Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A co mnie to obchodzi, rząd ocenia się całościowo, a nie wybierając tylko okresy które się nam podobają. Widzę co było jak obejmowali rządy, i co jest teraz. Jedyny rząd, który obniżył nasz dług to rząd PO, i było to w 2014 roku, kiedy to nasz dług spadł o 60mld. A co robił PiS w czasach rozwoju gospodarki ?? Trwonił kasę na bombelki zamiast spłacac długi

A to  ciekawe   bo  deficyt  w 2014  roku  to  prawie 30 mld   +  152mld  z OFE  Razem  182mld  Deficytu     Nie było  500+  nie było  13 emerytury  a   rodakom kazali  pracować  do 67 roku życia  :P   

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

A to  ciekawe   bo  deficyt  w 2014  roku  to  prawie 30 mld   +  152mld  z OFE  Razem  182mld  Deficytu     Nie było  500+  nie było  13 emerytury  a   rodakom kazali  pracować  do 67 roku życia  :P   

A resztę z OFE to kto sobie przywłaszczył, może przypomnisz xD

Opublikowano

Umiejętności wklejania obrazków to jedyna rzecz jaką potrafisz jaka partia takie umiejętności pismo https://opracowania.pl/opracowania/historia/pismo-obrazkowe-i-alfabetyczne,oid,815.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A resztę z OFE to kto sobie przywłaszczył, może przypomnisz xD

PIS ,poszli drogą wskazaną przez Tuska ,,pieniądze z OFE nie są własnością Polaków" czy jakoś tak.A Może przypomnij kto okradł nieboszczyków i dzieci?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Miałeś przypomnieć kto okradł nieboszczyków a nie co prezes powiedział.

Każdy rząd okrada nieboszczyków, którzy nie dożyli wieku emerytalnego. Całe życie im zabierają a potem nikt tej kasy nie widzi xD 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

Któż to zmniejszył zasiłki pogrzebowe o połowę?

A ktoś obiecywał, że go zwiększy, ale jakoś przez 6 lat się nie udało xD Jedni zmniejszyli, a drugim to bardzo pasuje xD Niedawno Lewica dała wniosek do Sejmu w tej sprawie, ale jakoś nikt z PiS-u go nie zauważył. 

A poza tym 4.000 na czarny worek i działkę na cmentarzu wystarczy, a jak na więcej cię nie stać to sorry ;) Pomnik i facet w kiecce nie są konieczne. Chyba, że mieszkasz w Brzezinach, gdzie cmentarzem zarządza kuria, to może nie starczyć, bo tam m2 działki na cmentarzu jest droższy niż m2 mieszkania w tym mieście xD 

Jest 13, 14 to można sobie działkę za życia kupić, a jak się chce to i trochę kamienia, litery też można zawczasu wybić xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Czemu kasę z OFE wliczasz do deficytu? Skąd taka metoda? 

51 minut temu, racyl napisał:

Zdjęcie

To tłumoków z Pisowskiej sekty to nie dociera. Jako skrajni idioci oni nawet popieraja wzrost podatków lub bagatelizują bo ich to nie dotyczy co jest ostatecznym dowodem ze są debilami. 

Opublikowano
25 minut temu, Rogas71 napisał:

Umiejętności wklejania obrazków to jedyna rzecz jaką potrafisz jaka partia takie umiejętności pismo https://opracowania.pl/opracowania/historia/pismo-obrazkowe-i-alfabetyczne,oid,815.

ty nawet nie umiesz linka wstawic.

6 minut temu, witejus napisał:

Któż to zmniejszył zasiłki pogrzebowe o połowę?

kto ??? nikt nie zmniejszyl ..o polowe z 6 na 4 to ile to procent ??

Opublikowano

A do ciebie co dociera Adamowicz zginął bo siał nienawiść kradł i śmiał się ludziom prosto w twarz jego koledzy niech wyciągną z tego wnioski niech jego śmierć nie będzie daremna,..

Ulman napisał:

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Czemu kasę z OFE wliczasz do deficytu? Skąd taka metoda? 

51 minut temu, racyl napisał:

To tłumoków z Pisowskiej sekty to nie dociera. Jako skrajni idioci oni nawet popieraja wzrost podatków lub bagatelizują bo ich to nie dotyczy co jest ostatecznym dowodem ze są debilami. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rogas71 napisał:

A do ciebie co dociera Adamowicz zginął bo siał nienawiść kradł i śmiał się ludziom prosto w twarz jego koledzy niech wyciągną z tego wnioski niech jego śmierć nie będzie daremna,..

Jeśli tak, to prezes powinien nieżyć już że 20 lat. To co piszesz jest bajeczka dla skrajnych debili i nie wiem jak ktoś sprawny umysłowo i emocjonalne może taka prostacką prymitywną i idiotyczną narrację łykać i jeszcze nie wstydzić się tego powtarzać. Nie masz poczucia ze jesteś idiota? 

• Like 1
Opublikowano

tam mu w kurwizji mowia- zreszta ten co zabil adamowicza jest w psychiatryku, miejscu odpowiednim dla wyznawcow prezesa.........a ten z lodzi w wiezieniu....

13 minut temu, witejus napisał:

jacuś, kuku sprzedałeś?

to jest temat o polityce a nie o normalnym zyciu 😛, gdzie tam ja sieje pozno wiec i zbieram na koncu, w tym roku na polowe listopada mam termin w tamtym tak wyszlo ze kosilem 11 grudnia.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

W tym roku chyba zadowalająca cena qq? 

Cena tak, ale kiedy się skosi to nwm. Mierzyłem z ręki i P9127 siana 4.05 ma u mnie 35% wilgotność, po kombajnie pewnie pod 40% by podeszła. A przy obecnych kosztach suszenia każdy %% mniej to duża oszczędność.

W zeszłym roku kosiłem tą samą odmianę 2.12, to po kombajnie miała 24 % a P9124 26%.  A teraz czekam, niech poniżej tych 30% chociaż zbije.

Ale kiedy to zbije to nie wiem, do tych przymrozków była cała zielona, a teraz po tych przymrozkach to wysychanie ziarna w kolbie bardzo słabo idzie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
racyl napisał:

Żebyś wiedział. Od samego początku wywołuje kryzysy aby je ugasić. Lista zasług dzięki temu rośnie. Przy okazji coś tam się przemyci z własnych interesów. Kowid im nieco popsuł szyki i przestali nad wszystkim panować. I tak by stracili nad tym kontrolę ale niektórym oczy się otworzyły.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v