Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to oryginalne wesele odbylo sie pare wsi od mojej,swiagier z niej pochodzi.

a cytat byl o sznurze od rogu a nie tym na drzewie.

milosz ma szczescie ze juz nie zyje bo by go oskarzyli o sterowanie tuskiem i sianie nienawisci

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

to oryginalne wesele odbylo sie pare wsi od mojej,swiagier z niej pochodzi.

a cytat byl o sznurze od rogu a nie tym na drzewie.

milosz ma szczescie ze juz nie zyje bo by go oskarzyli o sterowanie tuskiem i sianie nienawisci

ostatnio jak sam widzisz polityków lubią porównywać do historii a nie mają z nią nic wspólnego 

3 minuty temu, Ulman napisał:

To w końcu wiesz o co ci chodzi czy nie?

o podatki 

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

to ja im też coś zacytuje ; no to metafora dla Tuska-Stanisław Wyspiański-miałeś cha...ie złoty róg został ci sie ........ino sznur

jeszcze czapkę miał ,z Peru😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mirro napisał:

Ale chyba Związek Solidarność tam nie nastawał na Pana Premiera werbalnie?😂

Ja myślę, że związkowcy siedzą już cicho bo myślą to samo co ci co wczoraj Pinokia wykrzyczeli. Tylko nie chcą nic tym górnikom już mówić bo by im się oberwało jak wczoraj Mateuszowi. Więc biorą swoje duże związkowe pobory i siedzą cicho.

@Roman176 krzyczałeś wczoraj do premiera, że oszust z Wrocławia. Jak twoim kolegom po fachu chciał makaron na uszy nawinąć?

https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/308-mln-zl-na-polskie-mrna-wyrzucone-w-bloto/ek1q3qc

A tym czasem na horyzoncie nowy wał. Pis jeszcze z poprzednich się nie wygrzebał a tu już nowa histeria. I to z rodziną Szumowskich w tle. Warunki konkursu tak napisano, że jedna firma w PL co się na tym zna nie chciała przystąpić. Natomiast warunki co dziwne lub nie dziwne sprzyjały firmą które nigdy się m RNA nie zajmowały. Kolejny przekręt za ciężki szmal.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Przetarg zrobili na szczepionkę. Szkoda że nie wygrała firma od kładzenia asfaltu. 😂 Respiratory kupili, fabryka maseczek gnije, teraz jeszcze to. 😂 Jak do konkursu nie przystąpiła firma co się tym zajmuje, to z automatu powinni zastanowić się co jest nie tak. 

Kiedyś przecież tu pisaliśmy kto powinien się za to wziąć, ale dla takich tytanów intelektu jak PiS to zbyt wiele.🤣 

• Like 2
Opublikowano

Ale właśnie skoro nie przystąpiła firma co się na tym zna to dla pisu wszystko jak najbardziej było tak. Przystąpiły firmy które mają tylko wziąć pieniądze. A szczepionka nie potrzebna jest nikomu.

Gdyby przystąpiła jedyna firma w PL co się na tym zna. To dopiero było by nie tak. Bo musieli by dać forsę na jakąś szczepionkę która nikomu w pisie nie jest do niczego potrzebna. Bo tu kasę trzeba wyprowadzić a nie jakąś szczepionkę.

Opublikowano (edytowane)

Elektorat tą kupną nie chce się szczepić a co dopiero jak by pis wynalazł własną szczepionkę. Kolejny problem wizerunkowy. Już nawet znajomy wyborca pis się śmieje, że elektorat na Podlasiu wymiera.

Ale w sumie może polską patriotyczną domowej roboty od Szumowskiego by się zaszczepili.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

No i TVN będzie miał nowego właściciela a w zasadzie to TVN se może. Warner Media kupuje Discovery. Będą protesty z tego powodu :ph34r: ? Coś szybko ten TVN przechodzi z rąk do rąk. A mnie bardziej ciekawi czy treści Discovery pojawią się w takim razie w HBO GO a w przyszłości w HBO Max.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

No i TVN będzie miał nowego właściciela a w zasadzie to TVN se może. Warner Media kupuje Discovery. Będą protesty z tego powodu :ph34r: ? Coś szybko ten TVN przechodzi z rąk do rąk. A mnie bardziej ciekawi czy treści Discovery pojawią się w takim razie w HBO GO a w przyszłości w HBO Max.

To jest fuzja czyli połączenie. Nikt nikogo nie kupuje. Co prawda Discovery będzie miało mniejszy pakiet udziałów. Ale człowiek z ich nominacji David Zaslav stanie na czele tego co po fuzji powstanie. Discovery w 13 osobowej radzie dyrektorów będzie miał 6 przedstawicieli w tym tego najważniejszego. Powstanie gigant, któremu pis będzie mogło skoczyć tak jak mogło skoczyć samemu Discovery.

Opublikowano (edytowane)

ciekawe w co inwestuje morawiecki , bo jeszcze coś sprzedala  z nieruchomosci czyżby nadchodziły spadki cen nieruchomosci ?        a i ciekawie jak bedzie z demografią za ten rok , bo nieciekawie to wygląda , jeszcze kilka fal cowid i się okażę żę mamy nadmiar mieszkań 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

ciekawe w co inwestuje morawiecki , bo jeszcze coś sprzedala  z nieruchomosci czyżby nadchodziły spadki cen nieruchomosci ?        a i ciekawie jak bedzie z demografią za ten rok , bo nieciekawie to wygląda , jeszcze kilka fal cowid i się okażę żę mamy nadmiar mieszkań 

I będziemy mieć druga Hiszpanie. Tam po kryzysie z 2008 roku stoją całe puste osiedla... Na przykład takie miasto jak Ciudad Valdeluz. Miejsca na 34 000 mieszkańców a w mieście mieszka ich około 3500. I to miasto leżące niedaleko Madrytu. Coś jak Sochaczew,Żyrardów lub Grójec w Polsce, tylko puste nowych mieszkań. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

Szykują się do ewakuacji z kraju bo pierdel już na nich czeka i tyle... 🤔

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v