Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety nasza dyplomacja nie istnieje. Inni muszą o nas rozmawiać. UE załatwiła, że inne kraje wstrzymują transport uchodźców. UE straszy pośredników i lnie lotnicze sankcjami. Jedyne o czym mogą rozmawiać z naszymi to takie poklepywanie po ramieniu. Wszystko jest załatwiane poza naszymi przywódcami.

Opublikowano

a co mamy zakazać tureckim liniom lądowania na okęciu ? a wiem zabronimy im lądować na CPK ;), niemcy rozmawiają w imieniu unni chyba żę teraz na szefową powołąją kopacz to wtedy ona zamiast merkiel będzie takie spray załatwiać 🤔 .

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

No niestety nasza dyplomacja nie istnieje. Inni muszą o nas rozmawiać. UE załatwiła, że inne kraje wstrzymują transport uchodźców. UE straszy pośredników i lnie lotnicze sankcjami. Jedyne o czym mogą rozmawiać z naszymi to takie poklepywanie po ramieniu. Wszystko jest załatwiane poza naszymi przywódcami.

Kaczor ma inne zmartwienie kogo na prezydenta?

Elżbieta Witek czy Beata Szydło? Kaczyński poważnie myśli o wyborach prezydenckich - wPunkt

Kaczyński szuka następcy Dudy. Zostanie nim Beata Szydło czy Elżbieta Witek? - WP Wiadomości

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jest płyta z gali disco polo. 😂 Ewentualnie Zenek śpiewający Ave Maria.

Ja tam na militariach się nie znam.

O trąbach jeryhońskich słyszałem. A z nowocześniejszych to w filmach s-f i coś gdzieś w jakimś programie.

Dzwony z Jasnej Góry i wielki dzwon Macierewicza raczej zbyt mała siła rażenia. Zwłaszcza ten drugi wali punktowo w zad 🤭

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jarecki napisał:

a co mamy zakazać tureckim liniom lądowania na okęciu ? a wiem zabronimy im lądować na CPK ;), niemcy rozmawiają w imieniu unni chyba żę teraz na szefową powołąją kopacz to wtedy ona zamiast merkiel będzie takie spray załatwiać 🤔 .

Nie musowo zakazywać. Można się dogadywać. Ale to wtedy jak się ma dyplomację. Ludzi, którzy latami tam pracują i znają swoich kolegów po fachu z wielu krajów.

A propo dyplomacji w Czechach nawet ambasadora nie mamy. To co tu dużo mówisz.

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wolę Szydło .

Ja też wolę. Opozycja będzie miała łatwiej. Obawiam się tylko,  że ona się nie zgodzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
38 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

ohoo, 3 osobówki i jeden bus pognali na sygnałach w stronę granicy🙄 musi ciepło się tam robi

A tam ciepło wojsko jeździ policja jeździ. Wiem bo widziałem. Jeżdżą tak już miesiąc dwa i cały czas tak samo ciepło. A nawet coraz zimniej bo zima idzie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

I to jest właśnie słowo klucz. ROZMAWIAJĄ a nasi Paranoicy I Socjopaci dialogiem sie brzydzą. Oni dumnie , niezależnie i z podniesioną głową nie zamierzają z nikim rozmawiać. Z Rosją nie, z Niemcami nie , ale za to z Białorusią i Czechami również nie🤣

To że Merkel gada z Putinem albo z Łukaszenką jedynie w chorych PISowskich umysłach czyni ją prorosyjską. Tak  samo było przed wojną gdy ówcześni kretyni prowadzili politykę dwóch wrogów mając za sąsiadów państwa o wiele silniejsze od siebie.

1 godzinę temu, Andpol napisał:

Jedna i druga to ubezwłasnowolnione jednostki beż żadnego charakteru czy własnego zdania. Widać że Jarosław oczekuje pełnego podporządkowania i zerowej samodzielności tak samo jak w TK.

42 minuty temu, jarecki napisał:

ktoś chyba sobie  jaja robio z tymi kandydatkami  i dołożę jeszcze do kompletu kopacz .

Eeee tam , ja bym brał Przyłębską albo nawet Pawłowicz

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

i co dało porozmawianie Merkiel z putinem czy łukaszenką ? Tak samo ze 3 tygodnie temu rozmawiała kanclerz niemiec z putinem w sprawie gazu i też efektu nie przyniosło , ogólnie unia jest bardzo słaba zbytnio skupiła się na zielonym ładzie .

31 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Panowie mogą być sprawiedliwe podatki?

mogą , jak sąsiad złodziej zapłaci a ja nie :D

Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Za przerobienie więcej niż świnia kosztuje..... 

No czasy chore, ręki sobie uciąć nie dam, ale gdzieś ta kwota mi świta.

Spróbuję się dowiedzieć i napiszę.

Nie licz świniaka tylko produkty... Jakie to kurcze polskie...

Opublikowano
mirro napisał:

19 minut temu, Ulman napisał:

Eeee tam , ja bym brał Przyłębską albo nawet Pawłowicz

Nie sądzisz ze są pewne granice perwersji?😂

Ulman to lubi. Z Romanem romansuje...

mirro napisał:

2 godziny temu, Andpol napisał:

Kaczor ma inne zmartwienie kogo na prezydenta?

Bratanicę?🤣

Wyskoczyła by jak Duda z konopii... Ale to niegłupie...

Opublikowano

Ojca Tadeusza. Ten i z diabłem by się dogadał.

Geotermię z samej Islandii by pociągnął.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v