Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co tu pisac. Leasing netto  pakujesz w koszty a vat rozliczasz 50% chyba że chcesz prowadzić kilometrówki i szarpać się ze skarbówką że tylko do uzytku firmowego to wtedy możesz 100% vatu rozliczyć. Co tu jest do rozumienia?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Jak ją wciągnie przez studolarówkę to pewnie tak...

a jeszcze z piersi 9_9 cycuszek jest najlepszy  [ i 10 zł ]

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Ty żeś się kuźwa mega rozwinął ze swoim podejściem. Jako lewak przeszkadzają ci prywaciarze którzy potrafią się ustawić więc zgodnie ze zwyczajem proletariackich mas pewnie chętnie byś im do.....lił żeby im za dobrze nie było. Pytanie podstawowe - czy robią coś na co nie zezwala prawo?

Widzisz prywaciarze nie potrafią się ustawić tylko wykorzystują prawo co im rządzący odpłatnie uchwalają co do wolności to największy jej przeciwnikiem jest po łącznie z całą resztą obrońców demokracji

https://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news-od-stycznia-mozna-legalnie-wyciac-drzewo-na-wlasnej-posesji,nId,4152347 komu to przeszkadzało dlaczego jak zmieniono te przepisy obrońcy demokracji nie wychodzili na ulicę  ? Mam lipę do wycinki i nie mogę dostać pozwolenie bo podobno ograniczył bym przez to ilość pożytku dla pszczół to niech sobie pszczelarz na swoim posadzi a nie decydować o moim

Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał:

Oglądał ktoś Wywiad ze słońcem narodu ? Warto zobaczyć ? Nie mylić z prezesem 🤣.

Szału nie było.

8 godzin temu, Roman176 napisał:

Dlatego właśnie mam wątpliwości co do Owsiaka.

8 godzin temu, igor10246 napisał:

podsumowując o tym Gościu w śmiesznych okularkach, grałem kilka razy na wośp, 4 razy byłem na woodstocku i powiem wam tyle, każdy kombinuje jak może ale Jurek jest twarzą największej w polsce organizacji aktywnie zrzeszających ludzi, niektórzy częściej są na wośpie  niż chodzą do kościoła bo taka jest prawda, a że każdy kombinuje to kombinuje, poza tym mimo wszystkich kontrowersji z nim związanych to cały jego "obrót" został zebrany "DOBOROWOLNIE" i nikt nie powie że on komuś zabrał albo że nie dał to były jakiejś sankcje,

Co za problem powiedzieć ile zarabiają księgowi, ile konsultanci w WOŚP, dlaczego ten sprzęt został wybrany, tej firmy i ten szpital a nie inny. I to wszystko. A przy działaniach takich jak wyżej plus takiej jakby tajemnicy wokół WOŚP, Owsiak sobie sam szkodzi. A może o to jednak chodzi aby robić szum wokół siebie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, henio2 napisał:

Nie że idioci się tam gromadzą

Ale jakie zgromadzenie, 1 osoba, 10 dziennikarzy, i 100 policjantów ;) A ze się gromadzą pod centrum władzy w Polsce to źle ?? Mógł nie tykać aborcji to miałby święty spokój ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

No tak lewakom najlepiej jak trudnych tematów się nie tyka najlepiej przykryć problemy pedofilia w śród księży i wtedy lewactwo ma wodę na młyn

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Widzisz prywaciarze nie potrafią się ustawić tylko wykorzystują prawo co im rządzący odpłatnie uchwalają co do wolności to największy jej przeciwnikiem jest po łącznie z całą resztą obrońców demokracji

https://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news-od-stycznia-mozna-legalnie-wyciac-drzewo-na-wlasnej-posesji,nId,4152347 komu to przeszkadzało dlaczego jak zmieniono te przepisy obrońcy demokracji nie wychodzili na ulicę  ? Mam lipę do wycinki i nie mogę dostać pozwolenie bo podobno ograniczył bym przez to ilość pożytku dla pszczół to niech sobie pszczelarz na swoim posadzi a nie decydować o moim

Jak ci ta zamiana przeszkadza to sobie protestuj. Ty jesteś jakiś dziwny. Chcesz by ktoś protestował w twoim imieniu bo ci coś się nie podoba? Normalny jesteś? Widać obrońcom demokracji te zmiany nie przeszkadzają bo nie mają lip do wycięcia. 

1 minutę temu, henio2 napisał:

No tak lewakom najlepiej jak trudnych tematów się nie tyka najlepiej przykryć problemy pedofilia w śród księży i wtedy lewactwo ma wodę na młyn

A jaki to ten trudny temat? Wycięcie twojej lipy dla której cała Polska ma protestować czy tabuny milicji pod domem Kaczyńskiego.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Człowieku, to był wypracowany jakiś kompromis, lepszy lub gorszy pomiędzy wszystkimi opcjami politycznymi, a kaczor sobie ot tak to postanowił zmienić. A co do pedofili w Kościele to tak samo powinno się ją karać jak każdą inną pedofilię a nie zamiatać pod dywan. Ale, że PiS popiera KK to będą dalej to pod dywan zamiatać, Pedofil to pedofil, nieważne czy w kościele, czy w teatrze czy w szkole.

Opublikowano (edytowane)

@Tomasz0611sęk w tym, ze KK pedofilii najwięcej. Księża też najwięcej mają czy mieli kiedyś do czynienia z dziećmi. Korzystali też z tego, ze byli zwłaszcza za komuny w społeczeństwie osobami powiedzmy w pewnym stopniu wyjątkowymi i cieszącymi się szacunkiem i zaufaniem.

Jeśli znajdzie się pedofil wśród aktorów czy polityków nikt go bronił nie będzie nikt nie będzie zamiatał sprawy pod dywan. W KK sprawy obyczajowe jak pedofilia kontakty z kobietami czy alkoholizm są zamiatane pod dywan. Uczestniczy w tym cała wierchuszka. Dlatego to tak burzy ludzi. To, ze jest pedofil ksiądz to jedno. Ale to, ze sprawę tuszują biskupi to drugie i to burzy najbardziej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Człowieku, to był wypracowany jakiś kompromis, lepszy lub gorszy pomiędzy wszystkimi opcjami politycznymi, a kaczor sobie ot tak to postanowił zmienić. A co do pedofili w Kościele to tak samo powinno się ją karać jak każdą inną pedofilię a nie zamiatać pod dywan. Ale, że PiS popiera KK to będą dalej to pod dywan zamiatać, Pedofil to pedofil, nieważne czy w kościele, czy w teatrze czy w szkole.

Nie Kaczor a Trybunał Konstytucyjny orzekł że jest niezgodny z Konstytucją nie było mowy o rządnej zmianie tylko lewactwo ciemnym kobiety to mawiało

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, henio2 napisał:

Nie Kaczor a Trybunał Konstytucyjny orzekł że jest niezgodny z Konstytucją nie było mowy o rządnej zmianie tylko lewactwo ciemnym kobiety to mawiało

A kim jest pani Przyłębska ?? Być może niezależnym sędziom w Trybunale Konstytucyjnym 🤣 Bo my w Polsce to mamy niezależny i rzetelny Trybunał Konstytucyjny ;) Zmniejsz dawkę TVPiS, otwórz się trochę na świat ;) 

A może, wtedy jeszcze NIEZALEŻNA posłanka pani Pawłowicz nie skierowała wniosku do trybunału o rozpatrzenie ustawy aborcyjnej ?? Która to potem sama orzekała w tej sprawie ? Czy w normalnym państwie osoba która składa wniosek do sądu orzeka w tej samej sprawie ??

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Ty naprawdę nie rozumiesz, ze kucharka orzeknie wszystko co powie Kaczyński?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v