Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Agrest napisał:

Za długi ślad węglowy żeby każdemu te przyjemności fundować

Przy tych cenach to drewnem ludzie zaczną palić bo tanie i piece nie drogie wejdzie program wyzuć pięć gazowy załóż kopciucha 😎

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://www.o2.pl/biznes/podniesli-sobie-pensje-o-100-proc-pazernosc-wygrala-6716344137722752a

Samorządowcy Platformy Obywatelskiej robią skok na kasę im już drożyzna nie straszna .

Pisowcy są dużo skromniejsi. Prezydent Zamościa podniósł sobie tylko o 70% mimo że pod jego rządami zadłużenie miasta rośnie lawinowo.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, Ulman napisał:

Oni mają Polskę w d*pie. To tylko kraj tranzytowy

A nie powinni Polski mieć w d*pie. Powinni sie zatrzymać, zachwycić mazowieckim krajobrazem, spojrzeć na ośnieżone szczyty Tatr, posłuchać szumu Bałtyku. 😂

jprd lę.... A u mnie już nie Polska?

Mariusz2903 napisał:

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

A to on ukradł ta kasę?.. Druga sprawa to wyprzedza się pojazd prawidłowo  skręcający w lewo.... No bardzo ciekawe? 🤔

Zależy kto pierwszy wrzuci kierunek , bynajmniej ja się do tego stosuje .

No to się chłopie przejedziesz albowiem to światełko to jeno sygnał i daje więcej obowiązków niż praw.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Pisowcy są dużo skromniejsi. Prezydent Zamościa podniósł sobie tylko o 70% mimo że pod jego rządami zadłużenie miasta rośnie lawinowo.

PIS kradnie mniej niż PO i będzie kradł mniej niż PO - taka to różnica między tymi partiami .

Opublikowano

https://www.wprost.pl/polityka/10574542/marek-lisinski-skazany-posel-pis-domaga-sie-by-joanna-scheuring-wielgus-przeprosila-za-wspieranie-oszusta.html. Niedaleko pada jabłko od jabłoni ciekawe ile kasy wyłudzili od ludzi

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Czy zwiększając sobie diety kradną?

Kiedy tych złodziei z PO oskarżą osądzą i wsadzą do paki?

Zakrawa mi to na obronę tych co s obie podnoszą pensje , oni dobrze oszacowali inflację a dla reszty 7 %.

Złodziei z PO nikt nie wsadzi bo to jest kradzież zgodna z prawem .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zakrawa mi to na obronę tych co s obie podnoszą pensje , oni dobrze oszacowali inflację a dla reszty 7 %.

Złodziei z PO nikt nie wsadzi bo to jest kradzież zgodna z prawem .

Kradzież zgodna z prawem?  Możesz to jakoś rozwinąć?  Co można kraść zgodnie z prawem i jakie paragrafy na to pozwalają?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

jprd lę.... A u mnie już nie Polska?

Polska, Polska tylko u Ciebie przyspieszą żeby jak najszybciej znaleźć się w Niemczech.😂 Takie położenie Twoich stron że tam, to finisz przed upragnioną metą.🤣

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

PIS kradnie mniej niż PO

Nieaktualne, od jakiegoś czasu.🤣

44 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Złodziei z PO nikt nie wsadzi

Przecież to PiS miał ich wsadzić. To znaczy że PiS przymyka oko na takie sprawy i umoczony jest podwójnie,🤣

37 minut temu, Ulman napisał:

Co można kraść zgodnie z prawem

Zdrowie i życie obywateli. 🤣

Opublikowano

Tak patrzę sobie na tego dezertera i już gość ma przekreślone życie. Chwilę się w świetle białoruskich kamer ogrzeje i tyle.

Kilka dni do końca służby...

Opublikowano
28 minut temu, jarecki napisał:

wystarczy złożyć kwiaty na Wawelu

I nawiedzić pobożnie Toruń. Częstochowa to już mało.😂

1 minutę temu, Agrest napisał:

Tak patrzę sobie na tego dezertera i już gość ma przekreślone życie.

Jak dobrze pogra to rentę dostanie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tak patrzę sobie na tego dezertera i już gość ma przekreślone życie. Chwilę się w świetle białoruskich kamer ogrzeje i tyle.

Kilka dni do końca służby...

a potem dostanie kopa

Opublikowano (edytowane)

Niech Łukaszenka mu da.

Choć może gość zaginąć w akcji jak już niepotrzebny będzie

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Sprawa proceduralnie nie jest prosta. A Pan Błaszczak zdejmując jego przełożonych ze stanowisk ukręcił bat na własną d*pę. Sprawę zajebał pion prawny MON i teraz będą się bronić.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Sejm przepchnął ustawę 229 głosami. Jakby pseudoopozycja stawiła się w komplecie odrzuciła by ją. Konfederacja w komplecie dotrzymała słowa, i pomimo eleganckiej poprawki jaką udało im się wrzucić do ustawy odbierającej PiS władzę nad TVP, wstrzymali się od głosu, czyli zagłosowali przeciw, bo ustawa musiała być przegłosowana bezwzględną większością głosów, tzn. większością przy wszystkich głosach w tym wstrzymujących. Reasumując, centrolewica dała ciała na głosowaniu, a teraz pali głupa. A najzabawniejsze jest to, że gdyby nie centrolewicowe transfery posłów, głównie PSLu do PiS, obecny rząd już dawno nie miałby większości. Miejcie to na uwadze, gdy będziecie oddawać głos w najbliższych wyborach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v