Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

rzeźnik    następnie  wali  w łeb siekierą  podcina  gardło  i do góry  smoka.  Może  u ciebie ktoś  tam trzyma  no różne  praktyki  są

No nie pisz głupot bo u @pafnucy kabana wiążą do TUR-a. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Martwego

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

u jednych do  ściany  a u  innego  do tura   ale  wiadomo o co  chodzi  i  za  co  trza  świniaka złapać.

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

Kto świniaka do sciany wiążę. Co ty bredzisz? 

Jeden ponoć się pod kordlo w więzieniu powiesił.... To i świniaka do sciany marecek uwiaze... 😁😁😁😁😁😁

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

rzeźnik    następnie  wali  w łeb siekierą  podcina  gardło  i do góry  smoka.  Może  u ciebie ktoś  tam trzyma  no różne  praktyki  są

Chyba opisujesz coś co jest zakazane i już z uwagi na asf mało gdzie praktykowane. Bo nie ma świń by tak je zabijać z uwagi na asf.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Martwego

a żywego  z siekierą  po patyku gonisz  czy  po podwórku  :D  :D  

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

A PIS to nie zakazał takich praktyk ?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Chyba opisujesz coś co jest zakazane i już z uwagi na asf mało gdzie praktykowane. Bo nie ma świń by tak je zabijać z uwagi na asf.

A to  skąd  u  jastrzębia  na płocie  się  powiesiła  świnia  jak  zakazane kurde  ta  to musiała  się  namęczyć  co  :D  :D  :D   

Opublikowano
45 minut temu, witejus napisał:

Ostatnio naukowcy udowodnili że rośliny też czują i cierpią,i co teraz?

To już początkiem lat 90 tych bodaj  naukowcy japońscy w doświadczeniach  udowodnili.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Zakazane nie jest. Ale obecnie biurokracja i opłaty skutecznie zniechęca do takich legalnych ubojów. 

No o świniaki też ciężej 

Pis o to zadbał

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

jeszcze rosolu nie ugotowalem a wy tyle stron nabiliscie- nie idzcie w moje slady i nie imprezujcie co sobote do rana, bo to szkodliwe dla zdrowia jest,czlowiek pozno wstaje ,nie ma czasu na pisanie..

az mi zal sie tego koguta zrobilo co sie w garku gotuje i tej krowy z porcji rosolowej- nawet zaczynam marchewki,pietruszki selera zalowac-chyba zaczne powietrzem zyc.. o kurna nawet dynie na pasztet zerwalem-juz nie ma dla mnie nadzieii.

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/dziewice-konsekrowane-jak-wyglada-ich-zycie/qne613w

w kronice niedawno pokazywali na wawelu ich konsekrowanie.

Było zdjąć tego z ciągnika, byłby po wsze czasy na kolejne rosoły.

Jak niegdyś zupa z gwoździa🤭

Opublikowano
40 minut temu, pafnucy napisał:

Martwego

A tego to już nie wiem. 🙄

39 minut temu, Denwer napisał:

i  za  co  trza  świniaka złapać.

A za co? 😁🍇

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Mamy kolejną ofiarę szczujni i całej pisowskiej propagandy. Facet, który się postrzelił śmiertelnie w białym miasteczku. Zrobił to w proteście przeciwko protestowi medyków. Który jego zdaniem jest polityczny. Takie są efekty prania mózgów przez pis starszym ludziom.

ofiara ??   

38 minut temu, pafnucy napisał:

Zakazane nie jest. Ale obecnie biurokracja i opłaty skutecznie zniechęca do takich legalnych ubojów. 

jaka biurokracja ? 

Opublikowano (edytowane)

Zglaszanie badanie szkolenie wymeldowanie... 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

I to wszystko żeby ubić kabana na własne potrzeby. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

łał ... badanie sam przyjeżdża ci  weterynarz 15 zł  bierze .... szkolenie ???    wymeldowanie jak sprzedajesz i tak to robisz 

20 kila lat temu bral. 

Musi byc do pobrania probki podczas uboju. Myslisz ze siedzi i czeka na telefon?

Do wererynarii wczesniej prosba o zgodę. Pozniej z papierkiem od weta. 

I kazda sztuke sie wyrejestrowuje. 

No i trzeba miecbprzeszkolenie jak samemu ubój... 

1 minutę temu, Roman176 napisał:

t wcale nie jest biurokracja wielka 

Widac ze guzik wiesz

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

t wcale nie jest biurokracja wielka 

Tylko po co i komu ona jest potrzebna?

Chyba tylko po to żeby zniechęcić ludzi żeby sobie sami ubili kabana. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v