicy 6. Zagadka - ile paliwa kupi za wypłatę Niemiec? To się dzieje od wielu lat. Tak samo na granicy z Austrią - Niemce z Pasawy tankują za Iną dla przykładu.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

W Niemczech jest paliwo po 6,90 a w Polsce po 5,80.

z zarobkami porównaj.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Yyy a to my kupujemy gaz od UE... upujemy gaz od UE... gaz od UE.. od UE... UE... UE???

unia wprowadziła prawo żę połowa gazu ma być kupowana na giełdzie adruga połowa możę pochodzić z kontraktów . unia ogólnie sporo w energetyce miesza czy to zle czy dobrze , do tej pory to się sprawdzało np . rozdział przesyłu gazu czy prądu 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Dajcie spokój z tym gazoportem , większość zapotrzebowania idzie rurą ze wschodu .

nie prawda , import gazu z usa w tym roku wzósł dwukrotnie żeby nie ten gaz z gazoportu to by nie było dla zakładów przemysłowych .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jak by były 3 gazo porty to wtedy wypięli byśmy się na Putina .

No pewnie, bo statki do przewozu gazu to się bierze jak taksówkę z Ubera.😂

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Kolejny bonus dla gospodarstw domowych. 100 zł na... nowy dekoder .

tylko zapewne tym z ukrytymi dochodami?

mi tam pewno nie przysługuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v