Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak jak nasz wielki Jarosław zapatrzył się na ...

Hitler za nic miał konstytucję, a sędziów uważał za wrogą kastę. Co zrobił, by przejąć wymiar sprawiedliwości?

https://wielkahistoria.pl/sady-w-iii-rzeszy-jak-hitler-przejal-kontrole-nad-wymiarem-sprawiedliwosci/?fbclid=IwAR1laWqosn0vg11lPheBEUFDUTxySvVrUwFSrSeZdlytsszqlMoAbjK0TM0

Hitler za nic miał konstytucję, a sędziów uważał za wrogą kastę. Co zrobił, by przejąć wymiar sprawiedliwości?

U nas też zaczęło się od amnestii dla nazi..., tfu, PiSiora xD 

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Możesz gadać co chesz ale prawda jest taka że to ty nie umiesz pojąc jak sie wyręczać ludźmi i ogarniac dużą skalę głową a nie swojemi rencami. 

jeden prywaciarz handlarz dużo drogich maszyn ma raz cię tu upokorzył kto jest ten....  specyfikę i tresowanie zostaw siebie i twojej wyobraźni 

58 minut temu, Ulman napisał:

A że @mirro ma więcej ikry to bardzo dobrze. Ludzi którym sie powiodło i do czegoś doszli trzeba cenić i nasladować a baranów i leni kopać w d*pę i gonić do roboty.  Niestety ty popierasz rząd który kopie w d*pę przedsiębiorczych a nagradza nierobów i głupków  co jest oczywistą patologią.

@Ulman  patologia prywaciarska    @mirro  normalny pracowity człowiek co widać słychać..... porywaniu do ciebie on kopał łopatą na poligonie ty kopiesz w nosie kozy 

Opublikowano

kaktus mi wyrosnie jesli yacenty odpowie😂.

wystarczylo dopisac ..na podkarpaciu i juz byla by prawdziwa, nie wiem jak w innych wojewodztwach ale tam nie bylo ostatnio zadnej legalnej.

49 minut temu, galan99 napisał:

Władek jest bardzo mądrym Prezydentem nie jak inni głupcy na świecie .

47 minut temu, Ulman napisał:

Pełna zgoda. Facet ma łeb na karku.

a ze chory jak galan i pusty jak ruski troll ulman to juz drobny szczegol...

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

jeżeli sarkazm uważasz za argument to tak

chociaż w konfrontacji z tymi twoimi czknięciami to to jest zażarta retoryka

sarkazm to forma żartu .. a dolanie oliwy do ognia to wiesz 

@jacus  popijasz tam coś ?

Lp. Model Liczba sprzedanych egzemplarzy Zmiana r/r [w proc.]
1. toyota yaris 7967 +11,4
2. dacia duster 5327 -41,7
3. toyota corolla 4132 -25,3
4. toyota rav4 3330 +51,4
5. skoda fabia 3251 -39,3
6. fiat tipo 3238 -33,6
7. skoda octavia 3065 -19,5
8. hyundai tucson 3028 -26,0
9. skoda kamiq 2644 +317,7
10. toyota c-hr 2544 -4,3
11. dacia sandero 2492 -21,4
12. toyota aygo 2470 -3,4
13. kia sportage 2210 -31,1
14. volkswagen tiguan 2158 +6,5
15. hyundai i20 2118 -13,4
16. volkswagen t-roc 2018 -31,7
17. kia stonic 1916 -5,8
18. renault clio 1743 -19,6
19. renault captur 1608 -10,5
20. skoda karoq 1586 -25,2
1-20. 58 845 -14,1
Pozostałe 58 446 -38,1
Suma 117 291 -28,0

ciekawa zmiana 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Roman176 napisał:

jeden prywaciarz handlarz dużo drogich maszyn ma raz cię tu upokorzył kto jest ten....  specyfikę i tresowanie zostaw siebie i twojej wyobraźni 

@Ulman  patologia prywaciarska    @mirro  normalny pracowity człowiek co widać słychać..... porywaniu do ciebie on kopał łopatą na poligonie ty kopiesz w nosie kozy 

Możesz to pierwsze przetłumaczyć na język polski?

Widzisz @mirro jest bardziej dyplomatyczny i nie wdaje sie w dyskusje z ludźmi na twoim poziomie. Ja mam tą słabość że moja ciekawość nakręca mnie do dyskusji z takimi jak ty by się dowiedzieć jak ciemny  i popaprany jest prosty człowiek popierający PIS. Poznanie logiki i poglądów człowieka który ma niedobory podstawowej wiedzy i orientacji w rzeczywistości też jest pasjonujące. Popatrz ze nie wdaje się w dyskusje z normalnymi ludźmi jak Taras, Miro, dysydent, Tomek,  a z płaskoziemcami , zakamuflowanymi lewicowcami nieswiadomymi swych poglądów, zindoktrynowanymi fanatykami czy zdezorientowanymi schizofrenikami. 

Twoje kpiny że jakoby na wschodzie jest trzeci świat dowodzą że nie masz żadnego pojecia jak to obecnie w Polsce wygląda. U ciebie począwszy od od Raciborza po Wrocław i Jelenią Górę masz na wioskach gdzie nasiedlono ukraińców , syf z malarią i kompletną ruinę. Tam gdzie wiecej autochtonów jakiś porządek jest ale bez rewelacji. Na kujawach też bajzel i smród w bardzo wielu miejscach. Nie ma w tej chwili  wielkiej różnicy w poziomie gospodarstw  a głównym czynnikiem rozwojowym nie jest dostępność technologii i wiedzy ale gleba i klimat. Bedziesz za kilka lat przyjezdzał sie uczyć😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Widzisz bardziej dyplomatyczny i nie wdaje sie w dyskusje z ludźmi na twoim poziomie. Ja mam tą słabość że moja ciekawość nakręca mnie do dyskusji z takimi jak ty by się dowiedzieć jak ciemny  i popaprany jest prosty człowiek popierający PIS. Poznanie logiki i poglądów człowieka który ma niedobory podstawowej wiedzy i orientacji w rzeczywistości też jest pasjonujące. Popatrz ze nie wdaje się w dyskusje z normalnymi ludźmi jak Taras, Miro, dysydent, Tomek,  a z płaskoziemcami , zakamuflowanymi lewicowcami nieswiadomymi swych poglądów, zindoktrynowanymi fanatykami czy zdezorientowanymi schizofrenikami. 

fantazja cię ponosi znowu ........   wpisywałeś ludzi co wyrównaniu do ciebie w życiu sie czymś zajmują oni nie kłócą się poza tomkiem   jak ci to jacek napisał trollu 

1 minutę temu, Ulman napisał:

że co?

pamiętasz gościa 

Opublikowano

żyje i ma się dobrze ........     masz mistrza w edytowaniu 

12 minut temu, Ulman napisał:

Twoje kpiny że jakoby na wschodzie jest trzeci świat dowodzą że nie masz żadnego pojecia jak to obecnie w Polsce wygląda. U ciebie począwszy od od Raciborza po Wrocław i Jelenią Górę masz na wioskach gdzie nasiedlono ukraińców , syf z malarią i kompletną ruinę. Tam gdzie wiecej autochtonów jakiś porządek jest ale bez rewelacji. Na kujawach też bajzel i smród w bardzo wielu miejscach. Nie ma w tej chwili  wielkiej różnicy w poziomie gospodarstw  a głównym czynnikiem rozwojowym nie jest dostępność technologii i wiedzy ale gleba i klimat. Bedziesz za kilka lat przyjezdzał sie uczyć😆

niby do kogo ?

Opublikowano (edytowane)

Hospitalizacja mu służy?

Od kogo? Od madrzejszych od ciebie czyli tak mniej więcej od kazdego kto ma 100 ha+

Chociaż po krótkim namysle zmieniam zdanie. Nie będziesz przyjeżdzał ani sie uczył bo masz z tym problem od urodzenia Jesteś niereformowalny i zapewne ten stan sie utrzyma.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Hospitalizacja mu służy?

obrażanie ci wychodzi 

5 minut temu, Ulman napisał:

Od kogo? Od madrzejszych od ciebie czyli tak mniej więcej od kazdego kto ma 100 ha+

jakiś twojej wiosce wskaźnik inteligencji ? 

6 minut temu, Ulman napisał:

Chociaż po krótkim namysle zmieniam zdanie. Nie będziesz przyjeżdzał ani sie uczył bo masz z tym problem od urodzenia i zapewene ten stan sie utrzyma.

uczyć sie od ciebie czego wegetacji ? 

Opublikowano

Daj ci Boże taką wegetację👍 Ale dobrze, dobrze , kompensuj sobie kompleksy wynikłe z nieuctwa i ułomności. Gdzie i kiedy byłeś w moich rejonach bo chciałbym się upewnić że masz jakiekolwiek pojęcie o tym o czym chcesz dyskutować.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Daj ci Boże taką wegetację👍 Ale dobrze, dobrze

właśnie ze nie ... daj ci Boże .... antykatolik tak mi życzy 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v