Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

zakopany rurociąg chcesz nadzorować 🤣 no pęknę ze śmiechu 🤣

rury w ziemi mają wytrzymać określoną ilość lat a potem się je wyrzuca i drugie kładzie. nie jest to pierwsza ani ostatnia awaria rurociągu ciepłowniczego czy wodociągowego. to się zdarza

pekniecia były są i bedą ale skoro o rurach to unnia to troche pojebała wprowadziła prawo żę kazdy odpopwiada za coś innego etrociepłownia inny własciciel rury inny prąd produkuje jeden a dostarcza drugi i tak samo ze smieciami czy z gazem , możę to i dobre z jednej strony bo mamy wybór od kogo prą kupimy ale .

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

pekniecia były są i bedą ale skoro o rurach to unnia to troche pojebała wprowadziła prawo żę kazdy odpopwiada za coś innego etrociepłownia inny własciciel rury inny prąd produkuje jeden a dostarcza drugi i tak samo ze smieciami czy z gazem , możę to i dobre z jednej strony bo mamy wybór od kogo prą kupimy ale .

to może niech wszystkie rurociągi, elktrociepłownie, firmy przewozowe wykupi Orlen i będzie kraina miodem i mlekiem płynąca 🤣

ja nie rozumiem tym pajaców co myślą że ktoś celowo uszkadza te rury a przecież jak nie płynie ciepło do mieszkań to i liczniki się nie kręcą i firma dostarczająca nie zarAbia to jak jej może nie zależeć na naprawieniu rurociągu. Podobno to prywatna więc który prywaciarz lubi postoje 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

138808779_3362234287215989_8678273413955

Takie ten merc ?  to maybach 🤣🤣🤣

ErwRx5bW8AAlFpN.jpg

Opublikowano (edytowane)

Po tym, jak o. Tadeusz Rydzyk odsłonił nieco więcej sekretów na temat pochodzenia pieniędzy, z których bezdomny Stanisław miał zakupić samochody dla Rodziny Radia Maryja, sprawdziliśmy, czy w tej historii tkwi choć ziarnko prawdy. Okazuje się, że tak.

Z ich ustaleń wynikało, że jesienią 2003 r. Stanisław rzeczywiście ofiarował dwa volkswageny duchownym. Auta trafiły do majątku zakonu redemptorystów, czyli Prowincji Warszawskiej Zgromadzenia Najświętszego Odkupiciela. Obdarowanym nie była więc fundacja Lux Veritatis o. Rydzyka, tylko tzw. kościelna osoba prawna.

Nie ma więc obecnie żadnych postaw, by móc podważać podawaną przez toruńskiego redemptorystę wersję o pochodzeniu pieniędzy, z których zakupiono samochody.  

https://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/o-rydzyk-i-samochody-od-bezdomnego-czy-historia-jest-prawdziwa/bfk46l6

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

To trzeba było auto sprzedać i na chore dzieci przeznaczyć .

Ilu osobom pomógł Rydzyk ?????🤣

Opublikowano (edytowane)

W tym PiS-ie to same erotomany i dewianty https://wiadomosci.wp.pl/wlamanie-na-konto-marka-suskiego-ofiara-skandalu-bede-bronic-swojej-godnosci-6598527275477888a;) 

4 minuty temu, Denwer napisał:

137597934_715763339334506_46575993407417

Owsiak chociaż kupił sprzęt do szpitali, a taki Sasin za NASZE pieniądze zorganizował SASINALIA które się nie odbyły ;) 

To tak jak niektórzy mówią, że PiS DAŁ 500+ i trzynastą emeryturę ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v