Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

dobrze rotawirus . 

i tyle dały ,moje utyskiwania na niepisanie pełnym zdaniem :D

7 minut temu, mirro napisał:

Przepraszam bo nie jarzę. Jak gościu kupi paliwo po okazyjnej cenie, to przecież rachunku na to nie zaniesie do gminy, żeby mu akcyzę zwrócili. To co tu jeszcze weryfikować?

jeśli kupisz po cenie obecnej jako lokatę kapitału i zechcesz sprzedać tam gdzieś kiedyś aby akurat potrzebny kapitał odzyskać to bez .... no i własnie próbują wcisnąć koncesjonowanie na każdy handel paliwem bo inflację oni sami uznali za nieuniknioną

taka odwrotność podprogowego przekazu tylko to się im tak podprogowo, mimowolnie niedyskrecja wypsła.
Konkurencji Obajtkowi robić nie wolno
o.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

to od kwietnia nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo- jakis przeciwbolowy najlepiej aspiryna, do tego przeciw wirusowy bez recepty ,pod koldre i czekac az przejdzie..

No i obowiązkowo telefon do swojej parafii aby ksiądz dobrodziej oleje do namaszczenia przygotował.😂

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, jarecki napisał:

a co chciałeś ? 

A  w kwiecisty sposób opisać obecną służbę zdrowia :). Ale szkoda nerwów na tych ...........

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Bo byłem u lekarki i wiem że to grypa a nie to co teraz w modzie. Ja zacofany kurpś a nie jakiś tam nowoczesny covidiota 

Kilka lat żyje na tym świecie i nie wiedziałem do tej pory, że mnie łapał koronawirus co zimę zamiast przeziębienia. Ciekawe co mi wpiszą za pół miesiąca albo za miesiąc, jak mnie znowu dopadnie.

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

jeśli kupisz po cenie obecnej jako lokatę kapitału i zechcesz sprzedać tam gdzieś kiedyś aby akurat potrzebny kapitał odzyskać to bez .... no i własnie próbują wcisnąć koncesjonowanie na każdy handel paliwem bo inflację oni sami uznali za nieuniknioną

Aaaaaa to taka zamiana.

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

Konkurencji Obajtkowi robić nie wolno
o.

A ja ostatnio c 330 zasilił 1,5l kujawskiego, uprzednio do pieczenia pączków użytego.

Choć to żaden biznes bo 4zł droższy od ON.

Jeszcze frytkownicę trzeba opróżnić

Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał:

czyli robiła test na grype ? nie da się potwierdzić grypy bez testu .

Ta. Ale tu się nasza dyskusja kończy bo nie cytujesz całej wypowiedzi tylko stosujesz takie zagrywki jak obecny reżim i jego propaganda 

Opublikowano
34 minuty temu, dysydent napisał:

przecież gdy to się wyda to może nastać jeszcze głupsza władza

mam nadzieję że nie istnieje takowa....

Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał:

A  w kwiecisty sposób opisać obecną służbę zdrowia :). Ale szkoda nerwów na tych ...........

Kilka lat żyje na tym świecie i nie wiedziałem do tej pory, że mnie łapał koronawirus co zimę zamiast przeziębienia. Ciekawe co mi wpiszą za pół miesiąca albo za miesiąc, jak mnie znowu dopadnie.

Po szczepieniu to pewnie grypę 🤔

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Po szczepieniu to pewnie grypę 🤔

Tylko widzisz od potwierdzenia wirusa do szczepienia musi minąć przynajmniej ponad miesiąc, czyli musiał bym siedzieć całą zimę w domu aby się nie zaziębić i się zaszczepić. A badania przed szczepieniami to w skrócie parodia.

4 minuty temu, mirro napisał:

Dolegliwości jelitowe.😂

Dolegliwości to mnie teraz łapią po wypiciu hurtowych ilości paracetamolu.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Dolegliwości jelitowe.😂

a są takowe i odwirusowe są?
ja to nazywam - sraczka zakaźna.

jak by tak wnikliwiej pobadał to pewnie i koronawirusy by wydybał w całej galerii która współwywoluje i to pieruństwo

koronawirusy są z nami od naszego zawsze a tyl;ko...

jak to było?
- "nie ma osobników zdrowych a tylko źle przebadani"

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

No tak, ale trza uważać żeby nie pomylić z kac kupą.😂

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

znajoma po kazdej promocji w biedronce ma.

pewno niemce w mięsie posyłają ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

No tak, ale trza uważać żeby nie pomylić z kac kupą.😂

a to z kolei odczyn poszczepienny  na to pierwsze

no tutaj przynajmniej antyszczepionkowcy.... chociaż nie bo w zasadzie to ci sami co na cov , mniej więcej z tych samych środowisk

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tysiace amerykanow umiera po naduzyciu lekow przeciwbolowych... w polsce pewnie setki,tylko nikt tego nie bada..

madry czlowiek uczy sie na bledach czyichs a glupi na swoich.   poczytaj ulotke paracetamolu jakie tam sa skutki uboczne ....

mam ci duzymi literami napisac- trzeba przeczekac i tyle, jesli nie masz duzej goraczki to nawet paracetamol jest zbedny, 

44 minuty temu, mirro napisał:

No i obowiązkowo telefon do swojej parafii aby ksiądz dobrodziej oleje do namaszczenia przygotował.😂

nie moglel uwiezyc gdy zobaczylem proboszcza ktory przyjechal namascic ciotke ktra zmarlka kilka godzin wczesniej, swirusa przezyla, nieszczepila sie [to luty byl] a wylew ja zalatwil

35 minut temu, mirro napisał:

Nasz Pan Prezydent znowu może się pochwalić wyważonym wystąpieniem. 😂

https://wiadomosci.wp.pl/40-rocznica-wprowadzenia-stanu-wojennego-wystapienie-andrzeja-dudy-6714956047993632a

a wspomnial tam cos o prokuratorze piotrowiczu albo o gierkowskim prokuratorze,  sedzim[zetorki jak to napisac ??] stanu wojennego a obecnie eurokomisarzu rolnictwa ???

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

sedzim[zetorki

sędzi.

abo jakoś tak....

a jak o Piotrowiczu to siedzi. ale to za jakiś czas... :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

a wspomnial tam cos o prokuratorze piotrowiczu albo o gierkowskim prokuratorze,  sedzim[zetorki jak to napisac ??] stanu wojennego a obecnie eurokomisarzu rolnictwa ???

ciekawe co by było gdyby na miejscu Jaruzelskiego prezydentem był Duda?

tak @jacus

czytałem to już wcześniej i ja tylko chyba na onecie ale nie odważyłem się skomentować bo ... no nie wiem kolejny raz aby nie nazbyt obelżywie a trafnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

i jak ? tak bez szefa?

tyle znaczył Jaruzelski, co i Duda teraz.

dziś prawdziwych prezydentów już nie ma.....

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

Myślisz że dzisiaj pisalibyśmy na tym forum? Wojna domowa jak na Bałkanach, Tylko krótsza.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

i jak ? tak bez szefa?

szef był
w Moskwie

tu akurat podobni

nie wiem @mirro czy na tyle historia by się inaczej potoczyła że przypominali byśmy coś na kształ Chin obecnych

ale nic straconego bo i tak wiele d tego zmierza tylko trochę później

takie forumy to tylko mały epizod i bardzo szybko przejsciowy w tym rejonie świata

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v