Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, witejus napisał:

A w 2015 kto im wmówił gdy szczujnia była w rękach Tuska a PO i Komorowski przerżnęły wybory?

Nie kłamali tak jak szczujnia kituje teraz.

18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego pokazują tylko tzw. afery pisu . a o tym co rząd robi dobrze nie ? 

A coś robi dobrze? Nawet tej granicy nie umieją upilnować. A te wszystkie socjale to dobrze? Dobrze jak teraz musisz za to płacić?

17 minut temu, Denwer napisał:

Znowu  kłamiesz 

https://www.pb.pl/ceny-paliw-bily-rekordy-w-2012-r-931546

Od  kiedy  to  Polski  rząd   ustala  ceny  gazu  ???

W holandii   cena ropy  dobija  do 1,6 euro  za litr  to  to  pewnie  też  wina PiSu  co  ???

Jak nawozy  takie  drogie  przez  PiS  pewnie  u  niemca  też  wina  PiSu  ???

Od początku lipca w Niemczech ceny najważniejszych nawozów azotowych i fosforowych wzrosły do rekordowych poziomów. Nawet doświadczeni rolnicy nie mogą sobie przypomnieć podobnie wysokich cen.

Ceny wyższe o 70%

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/23518-wysokie-ceny-nawozow-w-niemczech

Serio czy udajesz głupiego? Połowa ceny gazu na rachunku to nie cena samego paliwa a różnorakie opłaty naliczane przez państwowego dystrybutora. Tak jak w cenie paliwa państwo zawiera różne opłaty tak jest z pozostałymi nośnikami energii. Państwo mogło by z wielu tych opłat zrezygnować lub obniżyć. Tylko skąd wtedy wziąć na socjal i złodziejstwo pisu.

Do kiedy to Holandia i Niemcy to dla ciebie wzór. Przecież to zgnilizna moralna wg pisu. A tu takie wzory podajesz. U nas potentaci nawozów to firmy państwowe. I pis nie robi nic by te ceny trzymać w ryzach. Bo z zysków tez będzie na socjal.

PS policz sobie ceny nawozów z linku który wkleiłeś a zobaczysz, że prawdę pisałem o zrównaniu tych kosztów produkcji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Ty masz na wszystko odpowiedź,choćby idiotyczną ale masz🤣

Wmawiaj se to dalej. Oglądam i widzę ,że nie przepraszają za podawanie nie prawdy. A ty sobie dalej wmawiaj co chcesz.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a sie tak ośmiesza wszędzie i zacytować nie chce....

Tak jak ty wszędzie trolujesz.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Oglądam i widzę ,że nie przepraszają za podawanie nie prawdy

To chyba tylko sport oglądasz skoro nie widzisz,ja już nie raz widziałem.Co prawda na końcu i półgębkiem ale przepraszają.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Tak jak ty wszędzie trolujesz.

a co? tylko tobie wolno?

Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Nie kłamali tak jak szczujnia kituje teraz.

A co , tylko mniej? Ojej🤣🤣🤣Kubuś Puchatek. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

Połowa ceny gazu na rachunku to nie cena samego paliwa a różnorakie opłaty naliczane przez państwowego dystrybutora. Tak jak w cenie paliwa państwo zawiera różne opłaty tak jest z pozostałymi nośnikami energii. Państwo mogło by z wielu tych opłat zrezygnować lub obniżyć. Tylko skąd wtedy wziąć na socjal i złodziejstwo pisu.

Ceny  ropy i gazu  rosą  na całym świecie  i  PiS  tu nie ma nic do rzeczy.  Szczujnia  TVNowa  wmawia ci takie bzdury    a ty dalej  powtarzasz   i kłamiesz  jak  z tym paliwem  za czasów  tuka

19 minut temu, hubertuss napisał:

U nas potentaci nawozów to firmy państwowe. I pis nie robi nic by te ceny trzymać w ryzach. Bo z zysków tez będzie na socjal

Ni i co  z tego  że firmy  państwowe   gdyby  zrezygnowały z zysku  to  byś  pisał  że  Pisowcy  nie potrafią  zarządzać  firmami państwowymi     i  nie   zarabiają tylko straty  przynoszą. 

Zacznij używać  swojego  rozumu  jeśli go  masz  bo  z tego  co  widać  to  można mieć  wątpliwości    a nie  ciągniesz to  szambo  z TVNczajki 

Ceny nawozów  rosną  drastycznie  także  u  NIEMCA    więc  pytam jeszcze  raz   u  nich  te drogie  nawozy  to  wina  kogo  PiSu   czy  Merkel  ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

To chyba tylko sport oglądasz skoro nie widzisz,ja już nie raz widziałem.Co prawda na końcu i półgębkiem ale przepraszają.

Pewnie, że raz na jakiś czas się zdarzy ale bardzo rzadko. Dużo rzadziej niż to jak szczujnia kłamie. Bo tam manipulacja i kłamstwa lecą co dzień. W tvn czasami gdzieś się pomylą a szczujnia co dzień zmyśla świadomie.

Opublikowano

Witejus - spowiedź i żal za grzechy też robisz półgębkiem? Nie wspominając o warunku podstawowym - rachunku sumienia. Czy może zdajesz sobie sprawę że to półgłówki i półgębek wydaje Ci się wystarczający...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Denwer napisał:

Ceny  ropy i gazu  rosą  na całym świecie  i  PiS  tu nie ma nic do rzeczy.  Szczujnia  TVNowa  wmawia ci takie bzdury    a ty dalej  powtarzasz   i kłamiesz  jak  z tym paliwem  za czasów  tuka

Ni i co  z tego  że firmy  państwowe   gdyby  zrezygnowały z zysku  to  byś  pisał  że  Pisowcy  nie potrafią  zarządzać  firmami państwowymi     i  nie   zarabiają tylko straty  przynoszą. 

Zacznij używać  swojego  rozumu  jeśli go  masz  bo  z tego  co  widać  to  można mieć  wątpliwości    a nie  ciągniesz to  szambo  z TVNczajki 

Ceny nawozów  rosną  drastycznie  także  u  NIEMCA    więc  pytam jeszcze  raz   u  nich  te drogie  nawozy  to  wina  kogo  PiSu   czy  Merkel  ???

Nic mi nikt nie wmawia. Zobacz sobie po ile była wtedy ropa naftowa po ile jest teraz. DO tego nie trzeba ani tvn u ani szczujni. Dzisiaj 82 usd wtedy sięgała 120 - 130. Masz 1/3 mniej. Jest z czego schodzić z marży?

Gdyby obniżali marże i podatki w nośnikach energii nic bym nie mówił bo wiedział bym, że korzystam i robią coś by pomóc gospodarce i hamować inflację tj dbać o moje oszczędności i pieniądze. To chyba bym musiał być głupi by to krytykować. Więc po raz kolejny tvn nie ma tu nic do rzeczy

Co do nawozów to napisałem wyraźnie pis zrówna koszty produkcji z Niemocami a miał zrównać dopłaty. Sam podałeś dowód. Nawozy z twego linku kosztują praktycznie to co w PL. Więc znowu obeszło się bez tvn u.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Witejus - spowiedź i żal za grzechy też robisz półgębkiem? Nie wspominając o warunku podstawowym - rachunku sumienia. Czy może zdajesz sobie sprawę że to półgłówki i półgębek wydaje Ci się wystarczający...

Ruszyłeś Hubciowi z odsieczą?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Odsieczą przed kim? Przed garstką oczadzonych pisem?

To skąd większość jak oczadzonych garstka?🤔

Opublikowano
Denwer napisał:

W zasadzie to są konsekwentni. Jak ceny leciały na łeb to też nie mieli nic z tym wspólnego i tematu niezauważali. Huragany przeszły, w Libii też się raczej uspokoi.. Unia w końcu będzie musiała choć czasowo na ful odkręcić NS2. A czy my finansujemy jeszcze wspaniałą decyzją Ukrainę?

Opublikowano
witejus napisał:

5 minut temu, DTaras napisał:

Ruszyłeś Hubciowi z odsieczą?

Nie koleżko. Wytknąłem Ci tylko brak obiektywizmu. Choć nie wprost.

Opublikowano (edytowane)

prędzy Ty

sie pinć set skończy i ju. po bajce....

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To skąd większość jak oczadzonych garstka?🤔

Większość w sejmie z korupcji politycznej i z pazerności na stołki i forsę. Większość przy urnie z ciemnoty. A garstka jest na forum co mnie tu atakuje i rzekomo ktoś by musiał mi z odsieczą przychodzić. Słyszałeś chyba o posłance lewicy co jechała po Kaczyńskim a teraz jest w waszej koalicji? To jest właśnie chciwość i zachłanność. A ciemnotę przy urnie to masz tu na forum w nadmiarze prezentowaną przez wyborców pisu.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Obszarnicy pójdą w pizdu z torbami .

Żeś się przyczepił do obszarników. Ostatnio się dowiedziałem że znajomy któremu ze szkołą było nie po drodze  dobił do 480ha i to w większości własności. 120ha rzepaku z plonem 4,5t +. 

Inni się uczyli on harował i pomnażał majątek. 

Co mu zrobisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v