Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zemsta niewiele różni się od psychopatii i nobilituje psychopatów z których przez to tyle później mamy pomników po rzekomych męczennikach podczas gdy wielu z nich to nazbyt gorliwie ukarani psychopaci

od siebie dodam że jednocześnie nazbyt łagodnie ukarani ale to temat na inny kontekst... znaczy - okazję bo do przypadku za bardzo nie pasuje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

od siebie dodam że jednocześnie nazbyt łagodnie ukarani ale to temat na inny kontekst... znaczy - okazję

Ale kto ukarany?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

później mamy pomników po rzekomych męczennikach

a na przykład?

Opublikowano

znów zaczynasz ? @Pafnucy? ;)

2 minuty temu, mirro napisał:

Ale kto ukarany?

no ja na razie tak ogólnie bo przykłady konkretne by mogły nazbyt burzliwe i zbędne dyskusje wywołac
eście sie zmówili czy co z tymi "dociekaniami"?

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no ja na razie tak ogólnie bo przykłady konkretne by mogły nazbyt burzliwe

Bo ja w kwestii tego konkretnego przypadku, czyli"dymisji" dowódców i rozstrzeliwania Ministra.

Opublikowano

a no czytałem że kogoś tam zdymisjonowali z pomniejszych i wysoce prawdopodobne że niewłaściwych bo co winien dowódca jakiegoś batalionu gdy mu przydzielą kogo nie ma wpływu i ma dwa wyjścia gdy się pozna kogo
albo rozstrzelać co by teraz jeszcze gorzej było odebrane albo .... no właśnie - co?

kt by uwierzył że rozpoznał trafnie ew dezertera zanim ten rzeczywiście,...

w niektórych armiach to w zasadzie wszyscy potencjalnie są dezerterami gdy co innego w ideologii a co innego w praktyce

nie wiem, zamotałem się i nie potrafię wytłumaczyć jasno ale często z przypadkowego zdarzenia robi się zdarzenie medialne o zupełnie odwrotnym kontekście do rzeczywistych przyczyn tego zdarzenia

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

nie wiem, zamotałem się i nie potrafię wytłumaczyć jasno ale często z przypadkowego zdarzenia robi się zdarzenie medialne o zupełnie odwrotnym kontekście do rzeczywistych przyczyn tego zdarzenia

I tu rola samego Ministra. Ale jak ktoś taki jak Błaszczak zajmuje stanowisko MONa, to jedynym jego marzeniem jest aby gówno przypadkiem jego nie opryskało. Reszta go nie interesuje.

12 minut temu, dysydent napisał:

gdy mu przydzielą kogo nie ma wpływu i ma dwa wyjścia gdy się pozna kogo

I na tym to polega, bo to k**wa nie castng. Ale nie daj Bóże abyś chciał się pozbyć tykającej bomby, to poznasz gniew przełożonych.

Opublikowano

Polski żołnierz zbiegł na Białoruś. Gen. Skrzypczak mówi o karze śmierci: kula w łeb i po zawodach .

Koniec tematu tak powinno być zawsze i natychmiast i jeszcze żeby rodzina zapłaciła za kulę zdrajcy .

Opublikowano

Pan Generał tym razem odleciał. W interesie naszym jest aby gościa ściągnąć i postawić przed sądem. 

A jak przy dezercji jesteśmy, to co byś zrobił z Panem Kuklińskim?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Polski żołnierz zbiegł na Białoruś. Gen. Skrzypczak mówi o karze śmierci: kula w łeb i po zawodach .

Koniec tematu tak powinno być zawsze i natychmiast i jeszcze żeby rodzina zapłaciła za kulę zdrajcy .

To czemu Kukliński kuli w łeb nie zarobił ?? Przecież to też zdrajca był ? Bo jak inaczej nazwać pułkownika który szpiegował na rzecz wroga.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

I to wroga co sam nas zostawił w ruskiej strefie. Tzn wtedy był przyjacielem co nas zostawił, Kużwa teraz ja się pogubiłem.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

I to wroga co sam nas zostawił w ruskiej strefie. Tzn wtedy był przyjacielem co nas zostawił, Kużwa teraz ja się pogubiłem.:lol:

a widzisz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Absurd na Okęciu. Podróżni komentują sytuację: "Jedna wielka porażka"

Tłumy, chaos i brak dystansu społecznego — tak wyglądała noc z czwartku na piątek na warszawskim Lotnisku Chopina. Przylatujący spoza strefy Schengen na obowiązkowy test zwalniający z 14-dniowej kwarantanny czekali nawet 6 godz. Teraz w rozmowie z Onet Podróże mówią o dezorganizacji i rozczarowaniu, jakie czekało w czwartkowy wieczór podróżnych na Okęciu.

Teraz to będzie chaos ale po niedzieli .

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/jedna-wielka-porazka-dramatyczna-sytuacja-turystow-na-okeciu/nmclems,07640b54

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Panem Kuklińskim? Pan ten pracował dla wywiady Amerykańskiego .

A jak byś nazwał kogoś, kto dostarczył by obecnie nasze plany obronne Putinowi ?? Zdrajca czy bohater ??

Jeszcze rozumiem, cywil, ten przysięgi żadnej nie składa. Ale wojskowy ?

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

by się zaszczepili, to bałaganu by nie było....

Rodzice po 2 dawki, teście po 2 dawki. Jedni i drudzy z covidem. Kolega 2 dawki śpiączka farmakologiczną,  jego teść 2 albo 3 dawki grabarz...😪

Opublikowano

przyjdzie pora to wezmę. prosić póki co o to nie trzeba.

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Kolega 2 dawki śpiączka farmakologiczną,  jego teść 2 albo 3 dawki grabarz...😪

"No use hoping for a miracle
There's a price we'll have to pay"

Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

"No use hoping for a miracle
There's a price we'll have to pay"

No ale dziś już widzimy że szczepionka nie działa. Na omicrona podaje że 3 dawki zabezpieczają w 75%, 2 dawki zupełnie nie chronią.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Panem Kuklińskim? Pan ten pracował dla wywiady Amerykańskiego .

Wielu musiało uciekać działaczy z Polski w czasie stanu Wojennego jak by nie to Ruskie z naszymi by ich za***ali .

Kto z istotnych działaczy uciekł z Polski? Ano praktycznie nikt bo im w stanie wojennym co najwyżej sanatorium w bieszczadach mogło grozić. Nic im nie groziło a to są tylko twoje paranoje i urojenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v