Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A to idziesz w marszu organizowanym przez Strajk Kobiet xD ?? 

Jeszcze  cie  szczujnia  nie  poinformowała  :D  :D   Marsz  Niepodległości  to  wydarzenie cykliczne  ma pierwszeństwo  przed  jakimiś  strajkami   chamstwa  :P  3 tygodnie temu   złożone u  wojewody dokumenty    o  przedłużenie  wydarzenia cyklicznego  także  :D  :D   :D   znowu  ci  nie  wyszło    ojojojojojojo  :D  :D  247078285_127737579613018_36033185378776

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Jeszcze  cie  szczujnia  nie  poinformowała  :D  :D   Marsz  Niepodległości  to  wydarzenie cykliczne  ma pierwszeństwo  przed  jakimiś  strajkami   chamstwa  :P  3 tygodnie temu   złożone u  wojewody dokumenty    o  przedłużenie  wydarzenia cyklicznego  także  :D  :D   :D   znowu  ci  nie  wyszło    ojojojojojojo  :D  :D  

Tylko ktoś inny wcześniej złożył wniosek, ojojojo xD Zapomnieli złożyć wniosku o przedłużenie na czas i ktoś inny zajął ich miejsce xD 

I zeby nie było, sam marsz popieram, ale nie popieram pseudokiboli go organizujących, dla których jest to okazja do wyżycia się i demolowania miasta. Bo ta faszystowska swołocz w kominiarkach jest niepotrzebna na takim marszu.

image.jpeg.07fb032a6072c78e0c7d22a5480ead70.jpeg

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Rogas71 napisał:

https://www.tvp.info/56373243/radoslaw-sikorski-zarobil-800-tys-euro-z-innych-zajec-raport-transparency-international-i-wyroznienie-europosla-platformy.

Ale co? Zazdrosny jesteś?

Opublikowano

Efekt Czarnka.
Chłopcy mają tak się ubierać żeby
,, nie kusić dziewcząt ,,
Wzory mundurków szkolnych dla chłopców od stycznia 2022 roku'

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ktoś inny wcześniej złożył wniosek, ojojojo xD Zapomnieli złożyć wniosku o przedłużenie na czas i ktoś inny zajął ich miejsce

Marsz  Niepodległości  to Wydarzenie Cykliczne  ma  pierwszeństwo  przed    strajkami chamstwa    ojojojojojojo  brak  ci  wiedzy  a u wojewody  stosowne  dokumenty  złożyli 3 tygodnie temu     chamstwo  lemparcie  będzie  musiało  obejść  się  smakiem  :D  :D   

247392557_1268493260242420_1539705917841

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Marsz  Niepodległości  to Wydarzenie Cykliczne  ma  pierwszeństwo  przed    strajkami chamstwa    ojojojojojojo  brak  ci  wiedzy  a u wojewody  stosowne  dokumenty  złożyli 3 tygodnie temu     chamstwo  lemparcie  będzie  musiało  obejść  się  smakiem  :D  :D   

SŁYCHAĆ WYCIE

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Marsz  Niepodległości  to Wydarzenie Cykliczne  ma  pierwszeństwo  przed    strajkami chamstwa

A strajk to wydarzenie spontaniczne i ma pierszeństwo przed burdami. 😂

• Haha 1
Opublikowano

Denwer - jakie to dokumenty? Widzisz kolego aby to wydarzenie miało status cyklicznego na dzień 11 listopada 2021 decyzja powinna być wcześniej niż dla strajku kobiet. Ona niema pierwszeństwa - ma wyższy status ale dopiero od momentu wydania zgody na nią. Zatem zgromadzenie strajku kobiet nie może zostać odwołane a jedynie może być ograniczone. Ogólnie w myśl przepisów żadne konkretne środowisko nie może sobie zawłaszczać charakteru wydarzeń doniosłych dla historii RP, mając to na uwadze wydarzenie cykliczne może zostać potraktowane jak każde inne w chwili pierdnięcia nie w tą stronę przez uczestników. W tym momencie wojewoda nie powinien wydawać zgody jako obarczonej ogromnym ryzykiem to raz a dwa, że z okazji ŚWIĘTA PAŃSTWOWEGO to Państwo jest organizatorem cyklicznym i nikt nie może wchodzić w jego buty.

• Like 1
Opublikowano

Polityka i tyle. Poświęciłem chwilę czasu na tą "dyskusję" o Polsce i mogę stwierdzić z całą stanowczością, że to z prawem i jego przestrzeganiem nie ma nic wspólnego. To o prawach kobiet, to o uchodźcach, a to że Polska obroniła Europę. Szczerze to UE sama sobie nie radzi z prawem, chcą coś więcej, chcą stanowić o wszystkim bez zgody innych. Coś czuję, że Polska i tak niedługo wystąpi z UE tak jak inne kraje przy rozpadzie UE. Może to nie będzie za rok, dwa czy 10, ale kwestia kilku większych kryzysów pomiędzy lokomotywą ( DE, FR ) a maszynistą ( urzędnicy UE ) lub ogólnego większego kryzysu. Dodruk euro niczego nie zmienia, rozdawanie niewypracowanej gospodarczo kasy też nie pomoże. Tylko szkoda ludzi bo wiadome z czym się to wiąże. 

Opublikowano
5 minut temu, akmaly napisał:

Dodruk euro niczego nie zmienia, rozdawanie niewypracowanej gospodarczo kasy też nie pomoże. Tylko szkoda ludzi bo wiadome z czym się to wiąże. 

Przecież rozdawanie niewypracowanej kasy mamy w Polsce w postaci 500+,13-tka itp

6 minut temu, akmaly napisał:

mogę stwierdzić z całą stanowczością, że to z prawem i jego przestrzeganiem nie ma nic wspólnego.chcą stanowić o wszystkim bez zgody innych. Coś czuję, że Polska i tak niedługo wystąpi z UE tak jak inne kraje przy rozpadzie UE.

tylko że jak przyjdzie głosowanie będzie jak zwykle 27:1 i to jest stanowienie bez zgody innych ?. może jeden lub dwa kraje mają mówić reszcie jak ma się zachowywać ?.

zapisz się do jakiegoś klubu i kolegą gdzie będzie 3 razy więcej członków niż was i spróbójcie wprowadzać własne zasady

Opublikowano

Tak, w PL mamy to samo co w UE - drukowanie i rozdawanie niewypracowanej kasy 

Co do głosowania 27:1 to wiemy o co chodziło, teraz głosy były podzielone ale skutek będzie taki sam - wystarcz sprawdzić przynależność partyjną głosujących. 

Jeśli zapiszę się do klubu, który mi nie odpowiada to nie będę wprowadzał własnych zasad tylko poszukam innego, bliższego mi.

Opublikowano

Są kraje w Europie nie będące w UE, dzisiaj może Polska nie ma wyjścia, nie znaczy, że tak będzie zawsze. Patrząc przez pryzmat czasu UE ma bardzo krótką historię. Kiedyś nie wyobrażano sobie rozpadu cesarstwa rzymskiego ( trochę większe było jak UE i miało dłuższą historię ). także spokojnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v