Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ale dobrze, dobrze , kompensuj sobie kompleksy wynikłe z nieuctwa i ułomności.

dziękuje 

Gdzie i kiedy byłeś w moich rejonach bo chciałbym się upewnić że masz jakiekolwiek pojęcie o tym o czym chcesz dyskutować.

rok temu w tym roku ryki  i co tam masz 

14 minut temu, witejus napisał:

do niego🥴

o qurwa 

• Haha 1
Opublikowano

No czemu antykatolik? Umiesz to wytłumaczyć? 

Z tymi Rykami to żeś się doszczętnie samozaorał. Jak można być takim imbecylem i nawet pisżąc tyle razy o moich stronach nie wiesz o czym pisałeś? Jak czytam te twoje wywody to nabieram pewnosci ze ty na każdy temat masz tak ograniczone pojecie i wiedzę a potem same idiotyzmy pleciesz. 

Opublikowano

Ryki to są 200 km ode mnie nieuku.

co z tego wszędzie bieda jak w Zamościu 

1 minutę temu, Ulman napisał:

No czemu antykatolik? Umiesz to wytłumaczyć? 

od czasu pewnego przestałeś ale kiedyś sranie od rana do wieczora 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Z tymi Rykami to żeś się doszczętnie samozaorał.

niby czym ? 

Opublikowano

Zamość jest 160 km od Ryk czyli to tak jakbym ja napisał że byłem w Częstochowie albo w Wieluniu i to są twoje rejony. Nie ośmieszaj sie i nie kompromituj bo @mirro , @dysydent a nawet @galan99  jutro zabiją cie smiechem. Nie masz pojecia o czym piszesz i tak jest z każdym tematem. Wróć do 4 klasy szkoły podstawowej na geografie Polski i potem będziemy dyskutować.

Opublikowano

tak tak  centrum mózgu polski .......

5 minut temu, Ulman napisał:

Zamość jest 160 km od Ryk

a do ciebie od Zamościa 48 km ....

6 minut temu, Ulman napisał:

Nie masz pojecia o czym piszesz i tak jest z każdym tematem. Wróć do 4 klasy szkoły podstawowej na geografie Polski i potem będziemy dyskutować.

dlatego czekałem co mi napiszesz czym to się różni 

jedziesz za karków do Kielc i gór świętokrzyskich czym się różni przejechane 200km ? 

Opublikowano (edytowane)

Ale po co sie upierasz i brniesz w ośmieszanie się? Nabyłeś ten nawyk od PISu? 

Popatrz sobie na mapie o czym piszesz i jakiego bałwana z siebie robisz Trasa . (targeo.pl)

Nie byłeś, nie widziałeś , nic nie wiesz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Kązde 200 km bardzo sie rózni ale trzeba rozumieć co  się widzi.  W Zamościu nie byłeś i nie kłam by wybrnąć bo od razu byś to napisał.

W skrócie to różni sie tym czym Kietrz lub Głubczyce od Czestochowy.  Weż sobie podręcznik od geografii ze szkoły podstawowej , naucz się o regionach  fizyczno geograficznych  i mezoregionach Polski. To że nie widzisz róznic pomiędzy rejonem Krakowa i Kielc kompromituje obnaża twoje nieuctwo i niewiedzę o rejonach które ponoć znasz bo czesto tam jeżdzisz. Trzeba być kompletnym głabem by nie widzieć róznicy pomiędzy rejonami jacusia i np Proszowicami czy Igołomią. Tak samo jest z Kielcami i Opatowem czy Sandomierzem. Rejony bardzo bliskie a zupełnie odmienne o ile ktoś je w ogóle widział. Zaskakuje mnie twój defekt intelektualno poznawczy. Jeździłeś ponoć po 100 tys km a teraz pisałeś coś o 60 tys i nie masz pojęcia o tym co rzekomo widziałeś?  Albo notorycznie konfabulujesz albo jesteś zupełnym imbecylem.

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

W Zamościu nie byłeś i nie kłam by wybrnąć bo od razu byś to napisał.

to przypomni sobie jak pytałem cię o pewną firmę ..........  powiedziałeś ze nawet nie słyszałeś ale ok

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli państwowa poczta jest w takiej kondycji jak kazde przedsiebiorstwo państwowe - trzeba do niej dokładać🤣 A kazdy PISowski baran jeszcze powie ze to dobrze i tak ma być.

pomijając zarządzanie tą firmą to poczte trzeba utrzymać , z roku na rok bedzie coraz gorzej bo  listy wypiera email , emerytury czy renty wpływają na konta itd .

Opublikowano

Amerykanie ujawnili satelitarne zdjęcia makiety amerykańskiego lotniskowca na chińskiej pustyni. Hmm...🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Amerykanie ujawnili satelitarne zdjęcia makiety amerykańskiego lotniskowca na chińskiej pustyni. Hmm...🤔

To może niech przy okazji ujawnią swoje makiety chińskiego sprzętu wojskowego ;) Taka makieta to nic nadzwyczajnego, mimo, że żyje się w pokoju to trzeba być w miarę przygotowanym na ewentualny konflikt, tylko idiota może żyć marzeniami o wiecznym pokoju ... Lepiej za wczasu poznać przeciwnika i jego słabe i mocne punkty, niż obudzić się z ręką w nocniku.

Japończycy doskonale rozpoznali zatokę Pearl Harbor, potem znaleźli bardzo podobną u siebie, tam urządzili sobie poligon, wszystko przećwiczyli i dopiero zaatakowali...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

i żęby nie samobójcy to by polegli zanim zaczeli , no możę nie aż tak szybko ale ich przewagą byłi kamikaze zarówno w powietrzu jak i pod wodą .

Kamikaze zaczęli używać od bodajże końca 1943 czy 1944, wtedy gdy zaczęli przegrywać, i do tej roli zazwyczaj używano tych gorszych pilotów ...

A te "podwodne" kamikaze to był raczej niewypał, chyba nawet 10 jednostek nie udało im się zatopić, od 20listopada 1944 do końca wojny, rzeczywiście, bardzo groźna broń xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

ale pomysł luks z kamikaze .

Wiesz, tonący brzytwy się chwyta ... Na dłuższą metę przemysł nie nadąży produkować samolotów, i zamiast użyć takiej maszyny do kilku lotów bojowych, to była praktycznie jednorazowa xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

miałe to napisane nawet ale zedytowałem , ale ,,łodzie podwodne '' potem to już były tylko jednorazowe                                                                                                                                         W ubiegłym roku miej zakażęń cowid i lockdown a teraz sobie przemarsz  rząd organizuje , pojeby .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

W ubiegłym roku miej zakażęń cowid i lockdown a teraz sobie przemarsz  rząd organizuje , pojeby .

W tym roku już nie ma pieniędzy na rekompensaty dla przedsiębiorców... 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Ryki to są 200 km ode mnie nieuku.

A co to za metropolia ? To sobie zapisze żeby tam nigdy nie jechać :ph34r:

10 minut temu, jarecki napisał:

W ubiegłym roku miej zakażęń cowid i lockdown a teraz sobie przemarsz  rząd organizuje , pojeby .

Jarek a szkoda gadać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v