Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli jak zwykle nie masz o tym bladego pojecia. Bieda umysłowa.

tak ja dobrze , ty ja się nie zdziwił ze ty i reszta ludzi można pociś  taki kit wegiel jest eko po pochodzi z natury z drzew to w czym problem ze jest be ?? 

1 minutę temu, Ulman napisał:

no czemu?

sam niewiem  pierwszy raz w zyciu taki coś spotkało mnie u mnie 

1 minutę temu, agromatik napisał:

bo zazdroszczą drzewom 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

To stare drzewo przestaje pobierać CO2 ? A jeśli nie przestaje to w co ten dwutlenek przetwarza?  

Pobiera co2 i wydala tlen i co2,młode wydala więcej tlenu niż co2 a stare odwrotnie.To tak w dużym skrócie .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, witejus napisał:

Pobiera co2 i wydala tlen i co2,młode wydala więcej tlenu niż co2 a stare odwrotnie.To tak w dużym skrócie .

Dalej błądzisz, wszystko przez skróty.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Jak wydala CO2? W jakim procesie?

Opublikowano (edytowane)

w skrocie mlode drzewo wiecej pobiera co2 niz wydala ,a stare odwrotnie.

ziemniaki gnija bo pogoda byla barowa- albo padalo albo grzalo, u nas tez na ciezszych ziemiach, na piaskach troche mniej,ale tam malo kto sadzi. no chyba ze bakterioza pierscieniowa -ale to inna inszosc...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fotosynteza

szukaja specjalistow od lasow -nawet my sie mozemy zalapac a placa fajnie

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/syn-gwiazdy-zespolu-weekend-znalazl-prace-w-lasach-panstwowych/yck8265,79cfc278

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Rurą wydechową.W procesie cywilnym .Idź być głupi gdzie indziej.

Czyli jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz. Deficytu intelektualnego wg PIS najlepszy przykład.

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

w skrocie mlode drzewo wiecej pobiera co2 niz wydala ,a stare odwrotnie.

bilans fotosyntezy jest zawsze dodatni dla tlenu, tylko wraz z wiekiem rośliny maleje jej intensywność.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Czyli jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz. Deficytu intelektualnego wg PIS najlepszy przykład.

za to u ciebie tak zawiało inteligencją ze aż popuszczają zwieracze ... napisz mi bilans rozkładu słomy z mocznikiem i bez  i ile potrzebuje tlenu 

3 minuty temu, agromatik napisał:

bilans fotosyntezy jest zawsze dodatni dla tlenu, tylko wraz z wiekiem rośliny maleje jej intensywność.

potem względem najlepsze są lasy Amazonii i tropikalne nie nasze .. dlatego płuca 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roman176 napisał:

napisz mi bilans rozkładu słomy z mocznikiem i bez  i ile potrzebuje tlenu 

Azot jest potrzebny bakteriom jako budulec, nie wpływa bezpośrednio na procesy rozkładu słomy.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Rolnik by to wiedział ale górnik najwyraźniej nie ma pojęcia. Najfajniejsze jest to ze wyznawcy PIS łykną wszystko jak małpa kit. Na to właśnie idą te miliardy topione w TVPis

Opublikowano
3 minuty temu, agromatik napisał:

Azot jest potrzebny bakteriom jako budulec, nie wpływa bezpośrednio na procesy rozkładu słomy.

a przyspieszanie to nie wpływ ?  przykryjesz pługiem to nic z słomy nie masz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v