Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Google zamienia się w szmatławca reklamowo brukowego
z resztą nie tylko Google ale i inne globalne koncerny które coraz bardziej oddalają się od rzeczywistości
W temacie o nauce i technice same reklamy gier komputerowych a powinno to się znaleźć w rozrywce no ale to co wsadzili do rozrywki to leży po za granicą nawet najczarniejszego humoru

jeśli szukanie fragmentów zwłok w obejściu uznają za rozrywkę to co dla nich jest koszmarem?

smatławiec informacyjny.JPG

no i o tym Jakimowiczu też do rubryki jakiejś kryminalnej by pasowało a nie rozrywkowej ale to już tak na marginesie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

"Najciekawsze" jest że na ten zlepek gdzie pod hasłem rozrywka na pierwszym miejscu temat o rozkawałkowaniu wywołał u mnie śmiech z takiej "dosłowności'

niesmak przyszedł później.

w temacie "koronawirus" jest wrzutka od @traktor11 pasująca do wcześniejszego tu tematu o subwencjach
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/280895-koronawirus/?do=findComment&comment=3137611

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
27 minut temu, dysydent napisał:

jeśli szukanie fragmentów zwłok w obejściu uznają za rozrywkę to co dla nich jest koszmarem?

Bo to gra terenowo-strategiczna. Zadanie , pozbierać co się ta z rozerwanego i nie dać sie wysadzić ładunkiem improwizowanym. W pewnych kręgach dość popularne, choć posrać się idzie ze strachu.

Opublikowano

Polacy coraz bogatsi. GUS podał informację o naszych zarobkach

Nie ma wątpliwości, że koronawirus dużo namieszał w gospodarce, chociaż na ostateczne efekty i podsumowania musimy trochę poczekać. Do momentu, w którym sytuacja zostanie opanowana. Pomimo kiepskiej sytuacji zarabiamy więcej - tak pokazują najnowsze dane.

Opublikowano (edytowane)

tylko ten GUS nie podaje na ile wzrosła wycena majątku trwałego w analogicznym okresie bo może to tylko świadczyć o deprecjacji pieniądza względem fundamentów gospodarki a nie wzroście bogactwa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Pomimo kiepskiej sytuacji zarabiamy więcej - tak pokazują najnowsze dane.

No i ciul że zarabia się więcej, kiedy sytuacja jest kiepska. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

no  a  hołownia  miał  tworzyć  nową  jakość   a  zbiera   ,,szczury,,  uciekające  z  tonącego  okrętu.

PiS  ma  następne  wybory   wygrane     w główniej  mierzy  dzięki  temu  że  nie  ma  merytorycznej  opozycji  mogącej  zagrozić  PiSowi

Hołownia już w czasie kampanii wyborczej skręcał w stronę Platformy, także takie transfery nie powinny dziwić. Dziwne jest natomiast to, że ktoś z numerem jeden na liście wyborczej decyduje się na taki ruch. Takich jedno kadencyjnych partii było już kilka i zostały po nich wspomnienia. Co do wygranych Pisu w kolejnych wyborach, patrząc na działania opozycji chyba były by możliwe ale Pis za dużo błędów popełnił  w tej kadencji i nie wyciąga z nich wniosków.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Skoro potwierdzasz to jednocześnie przyznajesz że jesteś członkiem sekty. Nie przypuszczałem że kiedykolwiek zdasz sobie z tego sprawę a tym bardziej to przyznasz.

Oczywiście  

Zacytowałem twoją  wypowiedź

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

tylko ten GUS nie podaje na ile wzrosła wycena majątku trwałego w analogicznym okresie bo może to tylko świadczyć o deprecjacji pieniądza względem fundamentów gospodarki a nie wzroście bogactwa

6 minut temu, Ulman napisał:

Gospodarka leży i beczy a płace rosną. Takie cuda tylko  w kraju PIS.

polecam zbigniewa dylewskiego i jego dzisiejszy odcinek na you tube  akurat jego  o wspieranie obecnego rządu nie ma co oskarżąć 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał:

No i ciul że zarabia się więcej, kiedy sytuacja jest kiepska. 

może inaczej - zarabiamy coraz więcej a i tak coraz mniej kupujemy i takie coś nazywane było w dawnych czasach inflacją ale niejaki ... jak Mu tam? ten od polityki pieniężnej... twierdzi że inflacji nie ma a jeśli tak twierdzi to nie ma i dyskutować nie wolno bo... mandat?
takie czasy

Dylewski nie wie komu cześć komu chwała
naczytał się marksopodobnych tekstów i nawet w nie uwierzył i to jet Jego jedyna Wiara bo już mechanizmow selekcji naturalnej z teorii ewolucji nie rozumie. To kolejny manipulant monetarny który utrzymuje że manipulacje pieniądzem przysporzą chleba
Dylewski jak i wielu wielu jeszcze nie rozumie czasów które nadchodzą, które już się dzieją

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

polecam zbigniewa dylewskiego i jego dzisiejszy odcinek na you tube  akurat jego  o wspieranie obecnego rządu nie ma co oskarżąć 

Czyli jak gospodarka nie pracuje to rosnie dobrobyt? No to doprawdy śmiała teoria. Nawet komuniści takich herezji nie głosili.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Bo Komuna była zacofana ale budowała zakłady .

Budynki ładnie ogrodzone i pilnowane nie przedstawiają żadnej wartości, to tylko koszt utrzymania. Wartością jest zespół ludzki i to co mają we łbach. Wszystko niby było cacy, ale system nie promował rozwoju tylko nakazowo-rozdzielcze działania.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Ulman napisał:

Gospodarka leży i beczy

Gdzie  beczy ??  to  może  podaj  jej  chusteczkę  na  otarcie  łez.

41 minut temu, Ulman napisał:

Zacytowałeś i zabrakło ci intelektu żeby temat rozwinąć?

Przeca   rozwinąłem  ale  że  ty  nie  czytasz  ze  zrozumieniem  to  już  nie  moja  sprawa 

141808050_2218114841666720_4307386657419

Warto  zobaczyć  https://fb.watch/3bXDmE3bDI/

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

W TVPis to oczywiście rośnie w zastraszającym tempie. Bezrobocie wynosi zero mamy nadwyzke budzetową a pkb rosnie ponad 10% i cały świat sie dziwi jak PIS oszukał prawa ekonomii. W PISowskim kraju gospodarka zawsze rośnie niezaleznie sytuacji gospodarczej a nawet niezaleznie od tego czy ludzie pracują czy też nie.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

W TVPis to oczywiście rośnie w zastraszającym tempie.

Oczywiście     gospodarka  leży  i  kwiczy  tak  źle  nie było  od  niepamiętnych  czasów   bida  z  nędzą :D  :D  

QUJDREVGfjQrJiR2eTxzIWh-cCw_ZX13P2ZoZ3lw

QUJDREVGfjQrJiR2eTxzIWh-cCw_ZX13P2ZoZ3lw

Jak   tobie  @Ulman w Polsce  jest  tak  źle  to  poco  tu jeszcze  mieszkasz   co  cie  ogranicza ??  Nie  możesz  wyjechać  do  niemiec  i  tam  pracować  albo  do  Panamy  czy  innego  raju  podatkowego  aż  tak  ograniczony  jesteś  ???

Opublikowano

Zawsze to samo. Jak już nie ma argumentów to zaczyna sie - "jak ci nie pasuje to po co tu mieszkasz" Chocby po to żeby takiemu ciemnemu lewactwu z zaburzeniami świadomości   nie dać tego kraju  upodlić do końca.  Trzeba swołocz napi...ć i tłuc do łba jak jest durna i ile jeszcze musi sie uczyc.

Przed upadkiem Lehman brothers też wskaźniki były fantastyczne i wszystko rosło jak na drożdzach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v