Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kowalczyk pewnie pożyczył modele analityczne od glapińskiego który z tego co kojarzę to straszył nas nawet deflacją a nie inflacją a wiadomo jak jest więc pewnie woli dmuchać na zimne 😄

Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał:

Nie będzie zimy będzie sucho i to bardzo sucho .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „11 listopad Św.Marcina Jaki je dziyń Św. Marcina zima przysłowia Ulka”

Na św Marcina była gęś i gęsi ni ma. Wiec będzie głodna zimą. Ot I masz🤷‍♂️

Opublikowano

Nie to że woli dmuchać na zimne tylko jakoś trzeba  zatrzymać drożyznę w sklepach zanim ludzie wyjdą na ulicę , chleb i bułeczki są wrażliwym punktem .

A tak to z rocznicy 11 Listopada .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, stoi i tekst „1918-2021 Åyczę Ci Polsko, aby już nigdy nikt nie musiał za Ciebie umierać, a każdy chciał dla Ciebie żyć. BÓG ,Honor,Ojczyzna. RTKI FA,”

Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

A ja głosowałem na Pana Prezydenta Dudę i też się nie wstydzę, choć pewien dyskomfort odczuwam.😂

A tu coś z zakresu "złota myśl Pana Ministra".😂

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/na-jakich-problemach-wsi-skupi-swoje-dzialania-minister-kowalczyk,112884.html

"Mam nadzieję, że z punktu widzenia ekonomicznego za chwilę powinno płynąć więcej gazu i cena powinna się zacząć normować. Uważam, że zawsze trzeba dywersyfikować ryzyko. Więc może kupić teraz część, żeby nie kupować, jak jeszcze zdrożeje, ale nie kupować wszystkiego, bo może stanieje."

Taka sama logika jak mojego sąsiada. Trochę fasoli sprzedam po zbiorze bo cena 5 zł to dawno już tak nie było. No ale z drugiej strony to plony niskie więc powinno zdrożeć to trza sporo zostawić bo może się zarobi. No ale też wszyscy trzymaja bo ma zdrożeć więc może nie zdrożeć bo towaru po magazynach masa 🤒

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Może dziad według ciebie bo Ty innego nazewnictwa ludzi co mają inne zdanie nie znasz ale cóż pojebani na tym świecie się trafiają 🤷‍♂️ , a ja uważam że pracuje u siebie i na siebie 🙂, łapy po socjal czy nawet dotacje nie wyciągam , wszystko co mam zawdzięczam własnej pracy , a nie k**wa przepraszam raz wziolem suszowe no ale wszyscy brali 

A że w pierwszych wyborach zagłosowałem na PiS to się nie wstydze , wielu nawet tu takich jest 

Tu nie chodzi o inne zdanie ale o powykrzywiane gęby, pustkę w oczach, wymięte, znoszone ciuchy i powtarzanie wpojonych zbitek słownych i całych zdań  rodem z TVPis. Widać że to do niczego w zyciu nie doszło, nic nie osiągnęło, nie ma swojego zdania za to wini wszystko i wszystkich wkoło. Jest układ, zamach, zmowa, wina Tuska  obcy kapitał, złe elity ale to że jeden z drugim jełop i niemota to tego nie widzą.

Co do socjalu to bardzo głupio że nie bierzesz. Przecież ty to finansujesz swoją pracą i płaconymi podatkami. Powinni sie wstydzić ci co nic nie robią i ciągną socjal i zyją z pracy innych.  Ludzie którzy dużo wnoszą w podatkach mają obowiązek brać socjal by odebrać to co im siłą zabrano. 

Opublikowano (edytowane)
Faszyzm, rasizm i ksenofobia na Marszu Niepodległości 🇵🇱
Jak napisał śp.Wincenty Lutosławski: "Do polskiego narodu należą spolszczeni Niemcy, Tatarzy, Ormianie, Cyganie, Żydzi, jeśli żyją dla wspólnego ideału Polski. (…) Murzyn lub czerwonoskóry może zostać prawdziwym Polakiem, jeśli przejmie dziedzictwo duchowe polskiego narodu, zawarte w jego literaturze, sztuce, polityce, obyczajach i jeśli ma niezłomną wolę przyczyniania się do rozwoju bytu narodowego Polaków". https://www.facebook.com/photo/?fbid=435407034621763&set=pcb.435407261288407  Może być komiksem przedstawiającym stoi i tekst „TYPOWI POLSCY FASZYŚCI”
Może być zdjęciem przedstawiającym 9 osób i ludzie stoją
Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nie otwieram linku, ale na słowo Jakimowicz mam odruch wymiotny. On robi jeszcze większą krzywdę pis I tvp.

Opublikowano

Jakimowicz, Rachoń i ten z Berlina, zapomniałem nazwisko.  Mogę by być w cień usunięci.

Opublikowano

tak się przybieram żęby sobie kiedy tego Jakimowicza obejrzeć i jakoś nie mogę się zebrać .  Oglądnołem  sobie marsz troche w tv i z jednej strony tvp i zagarniecie marszu przez PIS a z drugiej strony na tvn narracja o faszystach .

Opublikowano

Właśnie  skakam po kanałach i widzę że Tomek nie bardzo ma okazję zjeść chipsy czy popcorn.

Nic się nie ddzieje.Nawet na tvn24 negatywnych słów nie słyszę.

Burd i bójek nie widzę.  Chyba że dopiero agentura się ujawni🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:
Faszyzm, rasizm i ksenofobia na Marszu Niepodległości 🇵🇱
Jak napisał śp.Wincenty Lutosławski: "Do polskiego narodu należą spolszczeni Niemcy, Tatarzy, Ormianie, Cyganie, Żydzi, jeśli żyją dla wspólnego ideału Polski. (…) Murzyn lub czerwonoskóry może zostać prawdziwym Polakiem, jeśli przejmie dziedzictwo duchowe polskiego narodu, zawarte w jego literaturze, sztuce, polityce, obyczajach i jeśli ma niezłomną wolę przyczyniania się do rozwoju bytu narodowego Polaków". https://www.facebook.com/photo/?fbid=435407034621763&set=pcb.435407261288407  Może być komiksem przedstawiającym stoi i tekst „TYPOWI POLSCY FASZYŚCI”
Może być zdjęciem przedstawiającym 9 osób i ludzie stoją

to pewnie przed nimi policja wydała instrukcje dla dziennikarzy której jeden z punktów brzmi Unikaj noszenia dokumentów na szyi na smyczy lub łańcuszku - w przypadku zaatakowania mogą posłużyć do duszenia. Za to w sytuacji kryzysowej załóż kask czy ochraniacze.

Opublikowano

Już ci mówie co będzie w TVPis  -  "burdy to prowokacje wrogiego elementu i ruskich prowokatorów którzy toczą z nami wojnę i chcą nas zniszczyć bo pod rządami PISu Polska stała się potęgą która im zagraża" 

Opublikowano

NO to wiem. Rzecznik rządu Muller widać, że Polak z dziada pradziada już dzień czy dwa przed marszem o tym mówił. Pytany przez dziennikarza pisatu. Że wszelkie akty agresji to będą prowokacje prawdopodobnie federacji rosyjskiej.

Opublikowano

No i lud ma wszystko wytłumaczone. Potem  takie marecki to przyswajają i powielają. No i to co zawsze pisałem - jeśli coś idzie nie tak to nigdy nie jest wina sekty a całego świata 

Opublikowano

Ooooooo właśnie a nasz ulubiony sąsiad przyłącza się do życzeń z okazji święta.😂

https://wiadomosci.wp.pl/lukaszenka-zlozyl-zyczenia-polakom-z-okazji-swieta-niepodleglosci-6703600411351936a

"Jestem przekonany, że zasady nieingerencji w sprawy wewnętrzne, znaczące projekty inwestycyjne, wspólna praca na arenie międzynarodowej na rzecz stabilności i bezpieczeństwa pomogą wzmocnić niezależność i suwerenność naszych krajów, będą solidnym fundamentem dla utrzymania pokoju i konstruktywnej współpracy" - stwierdził Aleksander Łukaszenka.

W komunikacie czytamy, że prezydent Białorusi życzy Polakom solidarności, pomyślności i wiary w przyszłość."

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Już ci mówie co będzie w TVPis  -  "burdy to prowokacje wrogiego elementu i ruskich prowokatorów którzy toczą z nami wojnę i chcą nas zniszczyć bo pod rządami PISu Polska stała się potęgą która im zagraża" 

23 minuty temu, hubertuss napisał:

NO to wiem. Rzecznik rządu Muller widać, że Polak z dziada pradziada już dzień czy dwa przed marszem o tym mówił. Pytany przez dziennikarza pisatu. Że wszelkie akty agresji to będą prowokacje prawdopodobnie federacji rosyjskiej.

byliscie kiedykolwiek na wiekszej imprezie lub zgromadzeniu ?

Opublikowano

I jak tam po świętowaniu ? 

Ja cały dzień na dachu , fajna pogoda to na połowie dachu papę termo udało się przylepić 😉

Kurcze nie ten temat 🙄 miało być w pogodzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v