Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a rzeczywiście - o "hujaweju" zapomniałem

tylko po co miliardowej nacji potrzebny spis tak mało ludnej - z ich punktu widzenia - wioski? i to na wymarciu

@witejus otóż nie cytat bo jeśli ktoś nawet to nie natrafiłem
to bardziej najbardziej oczywisty wniosek i wielu nań wpadnie niezależnie

dla tego to działa i ma się coraz lepiej
to tzn państwo a gdy dochodzi do sytuacji gdy interes jednostki jest podrzędny interesowi ogółu to już wtedy mamy cytat ale z deklaracji ideowej partii która się NSDAP nazywała

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a rzeczywiście - o "hujaweju" zapomniałem

Nasi tez zapomnieli, bo myśleli że jak deportowali dyrektora to i oprogramowanie.:lol:

2 minuty temu, witejus napisał:

tylko naszym ,,panującym"

Przecież leciała reklama gdzie panujący tłumaczyli iz robią to , aby wiedzieć gdzie tworzyć miejsca pracy, budować szkoły, szpitale itp.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Nasi tez zapomnieli, bo myśleli że jak deportowali dyrektora to i oprogramowanie.:lol:

Przecież leciała reklama gdzie panujący tłumaczyli iz robią to , aby wiedzieć gdzie tworzyć miejsca pracy, budować szkoły, szpitale itp.:lol:

Teraz to trzeba planować tworzenie nowych miejsc pochówku, a nie budowę szkół i szpitali. 🤣

Chyba że Ukrainki dzietność podniosą

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

To nad czym oni ,,panują" jak nie widzą tak oczywistych rzeczy🥴

Bo nikt tego nie wie. Przedsiębiorcy tworzą miejsca pracy gdzie popadnie, rolnicy sie ją co się da i jest bałagan. A dzieci posyła się do szkoły gdzie bliżej. Tak dalej być nie może.:lol:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Teraz to trzeba planować tworzenie nowych miejsc pochówku,

Gdzieś na starym kompie została mi jeszcze instrukcja odnośnie wyboru miejsca grzebania poległych, Może trzeba ją odszukać.:lol:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał:

To nad czym oni ,,panują" jak nie widzą tak oczywistych rzeczy🥴

w kraju o ewidencjonowaniu obywateli gdzie dowód osobisty jest obowiązkiem o ewidencjonowaniu wszelkiego przepływu kapitału bo podatki etc jak i o ewidencjonowaniu zatrudnienia bo ZUS KRUS jak i wielu innych ewidencjach to rzeczywiście nie rozumiem jeszcze robienia spisu powszechnego gdy o wiele precyzyjniejsze i łatwiej weryfikowalne dane mają niejako online i w czasie rzeczywistym

dobre pytanie
rzeczywiście bo to świadczy albo o złej woli władzy albo ojej nieudolności ale jeśli nieudolności to jak im tych online nie wystarczy to i spis powszechny nic nie pomoże

makiety zwykle z dykty się robi państw też i na makietach się kończy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

z ciekawości. w innych krajach też spisy organizują?

i właściwie co w tym złego?

toż można pierdół na odwal na podawać jak komuś nie pasował.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

gdy o wiele precyzyjniejsze i łatwiej weryfikowalne dane mają niejako online i w czasie rzeczywistym

Bo jak nie masz konta na Facebooku, to istniejesz, albo już nie żyjesz a tacy jeszcze sie trafiają i to przez nich jest ten spis.:lol:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał:

makiety zwykle z dykty się robi państw też i na makietach się kończy

Akurat nasze Państwo kończy się na prezentacjach w PowerPoincie.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Bo jak nie masz konta na Facebooku, to istniejesz, albo już nie żyjesz a tacy jeszcze sie trafiają i to przez nich jest ten spis.:lol:

Ooo, to dzięki mnie, albo przeze mnie🤔

Nie mam pejsbooka.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Akurat nasze Paśtwo kończy sie na prezentacjach w PowerPoincie.

no to taka nowoczesna odmiana dykty do makiet i jeśli komuś się kiedyś marzyło (twórcom PowerPointa) że tańsza i masywniejsza to patrz koszty wszystkich agencji analitycznych i co do trwałości to wszelkie afery mailowe i podobne z akcentem tego wycieku od którego tu dziś rozpocząłem.
Państwo jak za coś się weźmie to na Saharze doprowadzi do kryzysu deficytu piasku

Opublikowano

O na piasku można by nieźle zarobić, tylko przewieźć go  do Szwecji i Norwegii🤣

Opublikowano

To jest hit.:lol:Ale że doszli do Kinga? Ciekawe czy całego 'Wiedźmina" przerobili?  :lol:

"Dodatkowo, Instytut Wymiaru Sprawiedliwości miał otrzymać 2,5 mln zł dotacji na badanie prześladowań chrześcijan w Polsce

- Kontrolerzy NIK powiedzieli, że monitorowano sposób ukazywania chrześcijan w: "Gazecie Wyborczej", "Newsweeku" i na portalu Onet. Analizowano też memy i utwory Andrzeja Sapkowskiego, Stephena Kinga i Dana Browna - tłumaczył Gibuła".

Opublikowano

amie sami chyba wykasowali z fejsa ze 2 lata coś się staneło i nie dociekałem  .            zrobiłem ten spis i tam nie było żadnych pytań co by ktoś nowe informacje pozyskał ,

Opublikowano

O konkubinę cię pytali. A to ważne. Bo gdybyś miał takową to możesz w przyszłości mieć założoną niebieską kartę. Państwo musi zareagować odpowiednio wcześniej, obsadzając dodatkowym etatem miejscowy posterunek policji🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v