Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PRIMO napisał:

Nie żadna teoria tylko czyste fakty. 

Masz przykład że jakby tego drzewa nie było to te trzy osoby przeżyły by. 

cyt . dotyczą tego wypadku autobusu w mierznie ,, w zdarzeniu brał udział inny kierowca samochodu osobowego ''  cyt . policjanta,,Lokalni kierowcy często rozwijają tu niemałe prędkości.''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

ja bym nawet dalej poszedł. zakazać jazdy samochodami, to wypadków z udziałem aut nie będzie!

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

,, w zdarzeniu brał udział inny kierowca samochodu osobowego ''  cyt . policjanta,,Lokalni kierowcy często rozwijają tu niemałe prędkości.''

Nie wiem czy ty jesteś taki tępy czy tylko udajesz takiego żeby wyszło na twoje.🤦‍♂️

Ale to nie ten drugi zabił tych trzech pasażerów tylko uderzenie w drzewo. 

Opublikowano (edytowane)

ja bym poszedł dalej ogranicznik predkosc w samochodach  po co możliwość jechania wiecej niż 140 km\h jak i tak drogi w PL  na szybszą jazde nie pozwalają ?              a no dobra od nowego roku unni po czesci to wprowadziła iż każdy nowy samochód ma być wyposażony w ogranicznik współpracujący z GPS  czy coś takiego .https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/czarne-skrzynki-w-autach-i-asystent-predkosci-obowiazkowo-juz-za-rok/jqvk1x2                 z ograniczeniami do 140 to nie na serio 

7 minut temu, PRIMO napisał:

Nie wiem czy ty jesteś taki tępy czy tylko udajesz takiego żeby wyszło na twoje.🤦‍♂️

Ale to nie ten drugi zabił tych trzech pasażerów tylko uderzenie w drzewo. 

po prostu są przepisy ruchu drogowego które trzeba respektować , nawet czytałem iż polacy za granicą jeżdzą normalnie bo boja się wysokich mandatów , są autostrady bezpieczne i tez sa wypadki można powycinać trzewa itd . ale samochód wypada z drogi koziołkuje i tez ludzie giną to można wszedzie barierki pomontowac ..             nie każę nikomu jechać 50 km , czy te 90  bo tak sie nieraz nie da i nawet sam tak nie jezdze  ale mam tego swiadość 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

ja bym nawet dalej poszedł. zakazać jazdy samochodami,

No właśnie a PiS chce rozwijać komunikację autobusową. Pewnie ma w tym jakiś cel.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

ale samochód wypada z drogi koziołkuje i tez ludzie giną to można wszedzie barierki pomontowac ..             

Kiedyś między Piaskami a Fajsławicami widziałem jak gościu opuścił drogę przeleciał między dwoma starymi drzewami , koziołkował na polu. Wyciągnęliśmy go z kabiny przy pomocy łoma a ten prosił żeby bardzo samochodu nie uszkodzić. 😂 Kumpel pokazał mu drzewa i gościu zemdlał. Potem okazało się że chyba z bólu, bo kość przebiła skórę na prezdramieniu.

20 minut temu, lusjan napisał:

Jakby ludzie nie przechodzili przez jezdnię to by nie było potrąceń pieszych, zakazać tego 😂

To może zakazać poruszania się pieszo. Nie będzie pieszych, nie będzie przechodzenia.😂

7 minut temu, jacus napisał:

i jezdza prawie puste, kilka razy na dobe.

Ale dostępność poprawili a taki był cel. To że społeczeństwo nie korzysta, tym gorzej dla społeczeństwa.😂

Opublikowano

kolezanka tego od rynny w brukseli ??

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-09-17/joanna-segelstrom-jest-poszukiwana-przez-190-panstw-oszukala-m-in-mariana-banasia-raport/?ref=aside_najnowsze&fbclid=IwAR0yZAH-Z4jtAcaO8crz1_ttnC0ugAHGEUqe_PUzYdTzgNLKhYhGUKT4sGA

straty wieksze niz amber gold a jakos sie nie przebija dopublicznosci.

miala matka dwoch synow-obydwaj zgineli na topoli, pareset metrow kolo domu, drzewo wycieli, progi zwalniajace wstawili a mlodzi dalej szaleja.

Opublikowano

Przy 140 też można się zabić. Nie rozumiem tej głupiej dyskusji.

28 minut temu, mirro napisał:

No właśnie a PiS chce rozwijać komunikację autobusową. Pewnie ma w tym jakiś cel.

Tak chce. Szkoda tylko, że nie wyszło z autobusami autosana czy ursusa. Wpompowano w to pieniądze. Może nie takie jak w elektrownię w Ostrołęce a wszystko i tak padło.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

po prostu są przepisy ruchu drogowego które trzeba respektować , nawet czytałem iż polacy za granicą jeżdzą normalnie bo boja się wysokich mandatów , są autostrady bezpieczne i tez sa wypadki można powycinać trzewa itd . ale samochód wypada z drogi koziołkuje i tez ludzie giną to można wszedzie barierki pomontowac ..             nie każę nikomu jechać 50 km , czy te 90  bo tak sie nieraz nie da i nawet sam tak nie jezdze  ale mam tego swiadość 

Prawdopodobieństwo śmiertelnego jak ktoś wyleci w plener i koziołkuje ma sie nijak do ryzyka swmiertelnego z powodu zawinęcia się na drzewie. Ty generalnie jesteś jednostką która jest wdzięczna państwu za instruowanie cie na każdym kroku co masz robić. Bezwolny i podporządkowany.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Prawdopodobieństwo śmiertelnego jak ktoś wyleci w plener i koziołkuje ma sie nijak do ryzyka swmiertelnego z powodu zawinęcia się na drzewie. Ty generalnie jesteś jednostką która jest wdzięczna państwu za instruowanie cie na każdym kroku co masz robić. Bezwolny i podporządkowany.

cześć przepisów powstaje w oparciu o doswiadczenie czy sugestie policjantów i nijak ma się to instruowania państwa jak widzisz waską droge i drzewa to nie zapierdalasz 140 km , jak kierowca porsche na mazurach , po to sa przepisy żęby tacy co nie potrafia samodzielnie mysleć nie niszczyli życia innym , a jak ktoś myslęć już potrafi to bierze odpowiedzialność za tych co myleć nie potrafią .                          a po drugie przyczepiłeś sie do drzew a  zawiniecie na drzewie to sporadyczne przypadki 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

cześć przepisów powstaje w oparciu o doswiadczenie czy sugestie policjantów i nijak ma się to instruowania państwa jak widzisz waską droge i drzewa to nie zapierdalasz 140 km , jak kierowca porsche na mazurach , po to sa przepisy żęby tacy co nie potrafia samodzielnie mysleć nie niszczyli życia innym , a jak ktoś myslęć już potrafi to bierze odpowiedzialność za tych co myleć nie potrafią .                          a po drugie przyczepiłeś sie do drzew a  zawiniecie na drzewie to sporadyczne przypadki 

Oszalałeś? Jak możesz brać odpowiedzialnośc za niemyslacych ?  Jaki masz na nich wpływ? 

Uważasz że przestana zapieprzać bo im zmienisz ograniczenia albo mandaty wieksze zastosujesz? Nawet zabranie samochodu małolatom jeżdzącym wiejskim kilkunastoletnim  Passerati za 3tys pln guzik rozwiąże. To jest bolszewicki pomysł na sciagnięcie kasy pod pretekstem dbałosci o proletariackie bezpieczeństwo

Drzewa to sporadyczne przypadki? Popatrz ile krzyżyków na przydroznych drzewach wisi. A idę o zakład że tylko kilka % ofiar w ten sposób zostaje upamiętniona.  Może uderzenia w drzewo nie są dużą częścią wypadków ale śmiertelnośc jest z pewnościa bardzo wysoka.  

Opublikowano

krzyżę przydrożne to przeważnie czołówki przynajmiej na drogach krajowych .

7 minut temu, Ulman napisał:

Uważasz że przestana zapieprzać bo im zmienisz ograniczenia albo mandaty wieksze zastosujesz?

no k**wa , a uważsz żę mandaty czy ograniczenie predkosci nie działa ?      

Opublikowano
Dnia 17.09.2021 o 11:59, jacus napisał:

znasz ten dowcip ??

nie

Dnia 17.09.2021 o 11:59, jacus napisał:

w piatek ? do nas jeszcze takie zwyczaje nie doszly ?? choc widze czasami w okolicy ze sa wesela i wtedy, ale to miastowi.

pierwsze takie wesele ja też byłem .. teraz terminów niema pandemia jeszcze pogorszyła terminy 

Dnia 17.09.2021 o 12:12, Bogdan_ja napisał:

Wtorek jak wtorek ale w piątek żreć miecho i wódę chlać to już hipokryzja tych co na wiarę się tu powoluja... 😜

ksiądz ogłosił dyspensę 

Dnia 17.09.2021 o 12:12, Bogdan_ja napisał:

Wtorek jak wtorek ale w piątek żreć miecho i wódę chlać to już hipokryzja tych co na wiarę się tu powoluja... 😜

ksiądz ogłosił dyspensę 

23 godziny temu, DTaras napisał:

No pytałem. Nie wysadził się ale był chyba niedopity i coś mi się widzi na dzisiejszym weselu będzie najmniej mordobicie...

niby dlaczego ? 

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Drzewa to sporadyczne przypadki? Popatrz ile krzyżyków na przydroznych drzewach wisi. A idę o zakład że tylko kilka % ofiar w ten sposób zostaje upamiętniona.  Może uderzenia w drzewo nie są dużą częścią wypadków ale śmiertelnośc jest z pewnościa bardzo wysoka.  

Już po części o tym pisałem ale widocznie jarecki nie rozumie czytanego tekstu. 😩

5 minut temu, jarecki napisał:

Jak czerwona🔴 płachta na byka. 🐃

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

krzyżę przydrożne to przeważnie czołówki przynajmiej na drogach krajowych .

Jakby działaly to by nadal tak nie zapieprzali i nie zabijali sie.

Opublikowano

wystarczy popatrzec na statystyki wypadkow w krajach gdzie mandaty naprawde bola by stwierdzic ze ulman znowu odlatuje..

sporo wesel jest przelozonych z poprzedniego roku- znajomy 2 razy przekladal i trzeciej szansy nie wykorzystal,chyba z 10 lat chodzili wiec mogl jeszcze poczekac.

u nas zrobili taki lokal na 80 osob to i w piatki jakies imprezy byly. teraz stawki poszly w gore za 300 zl od lebka trudno jakies przyzwoite wesele zrobic.

Opublikowano

konwekcja TUska ... mamy sprzyjające media niemieckie ....     o qurwa bo mamy pozytywną energie ........   

Polak czy Niemiec folskdeuche 

MaK🇵🇱🇺🇸 on Twitter: "@lis_tomasz once fuxdeutsch always fuxdeutsch,  einmal folksdeutsch immer folksdeutsch, jawohl herr Fuchs..!!!… "

Umowa PiS z Kukizem ciągle w mocy. Sejm uchwalił ustawę antykorupcyjną

KO głosowała przeciw 🙄

równość demokracja 

https://www.fronda.pl/a/borek-you-tube-zablokowal-kanal-sportowy-za-pytanie-o-sens-walki-transwestyty-z-kobieta,166929.html

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

wystarczy popatrzec na statystyki wypadkow w krajach gdzie mandaty naprawde bola by stwierdzic ze ulman znowu odlatuje..

A kto te mandaty będzie wlepiał i pilnował predkości ? Może potem PIS zatrudni 20 tys policjantów i kupi 5 tys radiowozów żeby ciągle stali w krzakach? Gówno dadzą ograniczenia i mandaty. Dobre drogi, oznaczenie, oświetlenie bezkolizyjne skrzyzowania , barierki , kasacja drzew, to są metody na znaczne poprawienie bezpieczeństwa. Czesto jeżdze na mazowsze i po otwarciu ekspresówki tylko raz przez dwa lata stałem w korku bo był wypadek. Poprzednio  gdy DK 17 była puszczona przez wioski co chwilę była kolizja, stłuczka, tir w rowie itp. Ciekawe dlaczego?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

A kto te mandaty będzie wlepiał i pilnował predkości ? Może potem PIS zatrudni 20 tys policjantów i kupi 5 tys radiowozów żeby ciągle stali w krzakach?

Nie wpuszczą, policja ma podobno razem z medykami strajkować xD Mandaty będą wysokie, ale nie będzie komu blankietów wypełniać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v