Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Komu PiS zabrał że by miał mniej ? .

Komuś musiał skoro komuś dał, pieniądze nie biorą się z nieba i rząd nie ma swoich pieniędzy a jedynie zarządza pieniędzmi zbieranymi od obywateli. 

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

mnie zawsze uczono, ucz się żebyś dołów nie kopał bo każdy wiedział jaka kasa jest z tego

i nie posłuchałeś?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Komuś musiał skoro komuś dał, pieniądze nie biorą się z nieba i rząd nie ma swoich pieniędzy a jedynie zarządza pieniędzmi zbieranymi od obywateli. 

Ale nikt nie stracił na tym ludzie mają pieniędzy w brud zobacz po restauracjach zostawiają po 400 zł , chodzą z cała rodziną .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ale nikt nie stracił na tym ludzie mają pieniędzy w brud zobacz po restauracjach zostawiają po 400 zł , chodzą z cała rodziną .

Ja tam zostawiam 100-150 a nie 400 jak w niedzielę "gotuję" obiad xD

Opublikowano
48 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

😄😄😄

Jak jedna to napewno że pełna... To ile osób tam jest w każdej...? 

Powiesz pewnie ze codziennie takie pełne są? 

Pewnie całe dnie nic nie robisz tylko restauracji pilnujesz, jak masz takie dokładne informacje? 

Znajomi pracują takie to dziwne jedna robi jako pomoc zarabia 2,5 tyś na rękę to wiem co jest miasto  ma kasę to tylko wieś jest biedna .

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

i nie posłuchałeś?

a kto powiedział że ja nie posłuchałem. to że jestem na wsi to mój wybór bo od 2 klasy podstawówki umiałem jeździć ciągnikiem i pracowałem przy tym a nie jak teraz dzieciom się nic nie karze robić a potem się ludzie dziwią że te dzieci nawet nie umieją obsiać pola zbożem.

nie mam wykształcenia rolniczego ale mam skończone technikum mechaniczne i politechnikę lubelską mechanika i budowa maszyn

1 godzinę temu, witejus napisał:

Mafiom

tak było między innymi za pierwszej kadencji PIS jak uszczelniono napływ paliw z zagranicy jak jeszcze gadali Pisowcy że nie będą podnosić podatków a później to już jest wprowadzanie nowych podatków i podnoszenie już istniejących

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

a kto powiedział że ja nie posłuchałem. to że jestem na wsi to mój wybór bo od 2 klasy podstawówki umiałem jeździć ciągnikiem i pracowałem przy tym a nie jak teraz dzieciom się nic nie karze robić a potem się ludzie dziwią że te dzieci nawet nie umieją obsiać pola zbożem.

nie mam wykształcenia rolniczego ale mam skończone technikum mechaniczne i politechnikę lubelską mechanika i budowa maszyn

tak było między innymi za pierwszej kadencji PIS jak uszczelniono napływ paliw z zagranicy jak jeszcze gadali Pisowcy że nie będą podnosić podatków a później to już jest wprowadzanie nowych podatków i podnoszenie już istniejących

Młodzi bandyci wyrastają.

Opublikowano

Specjalnie wczoraj poświęciłem czas na wiadomości żeby usłyszeć o tej wojnie no i się zawiodłem. Tvp przemilczało totalnie temat.

Polsat news krótka wzmianka i jeszcze znalazłem jakiś kanał wydarzenia 24. Tam też krótko i bardziej na zasadzie komentarzy innych polityków. W dodatku zaanonsowali Tuska, a pokazali tego paszkwila Budkę.

Chyba się wszyscy dogadali żeby nie nagłaśniać tematu.

Opublikowano

A gdyby go później dwa dni koledzy szukali to współczynnik cwaniactwa lekko zostałby utemperowany w szerszym gremium.

witejus napisał:

Mafiom

😆😆😆😆😆😆😆😆 Wyciął niepokorną konkurencję chciałeś powiedzieć. Nawet nie wyciął a uprzykrzył życie. Kto ma działać działa jak dawniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v