Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod powierzchnią Ziemi odkryto gigantyczny ocean. Wody jest więcej, niż sądzimy .

Woda to jeden z najcenniejszych zasobów – od jej dostępności zależy nie tylko produkcja żywności, ale również m.in. wytwarzanie elektroniki. Okazuje się, że wody na naszej planecie jest znacznie więcej, niż mogłoby się wydawać.

Podziemne zasoby

Szacuje się, że ludzkość wykorzystuje około 0,08 proc. dostępnych zasobów słodkiej wody. Nic zatem dziwnego, że ekolodzy od lat alarmują, wskazując na nadmierne eksploatowanie dostępnych źródeł wody.

Globalne zasoby wody mogą być jednak znacznie bogatsze, niż do niedawna mogliśmy sądzić. Choć znaczna część z nich jest dla nas na razie nieosiągalna, to badacze przypuszczają, że około 1000 kilometrów pod powierzchnią naszej planety znajdują się prawdopodobnie największe rezerwy wody, jakie kiedykolwiek odkryto.

https://gadzetomania.pl/59059,podziemny-ocean

A tu wciskają że brakuje wody i zabraknie .

Opublikowano

Proste, widzieliście podróż do wnętrza ziemi?

Te 1000km to pikuś. No może Pan pikuś.

Opublikowano
galan99 napisał:

Pod powierzchnią Ziemi odkryto gigantyczny ocean. Wody jest więcej, niż sądzimy .

Woda to jeden z najcenniejszych zasobów – od jej dostępności zależy nie tylko produkcja żywności, ale również m.in. wytwarzanie elektroniki. Okazuje się, że wody na naszej planecie jest znacznie więcej, niż mogłoby się wydawać.

Podziemne zasoby

Szacuje się, że ludzkość wykorzystuje około 0,08 proc. dostępnych zasobów słodkiej wody. Nic zatem dziwnego, że ekolodzy od lat alarmują, wskazując na nadmierne eksploatowanie dostępnych źródeł wody.

Globalne zasoby wody mogą być jednak znacznie bogatsze, niż do niedawna mogliśmy sądzić. Choć znaczna część z nich jest dla nas na razie nieosiągalna, to badacze przypuszczają, że około 1000 kilometrów pod powierzchnią naszej planety znajdują się prawdopodobnie największe rezerwy wody, jakie kiedykolwiek odkryto.

https://gadzetomania.pl/59059,podziemny-ocean

A tu wciskają że brakuje wody i zabraknie .

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Opublikowano
1 godzinę temu, kopernik123456789 napisał:

Nie ja jestem katolik i wyznawca biblii glosuje na konfederacje

Tylko nie mów że w Biblii znalazłeś fragment każący głosować Ci na Konfederację.😂

47 minut temu, Ulman napisał:

Elementarna wiedza twierdzi że na tej głębokości można się spodziewać temperatury co najmniej 2000 stopni 😆

No to będzie ciepła woda. 😂

Opublikowano

Ale że wyznawca biblii? Nie Chrystusa?🤔

12 minut temu, mirro napisał:

No to będzie ciepła woda. 😂

Toć bardzo proste. 

Chłopcy z Podlasia mają temat rozpracowany. 

Wystarczy zrobić mały odwiert i odpowiednią rurkę spiralną jako chłodniczkę. Potem można butelkować.

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Już teraz? I co zabrać ze sobą? Tyle saletry mi tam wwieźć nie pozwolą.😂

600 kg to wcale nie duzo-tylko prosze  zebys nie robil zadnych prob u nas we wsi-jak brunon kwiecien  bo maryska zejdzie na zawal gdy znowu uslyszy wybuch. masz tesciowa ??? bo on swoja tak ukryl ze zwloki dopiero po paru latach znalezli i nic mu nie udowodnili,zreszta on sam juz umarl..

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Nigdy w życiu niczego w 4 cylindrach. Mam fenda 410 i 711.Moce podobne ten drugi jest w 6 cylindrach a porównania nie ma.

ok rozumie lepiej 7 litrów czy 4 litry ?? 

12 godzin temu, Ulman napisał:

Jak ty sie jakimś gównianym transportem po 100km zajmujesz to nic dziwnego ze nie możesz na czas pszenicy zasiać. Trzeba wziąć transport zwieźć to w 1 dzień i sie nie smrodzić z takimi pierdołami. Nic dziwnego że nie możesz pojąć że mam tyle czasu🤣

@Ulman  ja cię szanuje ale nie pier**l ... świergot daje 600zł  jechać za 2 razy tyle z 20 tonami się nie opłaca .....,    ja daje rady jak jest pogoda dostałem miesiąc temu 6ha nowej dzierżawy wapno teraz 30ton podmiotu i dzisiaj siew źle ??  

Opublikowano

Sąsiad na 12 ha robi 200 mth? Nie rób z siebie debila bo sa tu ludzie którzy maja gospodarstwa i wiedzą co i jak. Ty masz jakąś schiizofrenie ze tak kłamiesz na każdym kroku ?  Jakies niedotlenienie cie w tej kopalni dotknęło i ci sie teraz kulki nie zderzają?

u mnie są takie pola jak popada mam bardzo wielki problem z uprawami i siewem 

3 godziny temu, DTaras napisał:

Niech Ci Roman powie czy mu zimno w tej jego dziurze...

mało tego ze mam na gurze najcieplej w PL to na dole mam 45stopni 

Opublikowano

Sąsiad na 12 ha robi 200 mth? Nie rób z siebie debila bo sa tu ludzie którzy maja gospodarstwa i wiedzą co i jak. Ty masz jakąś schiizofrenie ze tak kłamiesz na każdym kroku ?  Jakies niedotlenienie cie w tej kopalni dotknęło i ci sie teraz kulki nie zderzają?

niech twój mózg weżnie głęboki oddech i policzy mth na tym 

podobno jesteś inteligentny inaczej + szkody górnicze 

Opublikowano

Romanek, co byś nie wklejał i jak nie kombinował to nie jest mozliwe zrobienie 200 mth na 12 ha upraw rolniczych.

U mnie orka, siewy, uprawa sciernisk i przedsiewna przeliczając na 100 ha wyjdzie ok 400-420 mth więc nie rób z siebie głupka i nie pisz o 200 mth na 12 ha.

Pierwszy film jest o użytkach zielonych  bo teren zbyt skonfigurowany do normalnej uprawy wiec nic nie wnosi bo to zupełnie co innego. Drugi film pokazuje że facet ma źle dobrany sprzęt i nic wiecej.

Wyjaśnij proszę jaki jest ładunek tego podmiotu do przewiezienia na jaka odległośc i za ile by ci to przewoźnik przywiózł? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v