Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A ty masz do tego .

baaaa, nawet i do tamtego...

Opublikowano

Ty nie podziwiaj , tylko dla odmiany nie biorąc od wszystkich, coś daj.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Brawo podziwiam za odwagę brania udziału w  eksperymencie medycznym .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

, coś daj.

Ja mogę , swoje daweczki  oddać , jeszcze przesyłke opłacę 

Na zdrowie B|

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Starałem się uważać, ograniczone kontakty, tylko zakupy w sklepie.

I co? Ano się zesrało. Nawet nie wiadomo kiedy gdzie od kogo, choć podejrzenie że mikołajki szkolne w kinie. Syn mocno zakatarzony wrócił.

Kolejnego dnia mnie wzięło, następnego żonę, kolejnego moich rodziców. Rodzice wyszczepieni dwoma dawkami. Oby tylko łagodnie przeszło...

Córka została sama na wygnaniu, dzięki temu na razie zdrowa.

Uważaj na płuca bo to ich najbardziej niszczy wirus , ja mam jutro 3 dawkę i też jedynie zakupy i dystans , do wiosny trzeba się pilnować bo ta plan demia jest nieobliczalna , nie widoczny przeciwnik .

Opublikowano

ech WYyyy.

a gdzie się Ywa podziała? gdzie naczelny buntownik?

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Każda grypa daje dodatni wyniki testu?

Szczepiłeś się ? Skierowanie na test od doktora, czy testy z apteki ?

2 godziny temu, Agrest napisał:

No zobacz, w krótkiej chwili u mnie 5. Tylko że samoizolujemy się od czasu jak kupiłem test i wyszedł pozytywny. Rozprzestrzenianie jest błyskawiczne.

Nie neguj istnienia wirusa.

Ja twierdzę że został celowo wypuszczony, ale nie neguję jego istnienia.

Celowo to może nie. Może ktoś przypadkiem to wypuścił a potem trzeba było opowiadać bajki o nietoperzach.

39 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja od czwartku mam grypę i co mi powiesz ze to covid? 🤔 

A skąd wiesz że grypa ?

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To znaczy że grypy w Polsce już nie ma ? .

Powiem Ci na swoim przykładzie. Temp.39*, telefon do przychodni i z miejsca kwarantanna i skierowanie na testy. Wyszedł pozytywny. Jestem nie szczepiony, to inny nie mógł wyjść. Od tego momentu pacjencie lecz sie sam. Przy okazji cały dom mi objęli kwarantanną ale na testy byłem sam skierowany. Jak masz  grypę to polopiryną czy innym gripexem tego sam nie wyleczysz. Więcej nie będę pisał bo mi się łacina ciśnie na klawiaturę :ph34r:.

Opublikowano

to od kwietnia nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo- jakis przeciwbolowy najlepiej aspiryna, do tego przeciw wirusowy bez recepty ,pod koldre i czekac az przejdzie..

zadnego innego leczenia jesli cie nie wezma w bialych ubraniach nie ma.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Tymbark w dużej butli też miał pozytywny wynik 🙊

Ja od czwartku mam grypę i co mi powiesz ze to covid? 🤔 

ja sie wypowiadam tylko w kwestii zdrowia psychicznego i zdolnosci umyslowych pacjentow-w tym mam skutecznosc 100 % ,zdrowie fizyczne zostawiam znachorom i babuszkom.

ywa moze w holandii po zapas wspomagaczy?? albo wpadla w faze depresji ??

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, V12 napisał:

Ja mogę , swoje daweczki  oddać , jeszcze przesyłke opłacę 

Na zdrowie B|

Dorzuce do paczki dawki dla mnie, dla mojej i od mojej najbliższej rodziny 🤔

41 minut temu, dsbh napisał:

Szczepiłeś się ? Skierowanie na test od doktora, czy testy z apteki ?

Celowo to może nie. Może ktoś przypadkiem to wypuścił a potem trzeba było opowiadać bajki o nietoperzach.

A skąd wiesz że grypa ?

Bo byłem u lekarki i wiem że to grypa a nie to co teraz w modzie. Ja zacofany kurpś a nie jakiś tam nowoczesny covidiota 

39 minut temu, Pafnucy napisał:

nie , nie ma.

no i??

Jak ja mam, to jak nie ma jak jest? Co ty za mongolskie teorie znów głosisz 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

to od kwietnia nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo- jakis przeciwbolowy najlepiej aspiryna, do tego przeciw wirusowy bez recepty ,pod koldre i czekac az przejdzie..

zadnego innego leczenia jesli cie nie wezma w bialych ubraniach nie ma.

ja sie wypowiadam tylko w kwestii zdrowia psychicznego i zdolnosci umyslowych pacjentow-w tym mam skutecznosc 100 % ,zdrowie fizyczne zostawiam znachorom i babuszkom.

ywa moze w holandii po zapas wspomagaczy?? albo wpadla w faze depresji ??

Sfiksowany konkretnie jesteś 🙊

Opublikowano
32 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie , nie ma.

no i??

( w sensie czy obecnie jeszcze jest grypa w populacji)
no i
wyszło by na to że zaczynasz reprezentować oficjalnie uznany "jedynie słuszny" przekaz polityczny władzy która dokładnie taką durnotę próbuje podprogowo wcisnąć aby strach też miał udział w poprawie statystyk szczepiennych.
Nawet jeśli i te statystyki poprawią te zachorowalności to i tak władza uczciwa nie jest jeśli by "ustawowo" skasowała wszelkie inne choroby wirusowe układu oddechowego

czyliż by aż tak głupia była aby do tego stopnia?.... przecież gdy to się wyda to może nastać jeszcze głupsza władza

że już do swych wcześniejszych postów nie będę wracał ;)

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

a co lekarka na to ? znaczy czy też popiera Twoją teorie ?

Lekarka twierdzi że to grypa, bo to niedaleka rodzina. Pewnie gdybym był obcy to byłby covid 🤔

1 minutę temu, dysydent napisał:

( w sensie czy obecnie jeszcze jest grypa w populacji)
no i
wyszło by na to że zaczynasz reprezentować oficjalnie uznany "jedynie słuszny" przekaz polityczny władzy która dokładnie taką durnotę próbuje podprogowo wcisnąć aby strach też miał udział w poprawie statystyk szczepiennych.
Nawet jeśli i te statystyki poprawią te zachorowalności to i tak władza uczciwa nie jest jeśli by "ustawowo" skasowała wszelkie inne choroby wirusowe układu oddechowego

czyliż by aż tak głupia była aby do tego stopnia?.... przecież gdy to się wyda to może nastać jeszcze głupsza władza

że już do swych wcześniejszych postów nie będę wracał ;)

Za późno na nawracanie 😂

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, gregor1284 napisał:

.....

Za późno na nawracanie 😂

no przecież wiem skoro sam o tym piszę
i to dla niejednego

@jarecki musisz przyznać że można być nosicielem nie tylko jednego rodzaju wirusa

jednostkowe przypadki są ... no jednostkowe i generalizować na podstawie jednego to co najmniej .... nieprofesjonalne

i rzeczywiście wynik testu może i od "testera" zależeć bo decyduje co testuje.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, dysydent napisał:

noż q...! znowu więcej koncesji
https://www.money.pl/gospodarka/fiskus-ostro-bierze-sie-za-handel-paliwami-sprawdzi-nie-tylko-firmy-ale-i-kupujacych-prywatnie-6714885317802752a.html

już niedużo brak aby uprawę roli koncesjonować a niebawem i ogródkowych działkowiczów

"Według niego "pod lupą znajdą się także rolnicy". "Chodzi o ograniczenie zjawiska kupowania paliw po okazyjnej cenie, czyli zwracanie im akcyzy dopiero po rzetelnej weryfikacji" - podaje dziennik."

Przepraszam bo nie jarzę. Jak gościu kupi paliwo po okazyjnej cenie, to przecież rachunku na to nie zaniesie do gminy, żeby mu akcyzę zwrócili. To co tu jeszcze weryfikować?

A to już kładzie na łopatki narrację kilku ostatnich lat, 😂

"Mimo funkcjonowania od kilku lat tzw. pakietu paliwowego oraz narracji o +przegonieniu mafii vatowskich+ paliwowi oszuści nadal okradają budżet" - czytamy.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v