Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

a czy ma to wpływ na ocieplanie klimatu ilość co2  wypuszczanego do atmosfery raczej nie według mie 

niestety lub stety ale ma.
choć największy efekt cieplarniany na planecie Ziemia tworzy.... para wodna.
za dużo zależności aby mały móżdżek człowieka był w stanie.....

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

tu się nie ma z czego smiać ale do sprawy podejść na poważnie a dokładnie ustawa  fit for 55 jak zjebane pomysły tam są zawarte . zacytuje tylko troche ;rezygnacja z samochodu, to zmniejszenie emisji ekwiwalentu 2,4 ton CO 2 rocznie na osobę. Rezygnacja z lotu transatlantyckiego w obie strony to mniej o 1,6 tony ekwiwalentu CO2. Jednak najważniejsza jest rezygnacja z posiadania dziecka: to mniej o prawie 59 ton emisji CO2 w ciągu jednego roku życia każdego z rodziców. Kwestia dzietność a ratowanie klimatu ma odniesienie do odpowiedzialności jednostkowej. Jeśli za emisje gazów cieplarnianych, które powodują ocieplenie klimatu odpowiedzialni są ludzie, to im mniej ludzi, tym mniej emisji           ;. Zaleca się wracać do prania ręcznego ;          ekologiczny sposób na życie pozwoli poprawić nasze zdrowie, sprawić, że będziemy żyć w dobrostanie, spokojniej i bardziej świadomie. Co bardzo ważne - bez presji konsumpcyjnej.                     

a tutaj przypomniał mi się taki dość prymitywny suchar

para co im się było dziecko jednak urodziło a nawet podrosło bo mówić już zaczęło, w nocy nie miała okazji .... bo dziecko nie śpi
ustalili sobie że gdy jej uda się dziecko uśpić to hasło "pralka wolna"
i tak to nocami po kilkukrotnych jego pytaniach "- pralka wolna?" i negatywnych odpowiedziach w końcu gdy padało "-pralka wolna" to dialog kończyło "- a w pi...du z twoją pralką się doczekać, wyprałem ręcznie"

czyli zgadza się z Twoim postem - pranie ręczne może dbać o czystość środowiska zakładając że człowiek jest jego zanieczyszczeniem.
ale żeby takie coś przyszło do głowy samemu człowiekowi? kolejny przejaw jakiejś swoistej autoagresji.

kto (mimo wszystko) czyta moje posty ten z wcześniejszych wie o co chodzi ale czy to nie zaczyna się układać w jakąś większą całość?
Jednak Natura zawsze znajdzie sposób do postawienia na swoim.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ogląda ktoś program "Wieś to też Polska"? No co tam za chłopki roztropki dzwonią to głowa mała 🙆‍♂️. Temat rolnictwo w UE, zielony ład, itp a tu dzwoni dziadek że dostał od weterynarii mandat 100zł bo wrota od stodoły miał otwarte! I tak przeważnie co program takie telefony 🤯

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Ogląda ktoś program "Wieś to też Polska"? No co tam za chłopki roztropki dzwonią to głowa mała

A gdzie to leci? Tak w celach dydaktyczno poznawczych pytam.

Opublikowano (edytowane)

już wcześniej zamierzałem zwrócić Waszą uwagę na nowy kanał na yt chłopaka (dla mnie On chłopak przynajmniej wiekowo) który stara się nadążać za współczesnością a że to polski "chłopak" a i strefa tematów trafił a'propos...

zatem

30 minut temu, krilan06 napisał:

Ogląda ktoś program "Wieś to też Polska"? No co tam za chłopki roztropki dzwonią to głowa mała 🙆‍♂️. Temat rolnictwo w UE, zielony ład, itp a tu dzwoni dziadek że dostał od weterynarii mandat 100zł bo wrota od stodoły miał otwarte! I tak przeważnie co program takie telefony 🤯

zapewnie ów program podległ mechanizmowi takiej bańki informacyjnej współstworzonej przez owych "dziadków" dla takich jak Oni "dziadków"

postaraj się zwrócić uwagę do kogo adresowane są reklamy wokół tego programu lub - jeśli to jakaś stacja politycznie uwarunkowana - do jakiego rodzaju elektoratu przekaz.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kilka razy wchodziłem na you tube bez logowania , jakoś nie za bardzo mi odpowiadał .  Gogle też jak szukam produktu przez gogle to potem 2 tygodnie daje reklamy , czy to złe ? dość wygodne .  Jedno mie wkurza żę jak dane zbierają chińskie firmy to nagle to jest złe , wiem amerykańskie firmy nie dziela sie tak łatwo informacjami z rzadem usa .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Dziś 1 niedziela adwentu w kościele nie było gdzie usiąść , wczoraj przejrzałem kilka lewicowych portali typu WP. a tam nagłówki o kryzysie wiary .

Jak bym się sugerował tymi kłamliwymi wiadomościami to bym też pewnie nie odwiedził świątyni . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

kilka razy wchodziłem na you tube bez logowania , jakoś nie za bardzo mi odpowiadał .  Gogle też jak szukam produktu przez gogle to potem 2 tygodnie daje reklamy , czy to złe ? dość wygodne ,

od strony konsumenta wygodne? pewnie tak ale od strony oferenta
wbij się na taki rynek od zera. Nie jakość tego produktu decyduje a pozycja nazwijmy "medialna" i nieprzypadkiem ocena

3 godziny temu, mirro napisał:

Święte słowa

dotyczyła wpisu

3 godziny temu, DTaras napisał:

Naucz go dobrze gadać po Polsku... albo w dowolnym języku.. albowiem dobrych inżynierów są na świecie setki jednak takich wśród nich co z klientem potrafią rozmawiać - że świecą szukać.

a wtedy trudno przyznać czy to na pewno dobrze
największe profity ma nie ten kto na nie rzeczywiście zasłużył. Nadal "dobry bajer to połowa sukcesu"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dziś 1 niedziela adwentu w kościele nie było gdzie usiąść , wczoraj przejrzałem kilka lewicowych portali typu WP. a tam nagłówki o kryzysie wiary .

Jak bym się sugerował tymi kłamliwymi wiadomościami to bym też pewnie nie odwiedził świątyni . 

Jak dorośniesz to zrozumiesz że jest jeszcze świat poza twoim Pierdziszewem

A co do sugerowania sie kłamliwymi wiadomościami to jesteś tego sam najlepszym przykładem.🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

od strony konsumenta wygodne? pewnie tak ale od strony oferenta
wbij się na taki rynek od zera. Nie jakość tego produktu decyduje a pozycja nazwijmy "medialna" i nieprzypadkiem ocena

a tu nie wnikałem nie wiem czy nie trzeba zapłacić gogle żeby być na wyzszych pozycjach w wyszukaniu coś kiedyś Jacek z forum pisał ale nie wnikałem  . chodzi że np . w gogle wpiszemy ceny ziemiaka i pojawia się strona forum z cenami ziemiaka .            na pewno górne pozycje nie są za darmo 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A skąd pomysł że to wiadomości są przyczyną znikających wiernych z kościołów?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał:

a tu nie wnikałem nie wiem czy nie trzeba zapłacić gogle żeby być na wyzszych pozycjach w wyszukaniu coś kiedyś Jacek z forum pisał ale nie wnikałem  . chodzi że np . w gogle wpiszemy ceny ziemiaka i pojawia się strona forum z cenami ziemiaka .            na pewno górne pozycje nie są za darmo 

wystarczy porównać z innymi wyszukiwarkami choć i te pozycjonują na podstawie historii wyświetleń ogólnej zrejoinizowanej i tu zależnie czy kraju czy mniejszej lokalizacji szukającego bo jednak i te pozycjonują po węźle wejścia do neta wszak muszą
Nie pamiętam już w jakiej ale widzialem opcję wyszukiwania po kraju, chyba DuckDuckGo

Tu mechanizm nie tyle wpływu rekomendacji a potrzeby utożsamienia się z jakąś grupą. Nawet gdy owa grupa cała w przepaść zmierza to i tak głosy z zewnątrz ostrzegawcze będą odebrane jako atak i najczęściej jeszcze bardziej tę grupę konsolidują.
Nawet gdy liderzy tej grupy pojmą przekaz to kolejny suchar mi się przypomniał

procesja idąca drogą np w pielgrzymce śpiewała wersety powtarzając za księdzem co tam zaintonował akurat i nawet gdy krzyknął
- stać procesja, dziura w moście
z takimi słowami na ustach procesja w dziurę wpadła.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Nawet gdy owa grupa cała w przepaść zmierza to i tak głosy z zewnątrz ostrzegawcze będą odebrane jako atak i najczęściej jeszcze bardziej tę grupę konsolidują.

A to dzisiaj właśnie był czytany list Biskupa po wizycie u Papieża naszej ekipy. Ale jakiś taki lakoniczny był zero odniesienia do problemów trawiących kościół w Polsce. Albo się obrazili na Franciszka, albo wp***dol był solidny i pozbierać się nie moga.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

wystarczy porównać z innymi wyszukiwarkami choć i te pozycjonują na podstawie historii wyświetleń ogólnej zrejoinizowanej i tu zależnie czy kraju czy mniejszej lokalizacji szukającego bo jednak i te pozycjonują po węźle wejścia do neta wszak muszą
Nie pamiętam już w jakiej ale widzialem opcję wyszukiwania po kraju, chyba DuckDuckGo

o jest to ,, promowanie strony gogle ''

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A to dzisiaj właśnie był czytany list Biskupa po wizycie u Papieża naszej ekipy. Ale jakiś taki lakoniczny był zero odniesienia do problemów trawiących kościół w Polsce. Albo się obrazili na Franciszka, albo wp***dol był solidny i pozbierać się nie moga.:lol:

a no ubiegłeś mnie bo doedytowałem
sorry że cytuję sam siebie
najwyżej mnie z af wyrzucą na co ten i ów zapewne liczy ;)

9 minut temu, dysydent napisał:

Nawet gdy liderzy tej grupy pojmą przekaz to kolejny suchar mi się przypomniał

procesja idąca drogą np w pielgrzymce śpiewała wersety powtarzając za księdzem co tam zaintonował akurat i nawet gdy krzyknął
- stać procesja, dziura w moście
z takimi słowami na ustach procesja w dziurę wpadła.

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

A skąd pomysł że to wiadomości są przyczyną znikających wiernych z kościołów?

Chodzi o to że wierni wcale nie znikają z kościoła a wiadomości twierdzą że znikają 

Opublikowano (edytowane)

to sprawdź lekcje religii w szkołach ponadpodstawowych czyli tam gdzie one obowiązkowe już nie są.
no i przekrój wiekowy bywalców świątyń 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Jak dorośniesz to zrozumiesz że jest jeszcze świat poza twoim Pierdziszewem

A co do sugerowania sie kłamliwymi wiadomościami to jesteś tego sam najlepszym przykładem.🤣

A niby co takiego ludzie robią w niedzielę , galerie nareszcie pozamykane .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v