Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

10 minut temu, mirro napisał:

Koło Gospodyń Wiejskich. Na to daje PiS dotacje a nie koło pucybutów.😂

Koła niewykwalifikowanych robotnic wiejskich, to lepiej brzmi. Jak za mateczki parti 😂

To już specjalistki wyższych lotów. W Koniakowie robią biznes na dzierganych stringach...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Przesadzasz a ogrodnikiem nie jesteś.

Nigdzie słowa parobek nie użyłem. Bogdan, jeśli tak ma na imię wie że to są żarty z mojej strony.  Jak widzę że ktoś pożartować lubi to czasem specjalnie teksty zaczepne piszę

Gdybym szukał sztywnej atmosfery to bym poszedł na mszę pogrzebową

No ale to już wk***ia te zaglądanie w czyjeś akty notarialne i portfele. Ty mniej, ale @pafnucy jak już nie wie co napisać w w temacie o rolnicy Podlasie czy tu to zaraz chłopu zagląda w życiorys. Jak usunął konto to i za nim obstawałem. Jak to mówią "co za dużo, to i świnia nie pożre" 

20 minut temu, Roman176 napisał:

spokojnie platforma nie rządzi 

Za mocno propisowska ta rmfka ostatnio. Jak Tvprostytucja się zaczyna robić 

Opublikowano

No nie poradzę Ci na Twoją  nadwrażliwość na pewne sprawy. Gdyby to jeszcze nadżerka była... To mam ginekologa w rodzinie, mógłby co przepisać albo zamrozić🤭🤭🤭😜

Opublikowano
mirro napisał:

A Ty chcesz żeby Ci to tłumaczyć? Bo chyba nigdy nie słyszałeś rozmów o kobietach w wojskowym namiocie. Tylko potem zawsze wyglądało to jakoś inaczej po powrocie.😂

Zdziwiony, że sąsiada dawno nie widziałem poszedłem zapytać czy chory. Służy w pułku a pułk na wschodzie. Podobnież po jednostce wiater hula. W każdym razie jego żona też wojskowa i zanim się poklonowali razem w namiotach NS spędzali czas. Tak mnie naszło - jak to, mirro, pogodzić? Ale da się..

mirro napisał:

A ja ostatniego kompletu polówki nie zdałem i wisi sobie. 😂

Już nieaktualna. Teraz są takie, że czort wie do czego te wszystkie rzepy i guziki...

Opublikowano

Wyższa stopniem? Ciekawe czy na komendę "baczność" staje🤭

Ups, ale to chyba zbyt seksistowskie było ...🤣

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Tak mnie naszło - jak to, mirro, pogodzić? Ale da się..

Lepiej jak kiedyś do namiotu weszła po ciemaku Pani porucznik i zaległa na wolnym wozie,  a akurat toczyła się dyskusja na temat czyja dziewczyna lubi w jakiej pozycji. 

Jak kolej odpowiedzi przyszłą na nią, to ze spokojem wyjaśniła dlaczego kobietom nie podobają się niektóre z nich. A potem towarzystwo wyrwało z namiotu i nikt nie chciał się przyznać że tam mieszka.😂

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Halllooo!!!!Boguś to Ty, czy syn nastolatek pisze? Jakoś takie płytkie to było i bez sensu.

Nie złość się, nie ważne jak doszedłeś, ważne że doszedłeś ... do tego co masz.😜😜😜

I mi nic do tego, ale... zawsze trzy grosze mogę dorzucić😉

Oj... Uraziłeś się.. No wybacz harabio.... 😁😁😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jam ci nie czego nie odmawiam więc odwal się od mojej rodziny... Nie bądź lonucy... 😋

No już dobrze, wybacz działania zaczepne😉

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Już nieaktualna. Teraz są takie, że czort wie do czego te wszystkie rzepy i guziki...

Ale całą resztę, czyli zasobnik, kamizelkę , hełm kurtkę i inne szpeje w tym część hamerykańskich oddałem kuzynowi, co w  "Sokole" się udziela. Cieszył się jak dziecko. 

Opublikowano
41 minut temu, Roman176 napisał:

na Polsacie pokazywali tą rozmowę nic takiego nie powiedział 

Nic takiego 😂😂

Opublikowano

Ardanowski: „To bardzo mocno uderzy w rolnictwo. Wiele gospodarstw upadnie”

Jan Krzysztof Ardanowski, przewodniczący Rady ds. Wsi i Rolnictwa przy Prezydencie RP, wystąpił na konferencji „Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia”. Wydarzenie odbyło się w piątek na Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. Były minister rolnictwa nie szczędził dosadnych słów.

Ardanowski bardzo krytycznie ocenił Zielony Ład. „Naukowcy stwierdzili, że nastąpi ogromny spadek produkcji rolniczej w Europie. Europa stanie się importerem żywności, a w tej chwili jest jej eksporterem netto” – alarmuje były minister rolnictwa.

„Ci bardzo bogaci w Europie, którzy otrzymują dobre wynagrodzenia, zapewne będą w stanie kupić tę bardzo dobrą żywność europejską, natomiast dla znacznej części społeczeństw przewiduje się import z innych kontynentów” – dodał Ardanowski.

Polityk nie szczędził gorzkich słów pod adresem obecnego ministra rolnictwa Grzegorza Pudy. Ardanowski uważa, że przyczynia się on do „atakowania polskich rolników”. „Polski minister rolnictwa przyłącza się do kilku krajów europejskich, bardzo mocno wspierając zakaz hodowli zwierząt futerkowych czy ograniczenie użycia klatek dla kur, królików czy gołębi” – mówił.

„Pewnie wszyscy z nas, którzy wychowaliśmy się na wsi i hodowaliśmy króliki, powinniśmy się tego wstydzić, bo jest to niemoralne i byliśmy barbarzyńcami” – kpił były minister rolnictwa.

„Mowa jest także o zakazie stosowania kojców porodowych dla macior oraz indywidualnych sposobów odchowu cielaków. To wszystko bardzo mocno uderzy w rolnictwo i sprawi, że bardzo wiele gospodarstw upadnie” – alarmuje Ardanowski.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

No nie poradzę Ci na Twoją  nadwrażliwość na pewne sprawy. Gdyby to jeszcze nadżerka była... To mam ginekologa w rodzinie, mógłby co przepisać albo zamrozić🤭🤭🤭😜

Mając takie poczucie humoru jak Twoje dzisiejsze to na to:

"To mam ginekologa w rodzinie, mógłby co przepisać albo zamrozić" 

Powinienem odpisać. "pewnie się przydaje jak sobie jakiegoś kocmolucha z biedy wziąłeś 😂😂

Śmieszne w uj nie? 

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Ardanowski: „To bardzo mocno uderzy w rolnictwo. Wiele gospodarstw upadnie”

Jan Krzysztof Ardanowski, przewodniczący Rady ds. Wsi i Rolnictwa przy Prezydencie RP, wystąpił na konferencji „Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia”. Wydarzenie odbyło się w piątek na Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. Były minister rolnictwa nie szczędził dosadnych słów.

Ardanowski bardzo krytycznie ocenił Zielony Ład. „Naukowcy stwierdzili, że nastąpi ogromny spadek produkcji rolniczej w Europie. Europa stanie się importerem żywności, a w tej chwili jest jej eksporterem netto” – alarmuje były minister rolnictwa.

„Ci bardzo bogaci w Europie, którzy otrzymują dobre wynagrodzenia, zapewne będą w stanie kupić tę bardzo dobrą żywność europejską, natomiast dla znacznej części społeczeństw przewiduje się import z innych kontynentów” – dodał Ardanowski.

Polityk nie szczędził gorzkich słów pod adresem obecnego ministra rolnictwa Grzegorza Pudy. Ardanowski uważa, że przyczynia się on do „atakowania polskich rolników”. „Polski minister rolnictwa przyłącza się do kilku krajów europejskich, bardzo mocno wspierając zakaz hodowli zwierząt futerkowych czy ograniczenie użycia klatek dla kur, królików czy gołębi” – mówił.

„Pewnie wszyscy z nas, którzy wychowaliśmy się na wsi i hodowaliśmy króliki, powinniśmy się tego wstydzić, bo jest to niemoralne i byliśmy barbarzyńcami” – kpił były minister rolnictwa.

„Mowa jest także o zakazie stosowania kojców porodowych dla macior oraz indywidualnych sposobów odchowu cielaków. To wszystko bardzo mocno uderzy w rolnictwo i sprawi, że bardzo wiele gospodarstw upadnie” – alarmuje Ardanowski.

przecież wczoraj darłeś mordę że tylko trzeba popierać pis i na niego głosować 😂😂 a dzisiaj  zmądrzałeś ?

Opublikowano (edytowane)

Ale i tak tylko PiS jest w grze uważasz że PSL I PO to coś zmieni .

To Unia zaczęła likwidacji rolnictwa w Europie wiec co ma PiS do tego ? .

PiS jest w Unii małym pionkiem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Mając takie poczucie humoru jak Twoje dzisiejsze to na to:

"To mam ginekologa w rodzinie, mógłby co przepisać albo zamrozić" 

Powinienem odpisać. "pewnie się przydaje jak sobie jakiegoś kocmolucha z biedy wziąłeś 😂😂

Śmieszne w uj nie? 

No mało, nawet żekłbym że żałosne w porównaniu...,  ba nawet żadnego porównania nie ma do tego co wcześniej napisałem. Wpieprzyłeś się między wódkę i zakąskę i próbujesz na siłę mnie ugryźć. 

I w sumie to bardzo dziwne, że tak cię to boli w odniesieniu do wszystkich twoich historyjek,  które gdyby sprowadzić do traktowania drugiej osoby to ... brakło mi słów, albo lepiej napisać że mi ich brakło.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Agrest napisał:

No już dobrze, wybacz działania zaczepne😉

Wim że chcesz się popisać przed bidna świta aby ta bardziej ci adorowała.....😜 Soltysik abdykował jako mentor tej upadłej grupy  to na jego miejsce widzę celujesz 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v