Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

A nie było tam nadciśnienia w skrzyni korbowej?

Przez dwa lata , co go posiadałem to wymieniłem filtry i 3 razy oliwe ,  swiece żarowe i termostat , tyle wiedziałem o silniku .

Oleju nie brało za dużo  ( turbo miał )  , i uszczelniacza na wale nie wydmuchlo (brak wycieków ) , wiec nie interesowałem sie odpowietrzaniem skrzyni korbowej 

A dlaczego pytasz o nadcisnienie ?? Ogolnie zaleta tego silnika to była tylko prostota i pewnie trwalośc , wtrysk posredni to brak osiagów i spore spalanie , aaa moze jeszcze jedna zaleta dośc sie szybko zima rozgrzewało , zasługa komór wirowych 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Agrest napisał:

6 minut temu, DTaras napisał:

I tak mają ujową zupę. Są takie stacje MOYA. Te mają dobry ON..

Poważnie moya ma dobry On?

To ja już nie wiem. Ile ludzi tyle opinii.  U nas znowu chodzi opinia że jedna z gorszych

Szwagier serwisuje. Pompa ma filtr. Ssie przez niego towar. Zbiorniki się czyści. Szwagier to robi i ma porównanie. Jeżeli z Orlenu wywala wkład co rusz i to na drugą stronę wykręcony a kocioł to brodzenie w bagnie bo ciężko muł wybrać pompą a na MOYA niema roboty no to coś znaczy. Takie rzeczy mi opowiadał.

V12 napisał:

3 minuty temu, jacus napisał:

nawet bezalkoholowe

tego jak kiedys spróbowałem to chory byłem :D to juz lepiej mineralnej sie wole  sie napic 

Jak to mówią w niektórych kręgach: w wodzie to się ryby ruchają albo dziwki podmywają...

Opublikowano

Bo silnik może tak pracować i są takie rozwiązania. Przy doszczelnieniu skrzyni i mostów (nomen omen też przez nadciśnienie) możesz sobie dłuższy czas w brodzeniu pojeździć...

Opublikowano (edytowane)

Nasza władza poprzez patologiczny socjal, bezstresowo wychowuje nową generacje nierobów i leni. Proletariat wielc zadowolony bo ciemny i nieswiadomy czym to grozi. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

nazywanie tego czegos piwem powinno byc karalne i prawnie zabronione.

To podobnie jak z bezstresowym wychowaniem 🤷‍♂️

A co wiesz o bezstresowym wychowaniu?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Bo silnik może tak pracować i są takie rozwiązania. Przy doszczelnieniu skrzyni i mostów (nomen omen też przez nadciśnienie) możesz sobie dłuższy czas w brodzeniu pojeździć...

a to nie , 

skrzynia i mosty miały odpowietrzniki , tylko juz tak słabo pamietam ,  ale były wezykami podciagniete w komore silnika najwyżej jak sie dało , cos tam mi sie kojazy bo miałem przeboje z linkami wybieraka biegów i troche  tam dłubałem 

Edytowane przez V12
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Ani ty   ani @jarecki nie macie pojęcia  że to nie są stacje Orlenu a franczyza. Poczytajcie co to takiego i wydedukujcie dlaczego nikt im nie może narzucać ceny sprzedaży.

ta a żabka promocje itp podpisujesz warunki 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Nasza władza poprzez patologiczny socjal, bezstresowo wychowuje nową generacje nierobów i leni. Proletariat wielc zadowolony bo ciemny i nieswiadomy czym to grozi. 

takich więcej jak ty ? 

Opublikowano

Czyli guzik wiesz... Bezstresowe wychowanie jest dwojakie: bezstresowe dla starego i bezstresowe w rezultacie. Pierwsze to jak opiekun ma wyrąbane na młodego i przez to niema stresu z wychowaniem. Wtedy wystarczy po wywiadówce wpierdol i nowego browca odpalić. Drugie jest wtedy gdy dozujesz konsekwencje do wieku bez ich bez ich unikania aby młody wychodząc w dorosłość nie miał stresu zderzenia z rzeczywistością. W tym drugim przypadku większość stresu spada na na starego. Wieszanie sabaki na bezstresowym wychowaniu bez żadnej wiedzy o temacie to idiotyzm.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

nierobów i leni. 

Tak ?? To po ile mam za***rdalać??? 8h to mało ?? 

12-14 h to pewnie było dobrze , wtedy by nie było nierobów co ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

takich więcej jak ty ? 

To ty jesteś zakochany w lewackim socjalu nie ja.

2 minuty temu, Roman176 napisał:

ta a żabka promocje itp podpisujesz warunki 

Czy na każdym Orlenie paliwo jest w tej samej cenie? O czym z toba można dyskutować jak masz braki na poziomie pierwszych klas szkoły średniej i się sam zaorujesz

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

A co wiesz o bezstresowym wychowaniu?

Tyle co o bezalkoholowym piwie. A co wiem o bezalkoholowym piwie zapytasz? Wiem że nie działa 

Poważnie? Pijesz z nadzieją na efekt inny niż nawodnienie mimo świadomości rodzaju? No to wiele o Tobie mówi.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Czyli guzik wiesz... Bezstresowe wychowanie jest dwojakie: bezstresowe dla starego i bezstresowe w rezultacie. Pierwsze to jak opiekun ma wyrąbane na młodego i przez to niema stresu z wychowaniem. Wtedy wystarczy po wywiadówce wp***dol i nowego browca odpalić. Drugie jest wtedy gdy dozujesz konsekwencje do wieku bez ich bez ich unikania aby młody wychodząc w dorosłość nie miał stresu zderzenia z rzeczywistością. W tym drugim przypadku większość stresu spada na na starego. Wieszanie sabaki na bezstresowym wychowaniu bez żadnej wiedzy o temacie to idiotyzm.

Zapraszam w odwiedziny do okolicznego plebsu, zobaczysz co to bezstresowe wychowanie. Starych nie interesują dzieci tylko kawa i fajki. Kaszojady robią co chcą. Denerwował mnie gowniak sąsiadów to powiedziałem sąsiadce niech z nim porządek zrobi na co ona "nie ma już do niego sił". Grzecznie zaproponowałem ze mogę na pogotowie rodzinne zadzwonić to jej pomogą, bo od tego są. 

4 minuty temu, V12 napisał:

Tak ?? To po ile mam za***rdalać??? 

12-14 h to pewnie było dobrze

16-18h ktoś musi elektorat utrzymać, oj wezmą się za was cwaniakow 😉

Opublikowano
V12 napisał:

11 minut temu, Ulman napisał:

nierobów i leni. 

Tak ?? To po ile mam za***rdalać??? 8h to mało ?? 

12-14 h to pewnie było dobrze , wtedy by nie było nierobów co ?? 

Za to same jak ja pojeby - bo właśnie kończę dzionek. Dziś szybciej...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

oj wezmą się za was cwaniakow 😉

Od lat nie robie , u kogoś i bardzo sobie chwalę , nikt nie dyktuje ile godzin mam robic a ile odpoczywać 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Zapraszam w odwiedziny do okolicznego plebsu, zobaczysz co to bezstresowe wychowanie. Starych nie interesują dzieci tylko kawa i fajki. Kaszojady robią co chcą. Denerwował mnie gowniak sąsiadów to powiedziałem sąsiadce niech z nim porządek zrobi na co ona "nie ma już do niego sił". Grzecznie zaproponowałem ze mogę na pogotowie rodzinne zadzwonić to jej pomogą, bo od tego są. 

A Ty przeczytałeś co ja napisałem?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Za to same jak ja pojeby - bo właśnie kończę dzionek. Dziś szybciej...

Mi tez sie zdarza , ale to na własne zyczenie i chęć a nie że ktoś mi karze :)

Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

Od lat nie robie , u kogoś i bardzo sobie chwalę , nikt nie dyktuje ile godzin mam robic a ile odpoczywać 

Takich teraz rząd nie lubi. Nie daj się tym złodziejom 😉

4 minuty temu, DTaras napisał:

A Ty przeczytałeś co ja napisałem?

Przeczytałem, cykliczny wp***dol? Jak to dzieciaka uderzyć? Chłopie tego nie da się opisać. Skończmy lepiej ten temat. 

Ogólnie chłopy wam powiem ze oprócz ciśnięcia tu jeden drugiemu to nic więcej nie ma. Gdzie tu mowa o sytuacji politycznej w tym parszywym kraju? Tylko najeżdżanie na Romana ze to pijak i temu podobne sytuacje. Ten pedał, ten pijak a jeszcze inny komunista 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v