Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
V12 napisał:

35 minut temu, akooo napisał:

tylko diesle każdy piłuje jak ma,

Ale normalne diesle , weźmy sobie auta współczesne  nawet 20 latki w dieslu , pierdolnie wtrysk albo inne eko  gówno  i pruj kieszenie , plus jeszcze żeby jeszcze miec na podmianę i majstra co zrobi . A weź tam wlej takiej ropki troszku nie swierzej o to to cuda sie dzieją 

Pojazdów u nas na ciezkie czasy to ino sie w rolnictwie ostały u mniejszych co dbają to stare mechaniczne solidne sprzety , 

, auta i cieżarówki  to szmelc na common reilu i eko gównie co na  byle czym i bez opieki technicznej nie pojedzie 

Eee przesadzasz...

jarecki napisał:

54 minuty temu, galan99 napisał:

Dlatego w Polsce mamy zamknąć kopalnie żeby Niemcy mieli czym opalać swe elektrownie .

ja bym poszedł dalej , dlatego niemcy postanowiły zamknąć kopalnie w turowie żęby więcej węgla zostało dla nich ;)

11 minut temu, Ulman napisał:

Czy ktokolwiek z forumowych zwolenników PIS może mi wytłumaczyć jak rząd może decydować o mojej marży?

ano moge proste , firma orlen i lotos mają swoje stacje jak obniżą marżę do minimum  to też bedziesz musiał obniżyć bo klienci będą tankować tam gdzie taniej .       Dziękuje za uwage .

Ale: w pip tych stacji to ajencje a także: tam już niema z czego schodzić...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Eee przesadzasz...

W obecnej sytacjii , tak 

Ale w czasie "zawieruchy " , delikatne eko silniczki no nie wiem nie wiem , a jak sie egr zatnie i sie własnym gównem silniczek zadławi :D , a nei bedzie czasu na odstawe na miecha do mechaniczka , a tam laik za duzo nie naprawi

Albo na taka brudniejsza , zleżałą ropke , pompa pojedzie , ale CR nie wiem nie wiem nie wiem .. jak długo 

Edytowane przez V12
Opublikowano

co polecisz z palety rosyjskiej wodki ?? co sam pijesz z towariszczami ??

nie jest zadna tajemnica, ze cala skrajna prawica w europie jest finansowana potajemnie pzez wujka wolodie-takze polscy faszysci i "liberalowie" typu ulmana z radoscia czerpia z rubelkow....

zetorki-ja jestem abstynentem,czasami jakie piwko w lecie wypije.

choc glupot ulmana trudno na trzezwo czytac- duze dziecko,ktore nie mysli dorosnac do realnego swiata, za darmo to ciezko takie bzdury wypisywac od rana d wieczora..

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A cóż to za bzdury? Czysta prawda tylko odbiorcy się dali ogłupić i to co oczywiste jest dla nich nie do pomyślenia. Miarą tęgo jak zlewaczone jest nasze społeczeństwo jest kompletna cisza po chęci regulowania prywaciarzom marży przez komitet centralny PIS. Społeczeństwo potulne i bezwolne jak stado baranów. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał:

I tak mają ujową zupę. Są takie stacje MOYA. Te mają dobry ON..

Kilka latek miałem koreanska terenówkę , na reduktorze  , silnik na licencji merca pośredni wtrysk i sekcyjny bosch , to nie potrzebowalo prądu do jazdy , gaszenie podcisnieniowe jak w starych mercach w dieslu , rorzad łacuch , jak by miał snorkela a to nawet krótkie zatopienie by go nie zatrzymało 

teraz żałuje że poprzedałem , bo stan był ogolnie niezły 

za***isty pojazd na cięzkie czasy :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ok rozumiem.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Poważnie moya ma dobry On?

To ja już nie wiem. Ile ludzi tyle opinii.  U nas znowu chodzi opinia że jedna z gorszych

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

kurła , nie smutno tak ??/ Ja to chyba otworze zaraz piwko 🍷

A vodka ostatnio preferuje , ze składnika kukurydza :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

duze dziecko,ktore nie mysli dorosnac do realnego swiata, za darmo to ciezko takie bzdury wypisywac

sporo tu takich...

Opublikowano

z 10 piw roznorakich-nawet bezalkoholowe -stoi w spizarce i jakos nie mam checi ..

19 minut temu, pafnucy napisał:

nie sadzę.

tylko się zastanawiam, co tak się rozgadał.

gdy widze bmw z rejestracja swd to uciekma z drogi moze romanek kilometry kreci ??

dozynki dzisiaj-kukurydze spieniezylem. gdyby nie ceny nawozow to bylo by jeszcze weselej...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

nawet bezalkoholowe

tego jak kiedys spróbowałem to chory byłem :D to juz lepiej mineralnej sie wole  sie napic 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał:

nazywanie tego czegos piwem powinno byc karalne i prawnie zabronione.

👍👍

no i  namówili . piwko w kufelku , ale takie oczywiscie z voltami :)

Najlepsze kraftowe , z dobra goryczka i prawdziwym chmielem od razu człowiek spokojniejszy 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał:

nazywanie tego czegos piwem powinno byc karalne i prawnie zabronione.

Powiem więcej, to zbrodnia i profanacja szlachetnego napitku. Podanie mi tego traktuję jako próbę otrucia.😂

Jednak pomimo szacunku, pozostanę przy czystej.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

ano moge proste , firma orlen i lotos mają swoje stacje jak obniżą marżę do minimum  to też bedziesz musiał obniżyć bo klienci będą tankować tam gdzie taniej .       Dziękuje za uwage .

ale mu doj**ałeś , co narobiłeś chłop zamknie się w sobie 😅

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Jacus Ty po jakim głębszym dziś może? tak jedynie z ciekawości pytam...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Może razem z Romanem walą🥂

nie bierzcie nas swoją miarą

1 godzinę temu, jacus napisał:

nie jest zadna tajemnica, ze cala skrajna prawica w europie jest finansowana potajemnie pzez wujka wolodie-takze polscy faszysci i "liberalowie" typu ulmana z radoscia czerpia z rubelkow....

raz już mnie zaskoczyłeś ale to co napisałeś to finezja 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

nie bierzcie nas swoją miarą 

fakt. masz rację. :D

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

choc glupot ulmana trudno na trzezwo czytac- duze dziecko,ktore nie mysli dorosnac do realnego swiata, za darmo to ciezko takie bzdury wypisywac od rana d wieczora..

co ty gadasz on jest przedsiębiorcą wykształcony ...........  dokładnie tak samo myśle 👍  człowiek oderwany od reali życiowych

1 minutę temu, DamianRolnikSkup napisał:

Bardzo dobra wódka rosyjska - beluga 

a jak na drugi dzień ? 

Opublikowano
V12 napisał:

7 minut temu, DTaras napisał:

Kilka latek miałem koreanska terenówkę , na reduktorze  , silnik na licencji merca pośredni wtrysk i sekcyjny bosch , to nie potrzebowalo prądu do jazdy , gaszenie podcisnieniowe jak w starych mercach w dieslu , rorzad łacuch , jak by miał snorkela a to nawet krótkie zatopienie by go nie zatrzymało 

teraz żałuje że poprzedałem , bo stan był ogolnie niezły 

za***isty pojazd na cięzkie czasy :)

A nie było tam nadciśnienia w skrzyni korbowej?

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

ale mu doj**ałeś , co narobiłeś chłop zamknie się w sobie 

Ani ty   ani @jarecki nie macie pojęcia  że to nie są stacje Orlenu a franczyza. Poczytajcie co to takiego i wydedukujcie dlaczego nikt im nie może narzucać ceny sprzedaży.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v