Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dariowola napisał:

5 godzin temu, mirro napisał:

To podziękuj tym kobietom, co zrezygnowały ze swojego  marszu.

Tym kobietom się płaci nie dziękuje. 🤔

Eeee chłopaku, każdy specjalista kosztuje.

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Chce czy nie chce to i tak oni tam pojadą. PISowskie szopki dla ludu nie zmienią realiów. Ilu bysmy nie wpuścili , to i tak pojadą do Niemiec.  Skończy się tak że Niemcy rozwiążą sprawę z Łukaszenką i okaże się że nasza dzielna władza zostanie pominięta i olana mimo że stała sie światową potęgą, odzyskała podmiotowość i wstała z kolan.

Opublikowano
Denwer napisał:

150  tyś    osób  opowiedziało  się  za  ,,Niepodległość  nie na sprzedaż ,,  

tuka   wiec  podległości  UE  zgromadził  40  tyś  osób.

Referendum  dotyczące  Polexit  mogło  by  wielu  zaskoczyć  :D 

@Tomasz0611  i  jak  łyso  ci   że   twoje  opowieści  że  Marsz  nie  Przejdzie  tradycyjną  trasą  okazały  się  kłamstwem  :P  :P  :P  

Co i kogo zaskoczyć? Doświadczenie nakazało pousuwać na koszt miasta śmietniki, przystanki autobusowe. Był także problem z prowokacyjną kostką brukową... Wszystko to na podstawie doświadczeń lat poprzednich. Państwo zorganizowało imprezę zupełnie w niej milcząc. Towarzystwo rozświetlone racami natomiast eksponuje patriotyzm który polega na kontrze wobec wroga a jako, że wróg musi być srogi to okazało się, że jesteśmy oskrzydleni, otoczeni nawet. Taki typ indoktrynacji stosuje się dla wychowania operatorów bejsbola. To komu ma być łyso?

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Ulman napisał:

Daj  dane na potwierdzenie.

jak byś pracował to byś wiedział ...

czy ty też tak nie bredzisz i ci nie wpajano ? 

https://natemat.pl/blogi/tadeuszjemiolo/213967,mc-magister-czyli-realia-pracy-po-studiach-w-polsce

Byle studiować
W Polsce od wielu lat wpajano młodym ludziom konieczność studiowania, co miało być ich przepustką do lepszej przyszłości. Z czasem rosnące ambicje zawodowe, dążenie do zdobycia wyższego wykształcenia oraz ogromna ilość wyższych uczelni spowodowały, że obecnie w naszym kraju zdobycie dyplomu ukończenia uczelni wyższej to już żaden kłopot, lecz standard wśród młodych osób. Prawdziwe problemy zaczynają się z chwilą próby wejścia na rynek pracy po ukończeniu edukacji. Okazuje się bowiem, że dyplom wyższej uczelni wcale nie musi gwarantować zatrudnienia, a wymagania pracodawców, z roku na rok, są coraz większe względem osób szukających pracy.
Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Roman, Roman, Roman...... Jako piewca cnót robolskich i wróg ludzi z wykształceniem wyższym spodziewałem sie że będziesz szukał czegokolwiek by swą tezę poprzeć. Jak zwykle skończyło się na dopowiadaniu sobie historii do randomowo znalezionego tekstu. Twarde dane a nie pisanina jakiegoś publicysty. Masz coś takiego?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jako piewca cnót robolskich i wróg ludzi z wykształceniem wyższym spodziewałem sie że będziesz szukał czegokolwiek by swą tezę poprzeć.

ja nie musze nic popierać po prostu wiać po budowlankach u mnie w pracy nawet jest pode mną ...  wystarczy hasło najbardziej wykształceni w eu no dobra a kto bd pracował ? 

Opublikowano

Czyli konkretnych danych jak zwykle nie masz....... Co za zaskoczenie🤣

Ty pracę utozsamiasz z napieprzaniem młotem albo kopaniem rowów łopatą czy dźwiganiem worów z cementem. Wykształceni pracują głową i rekami robotników a nie swoimi. Pisałem ci to setki razy a ty dalej swoje🤒

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli konkretnych danych jak zwykle nie masz....... Co za zaskoczenie🤣

hmm  dane danymi rynek pracy widzę co się dzieje ty nie ........ a wmawiasz mi ze wiesz lepiej  dodatkowo jestem rocznikiem gdzie dużo ludzi postudiowało i siedzi z rodzicami albo pracuje albo nie ....   

3 minuty temu, Ulman napisał:

Ty pracę utozsamiasz z napieprzaniem młotem albo kopaniem rowów łopatą czy dźwiganiem worów z cementem. Wykształceni pracują głową i rekami robotników a nie swoimi. Pisałem ci to setki razy a ty dalej swoje🤒

no no tak tak tuman nie wie co z czym się je a chce robotą kierować jak ?   a no twoja inteligencja tego nie przyswaja .....   czy twoje studia pomogły ci lepiej rozwinąć gospodarstwo ? od tego co go niema nie sądzę ......     druga sprawa czemu najbogatsi w pl nie mają studiów ?  a nie są robolami ?   czy twój mózg w gule to pojmuje   ?

pójdę dalej udowodnić ci ze wpajali ci wartości idioty który śni na fali 

https://www.forbes.pl/wiadomosci/miliarderzy-bez-liceum-rockefeller-ford-ortega-branson/les4wl9

czy twój mózg pojemnie ze wartości wpajanymi fantazjami ze bd naj przyjmuje ze ci ludzie są bez 

Bill Gates i Steve Jobs nie skończyli studiów

Solorz-Żak, szef Polsatu, największego polskiego imperium medialnego i operatora telekomunikacyjnego Plus GSM ma wykształcenie średnie techniczne.

jak nazwałeś robol Górnik 

następny górnik 

Majątek: 3545 mln złotych
Wykształcenie: technik górnik

Dariusz Miłek, Szef CCC zbudował w ćwierć wieku imperium obuwnicze, a od 17 lat działa pod znaną Polakom marką. W rankingu najbogatszych stopniowo pnie się w górę

twoja obrona jest tylko jedna w dobrych czasach studiowałeś byle idiota by nie zrobił nie to co teraz 

twoje wartości legły w gruzach ?? 

14 minut temu, Ulman napisał:

Ty pracę utozsamiasz z napieprzaniem młotem albo kopaniem rowów łopatą czy dźwiganiem worów z cementem.

to udowadnia ze jesteś głupi i zacofany ...   gdzie kopią rowy łopatami chyba u ciebie ?   masz 21 wiek koparki itp ostatnio robili u mnie szerszy wjazd powiedziałem zeby tu łopatami wyrównali to się wyśmiali i debatowali ze ostatni raz kopali 12 lat temu łopatami mózg to twój przyswaja 

twoja przedsiębiorczość leży w gruzach zamiast iść duchem techniki byś kopał wiec z czym ty do mnie ? 

teraz 3 teza twoja czy ty zarobisz tyle co ja i ten ......... 

Firmy próbują ratować się, zatrudniając obcokrajowców. W wielu z nich pracuje 100 proc. kierowców z innych krajów. Agencje szukają obecnie kierowców nawet z Nepalu czy Wietnamu, bo zatrudnianie pracowników z Ukrainy przestaje wystarczać.
Co ciekawe, z danych Polskiego Instytutu Transportu drogowego wynika, że kierowcy ciężarówek zarabiali w 2020 roku średnio 6211 zł na rękę. Wielu mogło nawet liczyć na wynagrodzenie powyżej 7 tysięcy na rękę. Dotyczy to dokładnie jednej czwartej badanych kierowców. Najczęściej obsługiwali ruch międzynarodowy.

teraz kto jest ten ..........?

Opublikowano

Nie Roman, nic nie legło. Dane danymi a ty lepiej widzisz? Typowe dla robola. Ty nawet jezdżąc  po kraju te setki tys km nie odrózniasz Ryk od Zamościa i Krakowa od Kielc. Co ty mozesz widzieć?  Jako przedstawiciel socjalistycznej klasy robotniczej w sposób naturalny pałasz niechęcia do ludzi lepiej wykształconych. To naturalne bo za Lenina, Bieruta, Gomółki czy Gierka tez tak było. Dla równowagi podam ci przykład włascicieli Maspexu którzy sa kumplami z AGH . 

twoje wartości legły w gruzach ?? 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Dla równowagi podam ci przykład włascicieli Maspexu którzy sa kumplami z AGH

niedawno pisałeś ze przejęli aktywa prywatyzacyjne a nie osiągnęli nic wiec jak jest ?

6 minut temu, Ulman napisał:

Nie Roman, nic nie legło. Dane danymi a ty lepiej widzisz? Typowe dla robola. Ty nawet jezdżąc  po kraju te setki tys km nie odrózniasz Ryk od Zamościa i Krakowa od Kielc. Co ty mozesz widzieć?  Jako przedstawiciel socjalistycznej klasy robotniczej w sposób naturalny pałasz niechęcia do ludzi lepiej wykształconych. To naturalne bo za Lenina, Bieruta, Gomółki czy Gierka tez tak było

też tak myślałem ze braknie ci argumentów 

Opublikowano (edytowane)

Co to znaczy przejęli aktywa prywatyzacyjne? Co przez to rozumiesz?

Gdzie napisałem że nic nie osiągneli? Może Maspex w lotka wygrali?🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ulman napisał:

Co to znaczy przejęli aktywa prywatyzacyjne? Co przez to rozumiesz?

nie stworzyli tego 

Gdzie napisałem że nic nie osiągneli? Może Maspex w lotka wygrali?🤣

może, ktoś mu dał .. może ukradł , ale ma i bd mieć i to się liczy 

Gdzie napisałem że nic nie osiągneli?

jak się cieszyłem ze repolonizują wódkę 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano

Szkoda że nie jezioro albo sadzawkę🤣 Wg Romana nikt kto cokolwiek osiągnął nie mógł tego zrobić uczciwie skoro on nie potrafi. Czym więcej osiągnął tym większy złodziej😆

5 minut temu, Roman176 napisał:

nie stworzyli tego 

może, ktoś mu dał .. morze ukradł , ale ma i bd mieć i to się liczy 

jak się cieszyłem ze repolonizują wódkę 

Jak to nie stworzyli? To skąd się to wzięło? Z nieba im spadło? Byli chłopy wykształceni , mieli pomysł i rozmach to zbudowali wielka firme a ty potrafisz insynuować że są złodziejami i jedynie wódka cię cieszy, co akurat mnie nie dziwi🍻🥴

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Szkoda że nie jezioro albo sadzawkę🤣 Wg Romana nikt kto cokolwiek osiągnął nie mógł tego zrobić uczciwie skoro on nie potrafi. Czym więcej osiągnął tym większy złodziej😆

brak argumentacji na studiach nie uczyli pisać pełnym zdaniem i konstruktywną odp ? 

5 minut temu, Ulman napisał:

Jak to nie stworzyli? To skąd się to wzięło? Z nieba im spadło? Byli chłopy wykształceni , mieli pomysł i rozmach to zbudowali wielka firme a ty potrafisz insynuować że są złodziejami i jedynie wódka cię cieszy, co akurat mnie nie dziwi🍻🥴

słabo ... na to tylko cię stać ? jak piszesz ze pis kradnie to skont wiesz ?   jak ktoś pochodzi z normalnej rodziny i kupuje zakład za parę baniek to zawsze się rodzą odpowiedzi 

co z komunie zaskórniaki ?  

Opublikowano

Konstruktywnie do ciebie nie trafia. Pełnymi zdaniami??? I kto to mówi 😅😂🤣 Nie ośmieszaj się takimi tekstami😆

Jesli odpowiedzi ci sie urodziły to czemu nie znasz konkretów? Co i za ile kupili że ich podejrzewasz i rodzą ci się odpowiedzi?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Konstruktywnie do ciebie nie trafia. Pełnymi zdaniami??? I kto to mówi 😅😂🤣 Nie ośmieszaj się takimi tekstami😆

nawet nie próbowałeś to o czym ty do mnie ? 

Nie ośmieszaj się takimi tekstami😆

na pewno ja ? 

Jesli odpowiedzi ci sie urodziły to czemu nie znasz konkretów? Co i za ile kupili że ich podejrzewasz i rodzą ci się odpowiedzi?

cieszę ze jest polskie i polskich rękach 

Opublikowano

No ale pisałeś że 

13 minut temu, Roman176 napisał:

jak ktoś pochodzi z normalnej rodziny i kupuje zakład za parę baniek to zawsze się rodzą odpowiedzi 

co z komunie zaskórniaki ?  

Domniemujesz że ukradli  ale się cieszysz że to polskie?

To może cała złodziejska prywatyzacja nie jest zła o ile należy do polaków? A co jesli należy do postkomunistów? Dobrze to czy nie?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

Domniemujesz że ukradli  ale się cieszysz że to polskie?

bardziej zastanawiam się jak   bez pracy bez zdolności kredytowej ... ty pewnie wierzysz ze na ładne oczy i na studia ?? 😆

16 minut temu, Ulman napisał:

złodziejska prywatyzacja nie jest zła o ile należy do polaków? A co jesli należy do postkomunistów? Dobrze to czy nie?

każda sprawa jest indywidualna , piszesz jak prostak nie jak człowiek po studiach wsadzasz tak zawsze wszystko do jednego wora ? 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v