Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Radomir Wit @RadomirWit ? Pieniądze, które miały pomagać ofiarom przestępstw, były wydawane na: -bankiety i catering? -analizę literatury fantastycznej? -cywilne kursy przedmałżeńskie? -UKSW? Na takie wydatki środków z Funduszu Sprawiedliwość zwracają uwagę kontrolerzy NIK.”

tak tak a reporterzy tvn nic nie widzą ....   

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To mu się udało –

jedyny gość co nie można mu zarzucić arogancji  ....  jak głosowali za emisjami w para lamecie to niebrał udziału

Opublikowano
42 minuty temu, witejus napisał:

Nafta też w górę,tak źle i tak nie dobrze.

to ze prąd drożeje to możemy podziękować EU  tona emisji 6 euro do 60 euro to ze bd produkować drożej płacić za prąd to dzięki kołchozowi 

oj przepraszam w ciągu tygodnia zdrożało  61,29 euro

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Światowy kryzys energetyczny zmusił niemieckiego producenta energii elektrycznej do zatrzymania elektrowni po wyczerpaniu się węgla.

Elektrownia w bergkamen stanęła 😂

dlatego marzy im się turów 20 km mają od niej niemcy 🙄

• Like 1
Opublikowano

Przysyłał mi znajomy wczoraj materiały od nich ale nie chce mi się w pełni przybliżać tego. Krótko mówiąc mają i oni kopalnie po swojej stronie, węgiel brunatny nie może być długo transportowany i lepiej im to oddać niż samemu wydobywać i produkować. 

Opublikowano
Roman176 napisał:

Elektrownia w bergkamen stanęła 😂 dlatego marzy im się turów 20 km mają od niej niemcy 🙄

Tak tak. Niemce so wszędzie... Ale jest to argument dla naszych jełopów w tym sporze.

był już wcześniej i sposób jaki go wówczas wykorzystano nie napawa optymizmem.

• Like 1
Opublikowano
racyl napisał:

Tę dziewczynkę, jak i inne dzieci z Michałowa, nasze dzielne służby wywiozły na noc na dalszą tułaczkę po bezdrożach i lasach, bo zagrażała bezpieczeństwu Polski?
Nie jest Ci obojętny los tułającego się dziecka - podaj dalej.

Ty. Faktycznie ich wywieźli nad granicę. Takie dziecko to jakieś 25 kilo. Z dziećmi jest tak: w tej chwili się bawisz i wygłupiasz a za 15 minut odlatują na zawsze. W lesie jest teraz chłodno. Ciekawe co powiedzą gdy matka pocałuje dziecko na dobranoc i będzie to ostatni raz. Nasze ASY muszą to wiedzieć. To nie powinno się wydarzyć. Coś mi się zdaje, że tu jest problem z prawem międzynarodowym ...

Opublikowano

Tak jak pisałem, ten stan jest potrzebny tylko po to żeby media nie mogły podejść bliżej i robić zdjęć tego typu ludziom. zapewne jutro też pójdą do kościołów i znowu będą się modlić, może nawet za ochroną życia tylko co z tego jak dalej będą robić takie rzeczy. Jeszcze jakby tak postępowali ludzie niewierzący typu biedronia czy sld to można jakoś to pojąć ale jak robią to tacy to się wręcz obnoszą przynależnością do kościoła to jest wręcz odrażające.

Ludzie umierają z głodu i zamarzają w tych lasach a te pajace pokazują stare zofilskie zdjęcia o tych ludziach

Opublikowano

trzeba być osłem żeby nie widzieć że ktoś umiera w lesie a potem polecieć do koscioła i się obnosić swoją religijnością .

trzeba być idiotą żeby nie widzieć krzywdy dziecka już żyjącego kilka lat na tym świecie i porównywać go do malucha który sie jeszcze nie narodził .

masz rację błyskawica idealnie pasuje na ten płot błaszczaka

Opublikowano

witejus - stan wyjątkowy ogranicza dostęp pomocy prawnej do tych ludzi. Co innego jest zawrócić basiora a co innego matkę z dzieckiem. Druga sprawa, że jak mają trafić do ancla na 6 miesięcy bo maszyna mieli papier to jest jak jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Znaleźli się obrońcy dziewczynki ,ci sami ,te same co w zimie latali z piorunami na łbach i darli mordy o wolność aborcji.

to typowo polskie-ci co trosza sie o zycie zygot nie przejmuja sie losem ludzi.........

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Znaleźli się obrońcy dziewczynki ,ci sami ,te same co w zimie latali z piorunami na łbach i darli mordy o wolność aborcji.

A widzisz. Bo to ciągłe dokonywanie wyboru. Jednak darcie mordy w sprawie a podjęcie działania, bądź jego zaniechanie, to różne sprawy. Wyjebanie dzieciaka do lasu przekracza nawet moje standardy. Choć święty nie jestem. Wierzyłem do niedawna, że nasze państwo a raczej ludzie, są w stanie poradzić sobie z takimi problemami w cywilizowany sposób. Ale teraz widzę że nie. Zawsze znajdzie się idiota który podejmie taką decyzję i będzie oczekiwał na oklaski, bo obronił Polskę przed dzieciakiem. 

Gdyby tam był oficer Frontexu, to dzisiaj cała nasza ekipa fruwałaby jak gołębice, tak by im przyjebali.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v