Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@galan99

I jest zagrożenie masowym brakiem  pradu ?? :DxD kupiłes agregat ?/ Pytam bo nie wiem czy kupowac zapas paliwa do agregatu 

Edytowane przez V12
Opublikowano
mirro napisał:

Alem się uśmiał, prawiem się usmarkał.A gdzie w tym wszystkim demiurg Europy czyli Polska.

No pyta się Bidena: "i co tera?"

Znaczy się: nagrali się na pocztę i teraz czekają na odpowiedź.

Opublikowano

niedawno wybudowany blok w elektrowni jaworzno[z niej mam prad] juz sie zepsul do tego awarie w innych elektrowniach i trzeba bylo elektrownie w szwecji reanimowac..

wystarczy kilka dni mrozu i caly system pada. wiec biore pilkre reczna ucinam klodke i lacze dwie elektrownie i juz mam prad.rozdzielnia jest w krzakach

Opublikowano
Czyli pozwolili inflacji się rozbujać, co mnie kosztuje, wprowadzili Polski nieład, co mnie uderzy po kieszeni, a teraz wypłacą z mojej kieszeni łapówkę tym, co na nich głosują. Kiedy w końcu klasa średnia się obudzi z wygodnego letargu i wywiezie tych szkodników na taczkach??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

@galan99

I jest zagrożenie masowym brakiem  pradu ?? :DxD kupiłes agregat ?/ Pytam bo nie wiem czy kupowac zapas paliwa do agregatu 

Nam na wschodzie prądu nie zabraknie ale czym bliżej zachodu to może brakować prądu .

Agregatu nie posiadam jeszcze bo nie było takiej potrzeby .

Przedsiębiorca nie wytrzymał i powiedziała .

https://www.facebook.com/goniecpl/videos/800331970818445

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Czemu na wschodzie ma być więcej prądu?

5 godzin temu, Roman176 napisał:

biedronka Lidl i kafland mają z chin ciasto mrożone 

Skąd takie info?

5 godzin temu, Roman176 napisał:

https://www.youtube.com/watch?v=AYYaAQkpR0s

morze ruskim antracytem palą 

Taaa, a z naszego to się nie dymi a jak dobrze pójdzie to nawet dwutlenek pochłania zamiast wydzielać🤣

5 godzin temu, galan99 napisał:

Nie odwracaj kota ogonem bo maka ze sklepu ale chleb z biedry i tym podobnych to sama chemia wiec smacznego .

A z jakiej mąki robią chleb dla sieci?

4 godziny temu, galan99 napisał:

„Już czas, by to USA, Niemcy, Francja, Włochy przejęły inicjatywę i to one zaczęły dyktować warunki prezydentowi Rosji, który języka gestów dyplomatycznych za bardzo nie rozumie, ale język czynów już tak” – przekonywał gen. Polko.

Panu generału sadzi na dekiel jak wiejskiemu przygłupowi.

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:
Czyli pozwolili inflacji się rozbujać, co mnie kosztuje, wprowadzili Polski nieład, co mnie uderzy po kieszeni, a teraz wypłacą z mojej kieszeni łapówkę tym, co na nich głosują. Kiedy w końcu klasa średnia się obudzi z wygodnego letargu i wywiezie tych szkodników na taczkach??

Klasa średnia jest zbyt mało liczna . Większość stanowią gamonie i to o nich PIS dba kosztem ludzi którzy naprawdę coś robią. To jest lewicowa  patologia.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, galan99 napisał:

Nam na wschodzie prądu nie zabraknie ale czym bliżej zachodu to może brakować prądu .

A skąd tam takie źródełko ?? xD linie 750 KV załączą ??  B|

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

https://www.facebook.com/kamil.baleja/videos/3675130655871356

Ted Cruz uderza w Bidena: „Rosyjskie czołgi będą mogły wjechać na Ukrainę” [WIDEO]

Senator republikański z Teksasu Ted Cruz ostro skrytykował politykę zagraniczną prowadzoną przez administrację prezydenta Stanów Zjednoczonych. Po niedawnej rozmowie Joe Bidena z Władimirem Putinem z ustawy obronnej USA zniknęły zapisy dotyczące sankcji na Nord Stream 2, współpracowników Putina i rosyjskie finanse.

„To bezpośrednia konsekwencja poddania się Bidena Putinowi w sprawie Nord Stream 2” – mówił Ted Cruz. Senator podkreślił, że Nord Stream 2 ma stworzyć alternatywną trasę dostaw rosyjskiego gazu do Europy, przez co „rosyjskie czołgi będą mogły wjechać na Ukrainę”.

https://wmeritum.pl/ted-cruz-uderza-w-bidena-rosyjskie-czolgi-beda-mogly-wjechac-na-ukraine-wideo/361863?fbclid=IwAR28c6gY03GkXgFG_hGuUxXXf04ZIo8gQMV17eKdqC3K2XRJ6sYxbvqrODg

Jak tłumaczy Cruz, Putin w 2014 r. zatrzymał się w inwazji, bo potrzebował ukraińskiej infrastruktury tłoczącej gaz na Zachód.

Teraz już nie potrzebuje bo BIDEN zniósł sankcje na na NORD STREAM 2 .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

w tv jakis posel mowil rano ze juz dzisiaj w polsce zachodniej powinni oglosic 20 stopien zasilania czyli ograniczenia dla przemyslu, w polsce c nie ma przemyslu wiec co maja ograniczac.

Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał:

w tv jakis posel mowil rano ze juz dzisiaj w polsce zachodniej powinni oglosic 20 stopien zasilania czyli ograniczenia dla przemyslu, w polsce c nie ma przemyslu wiec co maja ograniczac.

Pytanie czy poseł wiedział co mówi. Większość elektrowni jest w zachodniej części kraju więc jak tam nie ma prądu to jakim cudem jest na wschodzie?

Opublikowano

Opanuj się i popatrz na mapę. zachód to Zagłębie Zgorzeleckie plus Dolna Odra i stabilizacja w Zielonej Górze. Reszta to czynne i nieczynne linię wysokiego napięcia. Mamy spore możliwości eksportu ale z importem nie jest tak zajebißcie. Gdybyś podzielił kraj wg równoleżnika to masz rację.

Opublikowano

wuj z tego ze widze z okna kominy elektrowni skawina jesli jestem podpiety do jaworzna, wszedzie w kolo sie swieci-nawet w innej czesci moje wsi,a u nas ciemno,nieraz tak byloz ze tylko z jednej strony bylo ciemno , kurna na wschodzie to nawet elektrowni malo.

Elektrownia cieplna – Wikipedia, wolna encyklopedia

Opublikowano

Połozenie elektrowni pokrywa się z rejonami uprzemysłowionymi więc skoro tam jest problem to nie wiem czemu na wschodzie ma nie być. Ot teoria galana mnie zainspirowała do takich rozważań🤒

Opublikowano

samo kghm iles procent zuzywa, do tego rozne fabryki pracujace non stop, stale rosnaca liczba ludnosci, bloki i domy stawiane bez rozbudowy czy remontu linii przesylowych,

kaczystan jestparodia prl-u wiec wylaczenia pradu i 20 stopien zasilania jest pewny,juz przecie w lecie 2 lata temu odlaczano fabry od zasilania bo  z powodu upalow generatory nie wyrabialy- oprocz wegla do produkcji pradu jest potrzebna ogromna ilosc wody,

kanal do elektrowni skawina zabiera z wisly tyle wody ze w lecie na piechote mozna ja przejsc.

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

A co mi mają niby zajumać? W jednej gminie 70 ha w innej 40 Umowy z powiatem albo gminą. Mogą mi skoczyć o obtoczyć.

też tak myślałem ... ze jest prawo Pierowokupu itp po psl zrobiła taką ustawę ze 40 letnim dzierżawcom podziękują 

a mogą cię wyprosić bo bd jakaś inwestycja ?

8 godzin temu, DTaras napisał:

Skąd? Przemyśl to dokładnie...

masz linki chyba ze tvn kłamie 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Taaa, a z naszego to się nie dymi a jak dobrze pójdzie to nawet dwutlenek pochłania zamiast wydzielać🤣

poziom inteligencji masz wysoki ostatni raz wydobywaliśmy antracyt Wałbrzychy chyba do 98 wegiel do produkcji komponentów itp 

Skąd takie info?

sam se linka nawet zacytowałeś 

A z jakiej mąki robią chleb dla sieci?

z najlepszej lepszej jak ty możesz kupić 

Klasa średnia jest zbyt mało liczna . Większość stanowią gamonie i to o nich PIS dba kosztem ludzi którzy naprawdę coś robią. To jest lewicowa  patologia.

dziękuje 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

też tak myślałem ... ze jest prawo Pierowokupu itp po psl zrobiła taką ustawę ze 40 letnim dzierżawcom podziękują 

sam se linka nawet zacytowałeś 

z najlepszej lepszej jak ty możesz kupić 

I bardzo dobrze że podziekują . Jak przez kilkadziesiąt lat nie może kupić to jest dziad i trzeba go pogonić. Plujesz na tą ustawę bo komuś cos ubedzie ale jakby tego nie było to byś beczał ze nie wyłączają i sie mniejsi nie mogą rozwijać.

W tym linku nie ma nigdzie informacji że lidl i biedra maja ciasto z Chin. Kłamiesz i zmyslasz jak zwykle.

O mące najwyraźniej też nic nie masz do powiedzenia oprócz zmyślonych historii.

Opublikowano
9 godzin temu, Andpol napisał:

w zasadzie tvp ma podstawy by bojkotować  filmy z stuhrem .

6 godzin temu, Ulman napisał:

I bardzo dobrze że podziekują . Jak przez kilkadziesiąt lat nie może kupić to jest dziad i trzeba go pogonić

wydaje mi się żę reszta ziemi nie powinna być sprzedawana a pozostać w zasobach skarbu państwa . to kupowanie czy posiadanie czegoś na własność to domena biednych państw , no bardziej ludzi zamieszkujących te kraje 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

a mogą cię wyprosić bo bd jakaś inwestycja ?

Akurat tam gdzie dzierżawię na inwestycje się nie zanosi. Umowy na 10 lat. Chrzanić ten pierwokup. I tak cały czas coś się w dzierżawionych działkach zmienia. Jak będzie coś fajnego to se wydzierżawię. A jak bym chciał zrezygnować, to i tak stado chętnych się znajdzie. 

58 minut temu, jarecki napisał:

w zasadzie tvp ma podstawy by bojkotować  filmy z stuhrem .

A to każdym filmie , w którym gra, Stuhr pomstuje na TVP?😂

Opublikowano (edytowane)

nie wiem , , nie jest moim ulubionym aktorem , ostatnio nawet coś mało oglądam .     ostatnio oglądałem  ,, Adwokat diabła '' nawet polecam pojebany film  . A wracając do stuhra to żąli sie żę tvp nie kupiła praw do filmu a to musiała kupić ?                                    A I WRACAJĄC DO SPORTU  i legi warszawa to ten klub zarobił około 7 mln euro [ 25-27 mln zł ] na grze w lidze europy i kwalifikacjach do fazy grupowej łącznie . no i oprawa  meczu ze spartakiem             ,,  JAZDA Z k**wami'' jak sie nie ma szacunku do rywala to wygląda to smiesznie , aczkolwiek mecz z rosją mie cieszy .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v