Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, pafnucy napisał:

przeżegnałeś się chociaż?

od samego rana mowa nienawiści zamiast modlitwy.

No oczywiście on zawsze się żegna zanim wrzuci tu ten swój śmietnik. Przecież to prawdziwy katolik. A co niedziela do komunii i spowiedzi jak reszta jemu podobnych. A od poniedziałku opluwanie na nowo.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

https://www.wprost.pl/koronawirus-w-polsce/10410802/fundacja-i-spolki-zwiazane-z-o-rydzykiem-dostaly-ponad-900-tys-zlotych-z-tarczy-antykryzysowej.html.               ciekawe ile Owsiaka i Kluczyka imperium dostało 😜

12 godzin temu, hubertuss napisał:

Oj boli, z ludzie dają co? Nawet ci co do kościoła chodzą dają. I co roku dają więcej a ciebie d boli.

No i gdzie ta cela? Dlaczego on nie siedzi ja się pytam? Już nawet większość pisorów nie wierzy w te brednie a ty dalej ten śmietnik tu wrzucasz.

No popatrz coraz więcej dają i coraz dłuższe kolejki na badania bo sprzęt idzie do prywatnych gabinetów a serduszko na ten z funduszu 😁

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Święta Bożego Narodzenia może raczej ;) o siwiatach Narodzenia nie słyszałem, chyba, że masz na myśli zwyczajne urodziny ??

A ty jako niewierzący też obchodzisz?

• Like 1
Opublikowano

tak wyglądają ludzie łykający wszystko co Pis powie 🤣 "tzw pisogłupki"

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, henio2 napisał:

A ty jako niewierzący też obchodzisz?

Ty, klakier PiS-owski, a gdzie ja pisałem, że niewierzący. W Boga wierzę, ale w czarną mafię nie ;) I jeżeli już to obchodzę Święta Bożego Narodzenia, a nie siwiata Narodzenia ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, henio2 napisał:

https://www.wprost.pl/koronawirus-w-polsce/10410802/fundacja-i-spolki-zwiazane-z-o-rydzykiem-dostaly-ponad-900-tys-zlotych-z-tarczy-antykryzysowej.html.               ciekawe ile Owsiaka i Kluczyka imperium dostało 😜

No popatrz coraz więcej dają i coraz dłuższe kolejki na badania bo sprzęt idzie do prywatnych gabinetów a serduszko na ten z funduszu 😁

To, że coraz większe kolejki to do pisu z tym problemem. Bo zdaje się oni zarządzają służbą zdrowia. 

Masz jakieś dowody, że sprzęt idzie do prywatnych gabinetów? A jak idzie to ile procent z całości? Wszystki, połowa?

Masz dowody, że Owsiak i imperium Kulczyka dostały coś z tarczy? Bo jak widać, ze rydzyk dostał to już wiadomo. Nawet w tv pokazywali jak skamlał do ludzi, że mu na utrzymanie nie starczy.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

No pewnie że dostali tylko o tym nikt nie mówi tak jak pisałem Owsiak jest takim samym beneficjent publiczny ch pieniędzy jak i Rydzyk

Przecież szczujnia TV od razu dzięki "anonimowemu" informatorowi podała by ile, jak i gdzie Owsiak dostał. Kurwski nie przepuścił by takiego kąska.

• Like 2
Opublikowano

Tyllo lewacka po się tym zajmuje i Lempart ale podobno Pan Bóg ja dostał i koronką sponiewierał pewnie przejdzie do historii jak kijowski 

Podobna jej partnerka się puszcza

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Wez już przestań się ośmieszać, prowadzę biznes a nie dostałem :)

To znaczy zed nieudacznik i gamoń  nawet jednoosobowe firmy po 10 tyś dostali

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, henio2 napisał:

No pewnie że dostali tylko o tym nikt nie mówi tak jak pisałem Owsiak jest takim samym beneficjent publiczny ch pieniędzy jak i Rydzyk

Bzdury piszesz. Nie wiesz, ze dostali a paplesz brednie. Bo szczujnia ci tak powiedziała lub inna pisowska kłamliwa propaganda. Z tarczy nie korzystają jacyś beneficjenci publiczni. Tylko firmy prowadzące dzialalnoiść gospodarczą. 

8 minut temu, agromatik napisał:

Przecież szczujnia TV od razu dzięki "anonimowemu" informatorowi podała by ile, jak i gdzie Owsiak dostał. Kurwski nie przepuścił by takiego kąska.

Dokładnie przecież to daje rząd. Jak by dali Owsiakowi to natychmiast ktoś z rządu zrobił by do szczujni przeciek, ze Owsiak dostał. I byśmy mieli od rana do wieczora seanse nienawiści emitowane w tvp jakim prawem Owsiak wziął. Tak samo jak było z Adamowiczem.

1 minutę temu, agromatik napisał:

Z kilkudziesięciu szczepionek poza kolejnością zrobili gów.no burzę, to ze złotówki dotacji dla Owsiaka byłoby takie tornado że odchodami opryskało by całą Europe. 

Ciekawe, ze nie robią  dymu skąd jakiś koleś ma szczepionki w których jak się okazuje jest substancja RNA taka sama jak w szczepionkach Pfizera. I je sprzedaje.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ciekawe, ze nie robią  dymu skąd jakiś koleś ma szczepionki w których jak się okazuje jest substancja RNA taka sama jak w szczepionkach Pfizera.

Daj linka bom nie w temacie.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, henio2 napisał:

To znaczy zed nieudacznik i gamoń  nawet jednoosobowe firmy po 10 tyś dostali

Składałem wniosek, nie przyznali bo niby się nie należy ;) Zwolnienie z części ZUS na 3 miechy i tyle z pomocy COVID-owej dostałem. A nawet jeżeli, to co to jest 10tys, tyle to miesięcznie idzie na pensje 2 chłopaków co ze mną pracują. A na wiosnę miałem 2 miesiące przestoju, bo wszystko stało.

Jedyna pomoc jaką widziałem, to ta w Wiadomościach TVP ;) Ale to może tak jak w Wałbrzychu, trzeba mieć koneksje z partią rządzącą żeby dostać pomoc ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, agromatik napisał:

Z kilkudziesięciu szczepionek poza kolejnością zrobili gów.no burzę, to ze złotówki dotacji dla Owsiaka byłoby takie tornado że odchodami opryskało by całą Europe. 

Dlaczego mieli by robić przecież mu się należało co do szczepionek to strach się szczepić bo skoro można kupić na wolnym rynku dowolną ilość to czym szczepią seniorów ?

https://www.wprost.pl/prime-time/10410429/apel-mariusza-czajki-aktor-prosi-o-wsparcie-w-pochowaniu-matki-mam-same-dlugi.html.    Jak ktoś gamoń to biduje

Opublikowano
17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Taka akcja akurat była by bardzo fajna. Tylko niech sobie jakieś ograniczenia wiekowe wprowadzą, np 18-35 ;)

E tam. Kopaczowa nominuje Szydło, Szydło. Muchę, Mucha, Pawłowicz, Pawłowicz, Jachirę, Jachira, Mazurek i.t.d. 🤣

13 godzin temu, Ulman napisał:

Prawda jest po środku. Kto sobie jakkolwiek potrafił radzić , ten nie cierpiał na jakieś wielkie niedostatki. Tak samo pieprzenie o dramacie stanu wojennego to karma dla paranoików i ciemnoty.  Paradoksalnie za komuny system był nawet bardziej sprawiedliwy jesli chodzi o jednostkę. Kto był myslący i choć trochę operatywny ten nie miał biedy a kto był durniem ten klepał biede. To było dużo uczciwsze niż promowanie leni i nierobów jak teraz.

Czyli mówisz, że uczciwą pracą w tym kraju nigdy się nie można dorobić 🤔 ?

13 godzin temu, jacus napisał:

no pewnie ze wiekszosc miala rodziny na wsi i ztamtad przywozila nielegalna zywnosc..

rodzicow milicja zlapala na nielegalnym uboju,wujka na pedzeniu bimbru ,cukier byl od wujka pszczelarza, skory wyprawial pracownik zakladow chemicznych, papier z papierniczego-przypadkiem kuzynka ojca tam sprzedawala 😜, w gs kierownikiem byl kochanek matki chrzestnej ojca, do masarni ojciec wozil drzewo do wedzenia,kuzyn matki byl gornikiem i sprzedawal kartki na mieso, sasiad w gminie przydzialy na ciagniki podpisywal[a i tak lapowke trzeba bylo dac]-i jakos sie zylo...........

I weź się tu połap kto jest kto :).

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Obraz może zawierać: 1 osoba, tekst „Piotr Szumlewicz @PiotrSzumlewicz Jutro PLL LOT chce siÄ™ pozbyć 20% pracowników etatowych, mimo gigantycznego wsparcia od rzÄ…du. @PawelBorys_ przekazuje 3 mld zt firmie, która wyrzuca na bruk 300 osób. @PremierRP, @Grupa_PFR, @prezydentpl nie reagujÄ…, wspierajÄ…c niszczenie firmy. Oto PiS-owskie państwo W pigułce.”

Patrz co Ulman twierdzi. Wszystko jest w porządku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v