Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Teraz pasuje zmienić trochę nazwę . Rzecznik Praw Obecnie Panujących.

Nom   obecny  rzecznik   to  był niezależny  od  poprzedniej  władzy     ??

Opublikowano (edytowane)

muszą  poprzeć  wybór   sejmu

12 minut temu, mirro napisał:

Spoko, spoko jak się PKWN na dobre rozgościł na wschodzie, to sporo ludzi powędrowało właśnie w tamte, Twoje strony. Tak że ten, tego wiesz .

Nie  miałem na myśli  akurat  tych  ludzi.  Widać  nie  załapałeś  o  co  chodziło    o ,, front wschodni,,  a nie mieszkańców  wschodnich  części   Polski :) 

140907356_127804365833930_70545061066018

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

Aaaa no to już kumam co to ma być za "nowa Jakość".

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

Acha, czyli PiS obiecywał, że to państwo zmieni, ale jak widać to nic się nie zmienia ;)

Oni kradli, to i my możemy ;)

Oni bawili się w kumoterstwo i nepotyzm, to my możemy ;)

Tłumaczenie jak u dziecka w podstawówce, "Proszę Pani, bo on .. to ja też to zrobiłem"

PiS zachowuje się jak dzieciak, bo ktoś coś zrobił, to i oni mogą, nieważne, że to złe zachowanie. Miał rację wasz kolega z Wałbrzycha, SLD PIS czy PO to jedno i to samo SZAMBO ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Denwer napisał:

Nie  miałem na myśli  akurat  tych  ludzi.  Widać  nie  załapałeś  o  co  chodziło 

Dokładnie załapałem. Za frontem poszli tam też zwykli ludzie, tzn zwykli ale czasem niezwykli, tzn tacy co im się grunt palił pod nogami.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tłumaczenie jak u dziecka w podstawówce, "Proszę Pani, bo on .. to ja też to zrobiłem"

Co ty  nie  powiesz 🤔  jaka  konfiturka  dziś  truskawka  porzeczka  malina  a może  gruszka ??

@mirro  nie  załapałeś  :)   Jeśli  poczułeś  się  urażony  to  przepraszam

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

Co ty  nie  powiesz 🤔  jaka  konfiturka  dziś  truskawka  porzeczka  malina  a może  gruszka ??

Wiesz, u mnie mała konfiturka do kanapeczki(truskawkowa z własnych truskawek z dodatkiem wiśni ;) ) ale u Ciebie to pewnie cała cysterna dzisiaj, szlamu i szamba które nam tu zaraz wylejesz ;) 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

cała cysterna dzisiaj, szlamu i szamba które nam tu zaraz wylejesz ;) 

Ja  nie.  Od  tego  specjaliści  to  są  w PO  ;)

141091030_126934125920954_12928616450264

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Jeśli  poczułeś  się  urażony  to  przepraszam

Nie czuję się urażony, tylko zwracam uwagę iż po wojennych przetasowaniach nikt, niczego do końca pewnym być nie może.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Denwer napisał:

A po drugie, od kiedy dbanie o ład i porządek na forum to złe zachowanie ?? Tu mówię o tym, że jak PO ukradło 10mln, to jak PiS ukradnie 20mln to główne ich tłumaczenie jest takie, że PełO też kradło, zamiast zrobić porządek ze złodziejami w swoim kręgu to ich bronią, a miała być taka uczciwa partia 5 lat temu ;) Jeden szajs czy PO czy PiS, to samo g**no ;) 

1 minutę temu, Denwer napisał:

@mirro  front  wschodni  na  zachód  nie dotarł  :)   na szczęście 

Masz rację Berlin, i rzeka Łaba to nie jest zachodnia Europa ;) A Polska to już na pewno ;) 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A po drugie, od kiedy dbanie o ład i porządek na forum to złe zachowanie ??

No  ty  tak twierdziłeś  i  twoi  koledzy  :)   teraz  się  wypierasz  ??

mogę  pokazać  wszystkim  co  napisałeś  do  mnie na PW  ;)🤔 ??

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Denwer napisał:

No  ty  tak twierdziłeś  i  twoi  koledzy  :)   teraz  się  wypierasz  ??

mogę  pokazać  wszystkim  co  napisałeś  do  mnie na PW  ??

Nie możesz ;) Zresztą napisałem tam tylko "pozdrawiam konfiturko", więc nie musisz już udostępniać ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Ja  nie.  Od  tego  specjaliści  to  są  w PO  ;)

141091030_126934125920954_12928616450264

Gdzie jest -20 teraz? Ty żyjesz kilkanaście czy kilka dni do tyłu czy jak? Rury pewnie starsze niż Trzaskowski to i nie dziwota, ze pękają a wasza śmieciowa propaganda problem robi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Historia  kołem  się  toczy   @PRIMO  jak  ci  się  podoba  pomysł  naszych zachodnich  sąsiadów  ??

Niemcy: osoby łamiące kwarantannę trafią do obozów i ośrodków zatrzymań.

Wysokie kary grzywny, obowiązkowe szkolenia, a nawet przymusowa izolacja w obozach dla uchodźców i ośrodkach zatrzymań. Rząd w Berlinie i władze krajów związkowych idą na wojnę z osobami lekceważąc nakaz izolowania się i uporczywie unikają poddania się kwarantannie.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-21/niemcy-osoby-lamiace-kwarantanne-trafia-do-obozow-i-osrodkow-zatrzyman-za-duzo-czytali-orwella/

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Denwer - jednostka liniowa jest bardziej zajęta ratowaniem własnej dupy niż robieniem nowych. To tyły rządzą w przybytkach no i głód rządzi zachowaniami z drugiej strony. Zastanów się nad tym i przeanalizuj krzywe demograficzne. Wcale '46 rok nie nakręcał przyrostu. Szli i gwałcili? Pewnie bywało. Rozlokowali się i gwałcili - bankowo.

Forum znów gupi posty... Nawet tu się uwstecznili?

Powtórzę: skoro ktoś "uporczywie unika". Ma iść do więzienia? Do zdrowych? Kwarantanna jest przymusem to zrobią warunki. Tylko u nas nałożenie kary pieniężnej to sukces. Jak ktoś ma w tyle mandaty to wylezie a gdy zgłodnieje to na bank.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Lepiej  Niemców  jak  ,,swołoczy ze wschodu,,  :D  

A tfuuuu germancu

Tak nawijasz na Tusków i innych że wolksdojczami są a ty co ??? Niby pisowski patriota a german

• Like 1
Opublikowano

taka mila "niespodzianka"  z rana- tauron mi przyslal nowa taryfe..

ny za energię elektryczną w taryfie Sprzedawcy [1]
[zł/kWh/brutto]
Grupa
taryfowa
Strefa I Strefa II Strefa III
G11 0.3734    

Państwa nowe ceny za energię elektryczną
[zł/kWh/brutto]
0.3360    
Jak
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Historia  kołem  się  toczy   @PRIMO  jak  ci  się  podoba  pomysł  naszych zachodnich  sąsiadów  ??

Niemcy: osoby łamiące kwarantannę trafią do obozów i ośrodków zatrzymań.

Wysokie kary grzywny, obowiązkowe szkolenia, a nawet przymusowa izolacja w obozach dla uchodźców i ośrodkach zatrzymań. Rząd w Berlinie i władze krajów związkowych idą na wojnę z osobami lekceważąc nakaz izolowania się i uporczywie unikają poddania się kwarantannie.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-21/niemcy-osoby-lamiace-kwarantanne-trafia-do-obozow-i-osrodkow-zatrzyman-za-duzo-czytali-orwella/

A co mnie kur🤬 obchodzą germańce. 

Ważne co się dzieje w PL. 🤨

Opublikowano (edytowane)

Widzę że cały ranek już o mnie marecek szczeka  to i nocka była zarwana nad obmyślaniem planu  zemsty...🤔 Wkurwily go te foty czy jak ?... 🤣😜 Nie mógł policzyć tych moich paru sztuk... 🤔

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Denwer - jednostka liniowa jest bardziej zajęta ratowaniem własnej d*py niż robieniem nowych. To tyły rządzą w przybytkach no i głód rządzi zachowaniami z drugiej strony. Zastanów się nad tym i przeanalizuj krzywe demograficzne. Wcale '46 rok nie nakręcał przyrostu. Szli i gwałcili? Pewnie bywało. Rozlokowali się i gwałcili - bankowo.

Forum znów gupi posty... Nawet tu się uwstecznili?

Powtórzę: skoro ktoś "uporczywie unika". Ma iść do więzienia? Do zdrowych? Kwarantanna jest przymusem to zrobią warunki. Tylko u nas nałożenie kary pieniężnej to sukces. Jak ktoś ma w tyle mandaty to wylezie a gdy zgłodnieje to na bank.

Tylko  że  ja  pisałem  o 1920   nie  II  wojnie  światowej.   Tak mi  się  to  skojarzyło  z  serialem ,,1920......,,  Ta  @Ulman  ukraińska  ,,miłość,,   z nieba  nie  spadła   nie pamiętasz  jak tu  pisał  że  na Ukraińców  to  ,,ogień i miecz,,  czy jakoś  tak  to było.  I tak mi się  jakoś  skojarzyło 

1 godzinę temu, marulekk napisał:

A tfuuuu germancu

Tak nawijasz na Tusków i innych że wolksdojczami są a ty co ??? Niby pisowski patriota a german

Ja  Polak z dziada  pradziada 😎

55 minut temu, jacus napisał:

taka mila "niespodzianka"  z rana- tauron mi przyslal nowa taryfe..

ny za energię elektryczną w taryfie Sprzedawcy [1]
[zł/kWh/brutto]
Grupa
taryfowa
G11 0.3734    

Państwa nowe ceny za energię elektryczną
[zł/kWh/brutto]
0.3360    
Jak

Co tak  tanio  dla  antyPiS  cena  powinna być  2 razy  taka.

A  co  tam  w tym krakowie  za afera  ze  szczepieniem  też  ,,lepszy sort,,  po znajomości  wyszczepili  ??

33 minuty temu, ogarek napisał:

Nie mógł policzyć tych moich paru sztuk... 🤔

jak byś  zrobił  u  somsioda  zdjęcie  jakimś  aparatem z XXI  wieku  a nie  zabytkiem z PRLu  to  i by  policzył  :P 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Dnia ‎2021‎-‎01‎-‎19 o 17:27, marulekk napisał:

Dam ci lajka za to. Oby konfederacja szybko stery przejęła i  pozamykała  złodzieii PO-PiSowskich

Jestem za - trzeba jak najszybciej POgonić tych szczurów POmagdalenkowych.

71142480_133675407996015_4984461245252894720_n.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v