Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, tomhim1 napisał:

Moim zdaniem takiego ministra jak Ardanowski dawno nie było i zanosi się że długo nie będzie .

Już taki super nie był bo za mocno kaganiec miał założony. 

1 minutę temu, sabuliga napisał:

Ja zostane i wprowadze takie ustawy ze rolnicy na rękach mnie będą nosic

Żeby cię chyba na widły nadziać jak szaszłyk. 🤪

Opublikowano

Pewnie większość wiedziała by jak tym resortem kierować tylko tam im lepiej kłamiesz to jesteś lepszym politykiem więc długiej kariery ci nie wróżę

Lepper też wiedział ale kaganiec też miał 

Opublikowano

Może wynosić :ph34r:.

Jak kogoś interesuje to na TVP2 trwa Sylwester marzeń. Za chwilę The Voice Senior. Na TVP Historia dzisiaj Pluton o północy. A na TVP Info informacje że celebryci się zaszczepili bez kolejki.

Oglądał ktoś Wywiad ze słońcem narodu ? Warto zobaczyć ? Nie mylić z prezesem 🤣.

Opublikowano

Na wiekszości nie zrobi to wrazenia bo są juz pogodzeni z losem i będą zapierniczać coraz wiecej żeby płacić coraz wyższe podatki bo tak już musi być. Pewnie gdyby obnizono podatki jak w Niemczech to elektorat PIS popadł by w zbiorową histerię Przecież wpływy do budzetu by zmalały co jest rzeczą bardzo złą bo nie obywatel ma mieć pieniądze a państwo bo ono wie lepiej co z nimi zrobić. 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Na wiekszości nie zrobi to wrazenia bo są juz pogodzeni z losem i będą zapierniczać coraz wiecej żeby płacić coraz wyższe podatki bo tak już musi być. Pewnie gdyby obnizono podatki jak w Niemczech to elektorat PIS popadł by w zbiorową histerię Przecież wpływy do budzetu by zmalały co jest rzeczą bardzo złą bo nie obywatel ma mieć pieniądze a państwo bo ono wie lepiej co z nimi zrobić. 

A ja lubię zapierniczać coraz więcej i podatki płacić coraz większe mnie na to stać. Owsiakowi nie dam.😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Właśnie  takich ludzi potrzebuje Polska Zjednoczona Prawica Robotnicza.  Wracają czasy przodowników pracy i 300% normy!

Stachanowiec naszych czasów!

Powiem Ci mnie stać wyrobić  400%   normy 500% ..... Ale niechciałbm pracować  na twoje nieskuteczne leczenie.😁 Dużo zdrowia. Szanuję twoje pogłdy ale mam inne zdanie. 

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Niech ci za to postawią pomnik na Nowogrodzkiej.

Kogo stać  postawić mi pomnik? Ty na pewno  cegiełki nie dołożysz .😁

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano (edytowane)

przypuszczam ze covid + peło to dzisiaj byście tu płakali ze wszystko pobankrutowane i żadnej pomocy 

za peło było by jak z kryzysem  jaki kryzys ? a później wielka prywatyzacja przed bankructwem państwa ....

wersja covidowa jaki wirus ? wirusa niema ...  1 stycznia 2021 wykryliśmy cowid  i up film bankructwa prywaciarzy chciałbym widzieć tarcza cowidowa wersja Tuska 

trzabyło oszczędzać a nie przejadać  

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

"Owsiakowi nie dam" - pomijając fakt, że to nie dla niego osobiście to: dlaczegóż to?

Roman - oszczędzać? Stopy znów obniżone, zaraz będziesz płacił za trzymanie kasy w banku. Ja przynajmniej się tego obawiam...

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

"Owsiakowi nie dam" - pomijając fakt, że to nie dla niego osobiście to: dlaczegóż to?

Dlamnie niesmaczny gość  ! Ale powiem Ci że daje mam dobre serce jak większość  z nas.👍

Opublikowano (edytowane)

@Dariowola Centrala PIS z pewnościa znajdzie fundusze. 

11 minut temu, Roman176 napisał:

trzabyło oszczędzać a nie przejadać  

Też tak sądzę. 500+ i innych socjali nie powinno być 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

to zapytaj go z czego żyje,
jak by nie pozamykali z nakazu to by jakoś funkcjonowali  a tak to pozamykali w pizdu i co da taka pomoc, a przecież oni płacili podatki , to jak długo tarcza będzie działać jak wpływy nie starczą a już o 14 emeryckiej śpiewają, jak chcieli pomóc to mieli pozawieszać podatki różne zwłaszcza ten dziwny podatek za to że pracownik pracuje(koszty uzyskania przychodu) zusy i inne i by sobie poradzilia klasa niższa i średnia 

Opublikowano

najlepsze jest to 

Wola zawarcia umowy, art. 66 kc: 1 000 000 zł dla Owsiaka za ujawnienie faktur „Złotego Melona”

Propozycja ma charakter umowy w rozumieniu kodeksu cywilnego, to jest: art. 66. § 1. Oświadczenie drugiej stronie woli zawarcia umowy stanowi ofertę, jeżeli określa istotne postanowienia tej umowy. złożona publicznie i potwierdzona podpisem ofiarodawcy. Przedmiotem niniejszej umowy jest 1 000 000 zł, które Piotr Wielgucki zobowiązuje się przelać na konto wskazane przez Jerzego Owsiaka, jeśli wspomniany prezes „Złotego Melona” ujawni pełną listę faktur/umów wraz z wyszczególnionymi cenami za konkretne usługi i nazwami kontrahentów z poniższej listy:

2008 rok 3 189 459,69 zł, 2009 rok 5019413,93 zł, 2010 rok 5 592 588,25 zł, 2011 rok 7 697 172,83 zł, 2012 rok 10 504 996,55 zł, 2013 rok 9 147 269,5 zł, 2014 rok 9 341 214,17 zł, 2015 rok 9 155 088,69 zł, 2016 rok 11 022 538,72 zł, 2017 rok 14 542 952,05zł, 2018 rok 15 836 397,13 zł.

Podpis:

Piotr Wielgucki

Przed chwilą, Dariowola napisał:

A dlaczego kojarzysz mnie z PiS Jestem narazie wolnym człowiekiem. 👍

bo to jest jego choroba poczytaj wstecz fobia psychoza itp 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

dla mnie podobnie po tej aferze .... gdyby chciał to wyciągnął by faktury i zgasił oszczerstwa a czemu tego nie zrobił ? 

https://www.kontrowersje.net/ponad_90_milion_w_w_us_ugach_obcych_rodzina_owsiak_w_na_swoim

Pewnie dlatego żeby z psychicznym nie wdawać się w polemike. Matka kurka to debil wiec i dla debili pisze. Niech to zgłosi Ziobrze zamiast biadolić. A może Owsiak sie Ziobrze opłaca zeby go nie zamknał? Tak, to jest całkiem mozliwe😂

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Też tak sądzę. 500+ i innych socjali nie powinno być 

i warunków polskich prywaciarzy jak na zachodzie nie ze całymi rodzinami rozbijają się autami na Lessing nastawieni zamiast na rozwój na wysoką konsumpcje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v