Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No bardzo ciekawe, czy Wałęsa, czy Kaczorki to są agenci Kiszczaka, z okrągłego stołu. Kiszczak sobie mądrze wymyślił, dał im niby władzę, tak naprawdę dalej sterując państwem. Kaczyński Senior poszedł na współpracę ze służbami, sprzedawał dawnych towarzyszy broni i przez to był bezkarny ;) A Kiszczak wiedząc kim oni są dobrze wiedział, że można ich zaangażować w ten teatrzyk, grożąc, że prawda o Rajmundzie wyjdzie na jaw. Niby mieliśmy "demokrację" a tak naprawdę Jaruzelski czy Kiszczak nie ponieśli kary za swoje działania i żyli spokojnie do końca swych dni ;) 

A co do obecnego konfliktu Wałęsa-Kaczyński, to jest to albo gra pod publiczkę, w co bardziej wierzę(niby Wałęsa był TW ale jakoś Kaczor nie jest mu w stanie tego udowodnić ), albo ich dawni "opiekunowie" nie panują nad chłoptasiami i zaczęła się walka między nimi ;) 

21 minut temu, thor1984 napisał:

o kurde to jest dość ciekawe

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

albo ich dawni "opiekunowie" nie panują nad chłoptasiami i zaczęła się walka między nimi ;) 

Ich dawni opiekunowie już pomarli. Nowi wiedzą że pożytku z nich nie będzie więc im na rękę że się troszkę żrą. A po ustawie deubekizacyjnej, Naród stwierdził że im dokopał ( tzn starej ekipie) więc teraz nikt już nie będzie zajmował się opiekunami, Mogą robić kasę na czym chcą.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Tak  to  jest   jak  zamiast   zajmować  się  tym  co  ważne  dla  mieszkańców    zajmuje  się  budowaniem  stref  relaksu  z  palet  🤣 parad LGBT   czy   paleniem  świec  chanuka 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Tak  to  jest   jak  zamiast   zajmować  się  tym  co  ważne  dla  mieszkańców    zajmuje  się  budowaniem  stref  relaksu  z  palet  

Za to prezydent Kaczyński przygotował świetny projekt oczyszczalni na drugim brzegu rzeki ;) 

W TVP też palili świece chanuka ale tobie to jakoś nie przeszkadza ;) 

W 2005 roku, za rządów Lecha Kaczyńskiego w stolicy, analizowano możliwość budowy nowego zakładu w lewobrzeżnej części Warszawy, ale zdecydowano ostatecznie tym, że to właśnie „Czajka” zajmie się też oczyszczaniem ścieków także z Bielan, Żoliborza, Śródmieścia, Ochoty, Woli czy Bemowa. Prace nad projektem ruszyły, a Warszawa zawnioskowała o środki unijne na jej rozbudowę i stworzenie systemu przesyłu ścieków z lewobrzeżnej części stolicy. Inwestycja wymagała jednak szeregu zgód związanych z dostępnością terenów.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

Tak  to  jest   jak  zamiast   zajmować  się  tym  co  ważne  dla  mieszkańców    zajmuje  się  budowaniem  stref  relaksu  z  palet  🤣 parad LGBT   czy   paleniem  świec  chanuka 

Jakiś czas temu wstawiałeś ilość zmarłych podczas epidemii świńskiej grypy, ale kiedy obecnie ofiar było więcej szybciutko licznik wykasowałeś. 

Wstaw teraz licznik co będzie liczył pęknięte rury w Warszawie.  A jeszce można liczyć ilość pękniętych torów na kolei w czasie mrozów. 

Ale najlepsze, jakbyś wstawił dane ile dzisiaj rano autobusów nie odpaliło w Warszawie. To byłaby wiadomość dnia.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Jakiś czas temu wstawiałeś ilość zmarłych podczas epidemii świńskiej grypy, ale kiedy obecnie ofiar było więcej szybciutko licznik wykasowałeś

Kłamiesz  nie  ja  go  skasowałem tylko  sumek    i na dodatek  bana  za to dostałem na 30  dni:ph34r:   

Także jak nie  wiesz  to  nie  kłam  ;)

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Także jak nie  wiesz  to  nie  kłam

Skoro nie wiem, to jak mogę kłamać? Nawet nie podejrzewałem że to @sumek666 ( oby Allach był dla niego łaskawy) wyprostował Twoje konto.

W takim razie oficjalnie przepraszam @Denwer za swoją niewiedzę. Nic mnie nie usprawiedliwia.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A co on te rury układał ? firmę może wybierał do ich montażu ?😄

może te srajkę  też budował 🤣

Durny to on jest ale za te awarie ciężko go winić

Przeglądy, konserwacje nie powinien nadzorować ? Może nie bezpośrednio ale chyba jakieś raporty dostaje na biurko.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No bardzo ciekawe, czy Wałęsa, czy Kaczorki to są agenci Kiszczaka, z okrągłego stołu. Kiszczak sobie mądrze wymyślił, dał im niby władzę, tak naprawdę dalej sterując państwem. Kaczyński Senior poszedł na współpracę ze służbami, sprzedawał dawnych towarzyszy broni i przez to był bezkarny ;) A Kiszczak wiedząc kim oni są dobrze wiedział, że można ich zaangażować w ten teatrzyk, grożąc, że prawda o Rajmundzie wyjdzie na jaw. Niby mieliśmy "demokrację" a tak naprawdę Jaruzelski czy Kiszczak nie ponieśli kary za swoje działania i żyli spokojnie do końca swych dni ;) 

A co do obecnego konfliktu Wałęsa-Kaczyński, to jest to albo gra pod publiczkę, w co bardziej wierzę(niby Wałęsa był TW ale jakoś Kaczor nie jest mu w stanie tego udowodnić ), albo ich dawni "opiekunowie" nie panują nad chłoptasiami i zaczęła się walka między nimi ;) 

Według Wałęsy, Kiszczak dorabiał zbierając makulaturę i to Wałęsa przechytrzył Kiszczaka. Takie wnioski można wysnuć z jego opowieści. Co do Kaczyńskich, chyba można sprawdzić co wtedy robili, gdzie pracowali i czy byli zaangażowani politycznie. Szczególnie jeden bo o drugim wiadomo, że był na przykład w Magdalence.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Skoro nie wiem, to jak mogę kłamać? Nawet nie podejrzewałem że to @sumek666 ( oby Allach był dla niego łaskawy) wyprostował Twoje konto.

W takim razie oficjalnie przepraszam @Denwer za swoją niewiedzę. Nic mnie nie usprawiedliwia.

No  to  teraz  już  wiesz.   Zresztą  pisałem już  tutaj  o  tym jak  ktoś  się  tu  pytał  o  tamtą  sygnaturkę  że  to  nie  ja  to usunąłem   

139488729_3698847396804333_5983788969268

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał:

Przeglądy, konserwacje nie powinien nadzorować ? Może nie bezpośrednio ale chyba jakieś raporty dostaje na biurko.

zakopany rurociąg chcesz nadzorować 🤣 no pęknę ze śmiechu 🤣

rury w ziemi mają wytrzymać określoną ilość lat a potem się je wyrzuca i drugie kładzie. nie jest to pierwsza ani ostatnia awaria rurociągu ciepłowniczego czy wodociągowego. to się zdarza

Ludzie popierający Pis to są naprawdę głupkami doszukując sie czegoś w wystapieniu tuska.

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oooo, jest i codzienna porcja prażonej cebulki :)

Ciekawe której używa bo to co wstawia to raczej tej z importu 🇩🇪

maxresdefault.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Ta z prawej  strony cebula jest lepsza dorodna i ekologiczna 100 % .

maxresdefault.jpg
eee tam
ona tylko obcinarki nie widziała
mam taką we worku tylko mi się nie chce fotki robić a dla siebie zostawiam właśnie nieobcinaną bo tak nie gnije niepoobijana podczas mechanicznego obcinania

tak mi się skojarzyło bo dopiero co na patelnię z worka nabierałem i ... no dokładnie jak ta "niemiecka"

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v