Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, PRIMO napisał:

Szczególnie dla budżetu państwa bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo  na drodze to raczej nic się nie zmieni. 

A pod nimi znicze i krzyże. 🤦‍♂️

Ile osób by przeżyło jak poszedł w pole jak strzała a tak to drzewo i THE END. 😥

Jak mają wycinać drzewa to odrazu niech zabierają i karpy. Kiedyś przez taka karpe 3 salta w powietrzu zrobiłem... 

Opublikowano

Teraz już frezują karpy.

Wycinają drzewa i jebią rowy 2m głębokie a co 50m betonowe przepusty ze zjazdami do pól

Opublikowano

Ja mam blisko do dk79, jak usuną drzewo to w kilka dni jedzie rębak do gałęzi i frez do karp.

Ale żeby było śmieszniej to sadzą nowe drzewa

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jacus napisał:

wystarczy popatrzec na statystyki wypadkow w krajach gdzie mandaty naprawde bola by stwierdzic ze ulman znowu odlatuje..

Jest jeszcze coś takiego jak nieuchronność kary. Nie sama wysokość mandatów odstrasza ale pewność, że będziesz złapany. U nas najwięcej ludzi ginie gdzieś na bocznych drogach gdzie policja za często nie jeździ. Tak samo jak najwięcej pijanych tam jeździ.  Bo najwięcej z nich liczy, że tam ich nikt nie zatrzyma i się uda.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja mam blisko do dk79, jak usuną drzewo to w kilka dni jedzie rębak do gałęzi i frez do karp.

Ale żeby było śmieszniej to sadzą nowe drzewa

Bo te nowe to są GMO, uginają się 😂

Opublikowano

pare lat temu zrobiono odwodnienie drogi powiatowej- niby wpisano w papierach renowacje ale naprawde to byla budowa- ludzie wjezdzali na posesje bez zadnych mostkow. od tego czasu nie bylo miesiaca zeby ktos w rowie nie wyladowal,przedtem wjechal w pole i pojechal dalej-jeden kutafon mi 200 m pszenicy przejechal  a teraz helikopter,pogotowie ,policja, straz i pomoc drogowa, drzewa wycieli a ludzie i tak szaleja.

Opublikowano

Mogą i gumowe bariery stawiać ale co to da dopóki nie zmieni się myślenie samych kierowców. Połowa tych gratów poruszających się po naszych drogach już dawno powinna znaleźć ukojenie w piecu hutniczym albo pokrzywach za stodoła 

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

A kto te mandaty będzie wlepiał i pilnował predkości ? Może potem PIS zatrudni 20 tys policjantów i kupi 5 tys radiowozów żeby ciągle stali w krzakach?

to jest takie własnie myslenie bez myslenia żę policja stoi w krzakach  . wystarczy swiadomość żę dostanie się 1 tys. mandatu teraz najlepszą robote robią drony i policja coraz czesciej ich używa .             

Opublikowano

Taa? To może zatrudnią 10 tys policjantów i tyle samo dronów żeby latali nad wioskami. Ty jesteś po prostu za państwem policyjnym które na kazdym kroku będzie wszystko i wszystkich kontrolować.

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

To może zatrudnią 10 tys policjantów i tyle samo dronów żeby latali nad wioskami.

To już się dzieje ,tylko na razie w mniejszej skali,a z czasem przekroczy 10 tys.

Opublikowano (edytowane)

puki co to jest chyba około 5 tys wolnych etatów , jest małe zainteresowanie służbą w policji , to żę ktoś  chciał by służyć w policji nie oznaczażę zostanie przyjęty .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

mirro napisał:

Drzewa przy drogach to pomysł poroniony. Zawsze można znaleźć hektar miejsca i go zalesić  a nie sadzić to przy drogach. 

Kiedyś koń jak w cieniu wóz ciągnął to miał lżej. Teraz też jest przyjemniej aczkolwiek co drugie lub dwa na trzy minuty możnaby trachnąć. Można też wszystkie i coś nowego zasadzić...

PRIMO napisał:

12 minut temu, Ulman napisał:

Drzewa to sporadyczne przypadki? Popatrz ile krzyżyków na przydroznych drzewach wisi. A idę o zakład że tylko kilka % ofiar w ten sposób zostaje upamiętniona.  Może uderzenia w drzewo nie są dużą częścią wypadków ale śmiertelnośc jest z pewnościa bardzo wysoka.  

Już po części o tym pisałem ale widocznie jarecki nie rozumie czytanego tekstu. 😩

5 minut temu, jarecki napisał:

no k**wa , a uważsz żę mandaty czy ograniczenie predkosci nie działa ?      

Jak czerwona🔴 płachta na byka. 🐃

Aaaa ile drzew ma obdartą korę?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Taa? To może zatrudnią 10 tys policjantów i tyle samo dronów żeby latali nad wioskami. Ty jesteś po prostu za państwem policyjnym które na kazdym kroku będzie wszystko i wszystkich kontrolować.

Tak tak zatrudnią do rozganiania protestów a nie pilnowania porządku na drogach.

3 godziny temu, witejus napisał:

To już się dzieje ,tylko na razie w mniejszej skali,a z czasem przekroczy 10 tys.

Chyba se jaja robisz? Kto ci nagadał tych bzdur? W policji póki co to może przekroczyć 10 tys ale liczba wakatów, których nie ma komu obsadzić. Policja nie cieszy się już takim wzięciem jak kiedyś.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v