Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, witejus napisał:

Należ zorganizować strajk przeciw wysokim cenom pszenicy ,kukurydzy i innych zbóż a także wywożeniu zboża z kraju.

Kto za?

Jak zboża zdrozeją o 300% tak jak saletra to obiecuje, że pojadę na taki strajk xD a więc czekamy na ceny ponad 2500 za pszenicę ;) chociaż to raczej z takiego powodu, że nie mam zamiaru płacić 10zl za bochenek zwykłego białego chleba ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Zaprzaństwo niektórych pisowców tutaj jest godne podziwu. Każdy widzi, że ceny nawozów szybują. Jak ktoś kogo nawet nie popieram jak to jest z agro unią o tym chce mówić i pokazywać. To im przeszkadza i zmieniają temat, że ceny zbóz wysokie. Ile podrożało zboże a ile nawozy.

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak zboża zdrozeją o 300% tak jak saletra to obiecuje, że pojadę na taki strajk xD a więc czekamy na ceny ponad 2500 za pszenicę ;) chociaż to raczej z takiego powodu, że nie mam zamiaru płacić 10zl za bochenek zwykłego białego chleba ;)

Musiałbyś mieć bardzo mało tej pszenicy.

365 bochenków w roku po dychu to 3650.  Przepłaciłbyś ze 2000zł rocznie. 6 t pszenicy z ha to 9000zł więcej rocznie. 

Opublikowano (edytowane)

tak będą kopać i kopać, to w końcu wylecą drugą stroną tej płaskiej Ziemi...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Niemcy potrzebują węgla .

UE to tylko zgrupowanie krajów. Prawo unijne zostało stworzona przez Niemcy, by móc kontrolować i mieć większy w pływ w dane kraje. Ale prawo danego kraju jest najważniejsze jak i flaga reprezentującą dany kraj. Naprawdę jest bezczelna tą kobieta. Niemcy nie nauczyły się nadal pokory i szacunku.

Ursula von der Leyen .

Legenda biznesu ujawnia: Nadchodzi największy w dziejach kryzys! „Upadek rządów i śmierć”

Świat pamięta różnych wizjonerów i wieszczy., którzy głosili totalny upadek znanego nam wszystkim porządku świata. Ludzie ci zazwyczaj byli spychani na margines społeczeństwa i absolutnie nie liczono się z ich zdaniem. Tak było przed ostatnim słynnym krachem w Stanach Zjednoczonych, kiedy ludzie, którzy ostrzegali przed wielkim kryzysem okrzyknięci zostali po prostu “świrami”. Tym razem jednak, głos zabrał legendarny inwestor, którego warto posłuchać…

To nie pustelnik z długą brodą o ekscentrycznych poglądach, a światowy człowiek sukcesu mający na swoim koncie spektakularne sukcesy biznesowe oraz dwa rekordy Guinessa, które zdobył za wyczyn podróżniczy odwiedzając podczas jednej “objazdówki” ze swoją żoną aż 116 państw!

https://allpress.pl/legenda-biznesu-ujawnia-nadchodzi-najwiekszy-w-dziejach-kryzys-upadek-rzadow-i-smierc/?fbclid=IwAR3_jb_O_-pMDX1IUM5GnY3hlavUltZD4izxi3s4Hm3k_jxNtNij2DJNEUs

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Nadchodzi największy w dziejach kryzys! „Upadek rządów i śmierć”

Galan wierzysz im? zabezpieczyłeś się jakoś na tą okoliczność?

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak ten popyt na węgiel ma się do eko ściemy ?

nijak. a ktoś mówił że to ma związek?

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Galan wierzysz im? zabezpieczyłeś się jakoś na tą okoliczność?

nijak. a ktoś mówił że to ma związek?

Po co było słuchać UE i odchodzić od tego co się ma na dziesiątki lat a kupować to czego się nie ma ?

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

piz*a to z ciebie

Sam sie wybierz. Na koszulce napisz sobie

Jestem za PiSem

Na pewno zrobisz tam furore

z ciebie  bo  tylko  pisać  w necie  potrafisz  i  nic  więcej  :P  :P  

Ja  się  wybieram  ale  do  warszawy 

244908532_121774786900731_40750912022225

Opublikowano

a ja nie słucham. węglem kopcę.

1 minutę temu, Denwer napisał:

Ja  się  wybieram  ale  do  warszawy 

i co mnie to? i tak twój pis już leży i kwiczy. doprowadził do największego chaosu od czasów komuny.

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Koń powiedz jak było, przyszedł do mnie Błaszczak Kamiński i mówią, że mam robić za krowę, tak było nie zmyślam wywiad TVN

No cóż, podsumujmy:

Jaka stacja, taki reportaż🤭🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v