Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tvp-info ma w studio najwiekszy ekran na swiecie-14 metrow chyba ma ,wszystko pieknie i ladnie prezes kase dal wiec trzeba przerobic ,

czemu inne stacje nie maja takiego-no bo jak sie pokaze caly to nie widac ludzi ktorzy siedza w studio,wiec trzeba pokazac tylko maly kawalek, 

Opublikowano

akurat wczoraj oglądałem sobie wystąpienie glapińskiego na tvn 24 bis , i po tych bzurach glapińskiego studio tvn 24 bis łączyło się z ekonomistami i akurat był jeden z gosci co bardzo rozsądnie się wypowiadał na temat inflacji i nie dane mu było kończyć bo prowadzący mu przerywał .  a po drugie takie tvp info jaki ma udział w rynku 3%  a tvn 24 4-5 % więc wątpie czy ta stacja tvp ma aż taki udział na preferencje wyborcze suwerena .                Kiedyś polsat wygrał przetarg na stworzenie na ogólnodostępnego kanału sportowego i jakoś  nie dał rady go utrzymać a tvp sport sobie oglądam a tego sportu za darmo jest coraz miej coraz wiecej stacje płatne wykupują imprezy sportowe , o choćby skoki narciarskie . liga mistrzów UEFA itd .

Opublikowano

38 minut temu, agromatik napisał:

Te miliardy na tvp można spożytkować zasilając instytucje które w statucie mają ochronę konsumenta. Zdecydowanie skuteczniej i profesjonalnie będą działać.

na stacjach paliw są kontrole jakosci paliw i jakoś ciezko w necie te stacje które oszukują odszukać , tak samo mięso z salmonellą itp . to nic nie kosztuje wpisanie tych podmiotów na stronie prowadzącego kontrole , a jednak tego nie ma  .tu nie chodzi o pieniądze .

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

stacje płatne wykupują imprezy sportowe , o choćby skoki narciarskie . liga mistrzów UEFA itd .

Skoki będą za darmo na TVN-ie więc o jakiej płatnej stacji mowa?? xD chyba w TVP już straszą że skoków za darmo nie będzie xD

Opublikowano
mirro napisał:

Taka masochistyczna ta przyjemność... Czegoś tam brakuje - rozumu? Zachowywać wartość dodaną dla siebie - chce uruchamiać linie przetwórcze w typie: Heniu i ja? Tworzenie grupy i spółdzielni to nic innego jak tworzenie firmy i zależności a to w kraju gdzie wymarły skr y bo każdy chce mieć swoje.

Opublikowano

jarecki napisał:

no nie zabardzo , był czas żę reklam biedronki w tvp nie było i to całkiem nie dawno , mc donalds , coca-cola też promuje lgbt i reklamy raczej w tvp są sporadyczne przeciwnie do tvn .         chyba caufland też zrezygnował zreklam w tvp przez swiatopoglądy przekazywane czy propagowane przez tvp .   

No sam widzisz ideologia LGBT całą gębą w tych pseudo wolnych mediach a Polskim gazetom nie przeszkadza niszczenie rolnictwa bo reklamują tucz nakładczy plując na PiS przy okazji

hubertuss napisał:

Pytanie czy ci obcy w ogóle byli? 35 minut temu, Rogas71 napisał: https://spidersweb.pl/autoblog/audi-a8-szydlo-wartosc/ Brejza zamiast zająć się sprawami wyborców zajmuje się pierdolami za pieniądze z naszych. podatków Toż to więcej jak zegarek Nowaka skandal 😜   To artykuł pisany na potrzeby lewackich wyborców z PO Lewicy bo ciemnocie najlepiej do głów dociera ich przekaz że niby tyle kasy się marnuje a można by dać biednym dzieciom na granicy 😜😜 No przecież zajmuje się pieniędzmi podatników. 2,5mln poszło jak psu w d.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Rogas71 napisał:

No sam widzisz ideologia LGBT całą gębą w tych pseudo wolnych mediach

Ty to masz strasznie ciężkie i niewygodne życie, łazić tak całe dnie z du.pą przy ścianach 😂

wcześniejsze deklaracje a dzisiejszy szczyt klimatyczny  tej samej  ekipy

Główni użytkownicy węgla w tym Polska, Wietnam i Chile zobowiązali się do odejścia od paliw kopalnych i stopniowego wycofywania się z produkcji energii z węgla - podaje Reuters. Nasz kraj nie będzie też inwestować w budowę nowych elektrowni węglowych. Deklaracje podpisze łącznie 190 państw i organizacji.

Edytowane przez agromatik
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale po co kłamiesz, że będą płatne? W propagandzie tak mówili? 

a przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo nie zrozumiałeś , napisałem że coraz miej tego sportu bo i grupa polsat też sporo sportu na żywo ma na kanałach płatnych . Zresztą nie tylko sport ale i filmy te lepsze są już na platformach płatnych typu netflix czy player .  Teraz publcystyka sportowa przechodzi na you tube co tworzą ją goscie typu borek ; stanowski i kilku innych .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Taka masochistyczna ta przyjemność... Czegoś tam brakuje - rozumu? Zachowywać wartość dodaną dla siebie - chce uruchamiać linie przetwórcze w typie: Heniu i ja? Tworzenie grupy i spółdzielni to nic innego jak tworzenie firmy i zależności a to w kraju gdzie wymarły skr y bo każdy chce mieć swoje.

I weź tu się ciesz że zamienili jednego dzbana na drugiego.😂

Opublikowano

Ministerstwo Obrony Narodowej: białoruscy żołnierze zagrozili otwarciem ognia w kierunku naszych żołnierzy

Do groźby miało dojść w środę, kiedy polscy wojskowi zlokalizowali grupę ok. 250 migrantów w pobliżu ogrodzenia granicznego - poinformował resort obrony narodowej.

https://www.onet.pl/informacje/onetbialystok/mon-bialoruscy-zolnierze-zagrozili-otwarciem-ognia-w-kierunku-zolnierzy/cmmk72c,79cfc278

To teraz będziemy biedni z biednych tego świat , węgla nie będzie , prądu nie będzie , gazu za mało i gospodarka na wysokich stopach % zakończy rozwój .

Obecnie jak mają pobrane młodego rolnika i modernizacje nastał na nich ciekawy czas rozwoju .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

To teraz będziemy biedni z biednych tego świat , węgla nie będzie , prądu nie będzie , gazu za mało i gospodarka na wysokich stopach % zakończy rozwój .

A co to za rozwój gospodarki, jak inflacja bez podnoszenia stóp procentowych przekroczyła by 10% ?? Już przerabialiśmy noszenie milionów w portfelach ... Rozmawiałem z kumplem, to w styczniu 2020 dostali kredyt na budowę domu, mieli jakieś 80tys zapasu względem kosztorysu. A teraz okazało się że starczyło na budynek, instalacje, okna, tynki i tyle, na tym się budowa zatrzymała bo koniec kasy i nie ma za co wykończyć, czyli brakuje jakieś 150.000 co najmniej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ministerstwo Obrony Narodowej: białoruscy żołnierze zagrozili otwarciem ognia w kierunku naszych żołnierzy

A w jakich to słowach ta groźba się zawierała? A może czynów jakich haniebnych dokonali?😂

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co to za rozwój gospodarki, jak inflacja bez podnoszenia stóp procentowych przekroczyła by 10% ?? Już przerabialiśmy noszenie milionów w portfelach ... Rozmawiałem z kumplem, to w styczniu 2020 dostali kredyt na budowę domu, mieli jakieś 80tys zapasu względem kosztorysu. A teraz okazało się że starczyło na budynek, instalacje, okna, tynki i tyle, na tym się budowa zatrzymała bo koniec kasy i nie ma za co wykończyć, czyli brakuje jakieś 150.000 co najmniej.

Podniesienie stóp % nic nie daje do inflacji tylko bardziej zarznie gospodarkę to durny wymysł podnoszenie stóp .

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Podniesienie stóp % nic nie daje do inflacji tylko bardziej zarznie gospodarkę to durny wymysł podnoszenie stóp .

To patrz, ten PiS-owski rząd musi być durny skoro Glapcio podnosi a Pinokio mu przyklaskuje ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v