Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie.

w czerwone wstążeczki też nie, w duchy też nie ... itd , itp...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

żebyś horyzonty myślowe poszerzał i bajek i baśni nie czytał.

dobrze jest odróżniać fakty od fantazji.

jednak w sumie... będziesz szczęśliwszy nie poznając prawdy ...

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja idę, wszędzie gdzie się da postawię X, żeby mój głos się nie liczył ;) 

To na PiS też zagłosujesz 🤗🤭 jaja 

Opublikowano

tak trochę obserwuję scenę polityczną, no i miałem nie głosować.

ale głos mój dam Gowinowi, jak będzie gdzieś z czegoś startować, bądź jego partia jakaś.

mam wrażenie że to jedyny normalny człowiek w polityce.

a stracha na wróble to ze zrobię z twarzą TERLECKIEGO.

17 minut temu, Ursus932 napisał:

Prawdziwi rolnicy nie idą na przyszłe wybory  🙋💪

na Gierka możesz się nie doczekać....

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sprawdzić, czy dany człowiek osiąga dochód z rolnictwa ;) Wtedy wiadomo czy jest rolnikiem czy tylko mieszkańcem wsi

CZYLI ILE TEGO I JAK OBLICZYĆ?

bo jak z ha przeliczeniowego to ,,,.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pafnucy napisał:

CZYLI ILE TEGO I JAK OBLICZYĆ?

Wszystkim kazać prowadzić ewidencje i wystawiać faktury, nie ważne czy jest się ryczałtem czy VAT-owcem ;) Faktury wystawiane w systemie on-line połączonym z danymi w skarbówce ;)

bo jak z ha przeliczeniowego to ,,,.

Tu masz rację, bez sensu ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wszyscy wyborcy Pis idioci , kościół katolicki zły , gospodarka nie taka jak byś chciał , media złe , niepodległość blee . Czy coś w tej Polsce ci się podoba ?.

Internet jest niestety i dla nieuków a tym bardziej forum rolnicze a rolnicy jak wiesz wybrali Pis i Dudę .

Większość wyborców PIS to socjaliści czyli idioci oraz niemoty i nieuki. Duża część to zakompleksione kutwy które maja szanse poczuć się kimś ważnym. Jest tam też spro paranoików, analfabetów, socjopatów i wszelkiego zdezorientowanego w otaczającym swiecie elementu.

Kościół nie jest zły ale zmanierowany władzą pieniądzem i wpływami. Źli sa rozpaskudzeni księża i struktura korporacyjna. 

Zacytuj gdzie napisałem że niepodległość blee.  W Polsce podoba mi się to że można na gamoniach zarabiać i są przez to szanse rozwoju tyle że trzeba się nakombinować by lewacki rząd siłą nie wyrwał ci zarobku dla tych leni. 

PIS i Dudę wybrali nie rolnicy tylko chłopki. 

48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nigdy gołym okiem nie zobaczysz jej okrągłości , tak jak nigdy nie zobaczysz np. Australii .

A bakterie wirusy czy komórki widzisz gołym okiem?

46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Złudzenie optyczne .

Jak je wytłumaczysz?

40 minut temu, DTaras napisał:

Kiedy Ty pojmiesz, że praca mózgiem to też praca?

Nie pojmie bo ma ten narząd w zaniku.

Opublikowano (edytowane)

i po rozwiązaniu....

No bo to nie jest takie proste. Ale z drugiej strony, czy takiego Marecka, który oddał ziemię w dzierżawę można nazywać rolnikiem, jak on jedyne co ma wspólnego z wsią to, to że tam mieszka ??

Mieszkańcem wsi go można nazwać, ale nie rolnikiem ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

który oddał ziemię w dzierżawę można nazywać rolnikiem,

no gdzie?

a drugi Hubcio.

9 minut temu, Ulman napisał:

Jak je wytłumaczysz?

cud!

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Większość wyborców PIS to socjaliści czyli idioci oraz niemoty i nieuki. Duża część to zakompleksione kutwy które maja szanse poczuć się kimś ważnym. Jest tam też spro paranoików, analfabetów, socjopatów i wszelkiego zdezorientowanego w otaczającym swiecie elementu.

Kościół nie jest zły ale zmanierowany władzą pieniądzem i wpływami. Źli sa rozpaskudzeni księża i struktura korporacyjna. 

Zacytuj gdzie napisałem że niepodległość blee.  W Polsce podoba mi się to że można na gamoniach zarabiać i są przez to szanse rozwoju tyle że trzeba się nakombinować by lewacki rząd siłą nie wyrwał ci zarobku dla tych leni. 

PIS i Dudę wybrali nie rolnicy tylko chłopki. 

A bakterie wirusy czy komórki widzisz gołym okiem?

Jak je wytłumaczysz?

Nie pojmie bo ma ten narząd w zaniku.

Chociaż trochę się się tłumaczysz , dobre i to .

Opublikowano

Nie tłumacze się a odpowiadam i objasniam bo jak widać żyjesz w świecie niezrozumienia, dopowiedzeń i domysłów. 

Skoro nie widzisz bardzo małych  bakterii to uważasz że one nie istnieją?

Gdzie napisałem że niepodległość bleee?  Chętnie na te tematy podyskutuje

Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 godzin temu, DTaras napisał:

A łykendy miewam we WOT - teraz to chyba wszystko jasne? O! Zaszczepiłem się i chcę jeszcze a po kontakcie z osobą chorą na COVID nie zachorowałem i test jest negatywny...

Może była zdrowa 🤔

Nie. Ta osoba nie była zdrowa.

pafnucy napisał:

lustra kłamią !! 5 minut temu, DTaras napisał: są! a wyguglaj!

Po guglaniu wszystkie piękne.

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Nigdy gołym okiem nie zobaczysz jej okrągłości , tak jak nigdy nie zobaczysz np. Australii .

Ano popatrz a różni idioci budowali systemy łączności poza horyzontalnej upierając się że inaczej się nie da , bo Ziemia jest kulą 😂 Nawet takie za***iste maszty stawiali

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

tiaaa. żeś wymyślił...no i od jakiej sumy rolnik?

Nie od kwoty, ale musisz mieć min. 50% przychodu z rolnictwa aby być rolnikiem. Tylko dla nich dopłaty i krus. Może być?

Opublikowano
8 minut temu, jacek1296 napisał:

Nie od kwoty, ale musisz mieć min. 50% przychodu z rolnictwa aby być rolnikiem. Tylko dla nich dopłaty i krus. Może być?

a czemu nie 90%?    taki 50 to pół rolnik...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v