Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Stal w tym tygodniu kupowalismy. Z wyprzedaży w firmie która kupiła surowiec pod dwie duże inwestycje, Inwestycje poszły się walic a oni wyprzedają kupiony surowiec aby utrzymać sie na powierzchni. Wszyscy czekają na środki unijne a tych nie ma.

Kto ci spawa konstrukcje, może bracia W z Firleja?

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

To jest po prostu komuna. Gdyby PIS był prawica to by tego nawet nie dotykali.  Jak nie daje rady to niech bankrutuje. 

czemu niemcy nie pozwolili VW zbankrutować ?   pomogli a ty jesteś dumny ze jeździsz 1.2 

Opublikowano

Covida  nima   ale   11.11.2021  covid  już  będzie 

253136928_5050323944996897_5563608604480

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Agrest napisał:

No o to że większość w garażu trzyma. Ale co kraj...🤭

Garaż połączony w jednym ciągu z domem, więc można powiedzieć, że w domu xD 

https://www.agrofakt.pl/projekt-ustawy-o-ochronie-przyrody-zmiany-w-gospodarce-lesnej/. Znów komuniści z UE chcą nam narzucać swoje prawo gdzie obrońcy konstytucji? Aha walczą o koryto 😜

Opublikowano

https://www.wrp.pl/lowczy-krajowy-asf-usmierca-lochy-prosne-i-apeluje-do-mysliwych-o-odstrzal-dzikow/. Zaraz Tusk się przykuje do dzika bo jego Niemiecka rodzina nie będzie miała gdzie polować

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

ja obiad gotuje bo dzieci przyjezdzaja w poludnie

nie po to się żeniłem, żeby gotować.

32 minuty temu, Rogas71 napisał:

Aha walczą o koryto 😜

a z kim walczą?

Opublikowano

dojna zmiana aktualnie walczy o koryto sama ze soba-ostatnie zmiany we wladzach spolek typu pko swiadcza ze pinokio jest na wylocie, wywalaja jego ludzi zewszad zeby dla zdrajcow z innych parti zrobic koryto-

jest taka partia ktora ma 5 czlonkow i 4 vice- ministrow a zeby jednemu nie bylo smutno to zostal ministrem..

zetorki-nauczylbys sie gotowac, na poczatek przepisy z internetu oczywiscie ..krem z dyni tylko 2 godziny roboty..

Opublikowano

wystarczy że frytki potrafię zrobić i odgrzać co żona przygotuje.

3 minuty temu, jacus napisał:

.krem z dyni tylko 2 godziny roboty

i z czym to? to dobre?

Opublikowano

ja frytek nie robie- ograniczam wszystko co smazone,tylko jajecznica czasami, mieso pieczone lub duszone. za chwile zrobie karczek marynowny w sosie wlasny z pieczonymi ziemniakami i buraczkami

a ja wiem czy dobre-jakie zrobie takie jem 😛, odkad sam gotuje to przestalem narzekac ze zupa jest za slona 😛.

taka zupa jest moodna i zdrowa -to jest najwazniejsze...

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polskie-produkty-w-niemczech-polki-sie-pod-nimi-uginaja/8r1v2w9

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

czemu niemcy nie pozwolili VW zbankrutować ?   pomogli a ty jesteś dumny ze jeździsz 1.2 

Bo to ogłupiali socjalisci.  Jakby zbankrutował to ktoś by to przejął i dalej by marka istniała. Co za różnica kto będzie właścicielem? Volvo kupili chińczycy i dalej produkują auta i mają sie dobrze.

A czemu ty się na niemcach chcesz wzorować? Toż to zło i nasi wrogowie.

Opublikowano

A to nie Tusk?

Może to i dobrze bo by zaraz zamachem okrzyknięto🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v