Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
DTaras napisał:

jarecki napisał:

no to ja jako kibic też mam pogląd ze klekanie to głupota i też bym manifestował gwizdami , choć z drugiej strony brytyjczycy  troche afroamerykanom   krwi napsuli swoimi koloniami i niewolnictwem to jak chcą biali klekać to już  ok przełkne to ale po co mają klękać czarnoskórzy ?

Ty, a czarnoskóry nie może czarnoskórego skasować? Raczej może zatem może i okazać swój ku temu sprzeciw. Jarecki - są gesty wyważone a są i mające wydźwięk pejoratywny. Oczywiście masz prawo demonstrować w każdy sposób tylko należy wziąć pod uwagę konsekwencje późniejszego smrodu.

akooo napisał:

@DTaras

Cytat

Po 30 latach? Człowieniu. Ruchomości możesz zasiedzieć po trzech - tak się rejestruje zabytki. Albo się jest właścicielem albo mienie porzuca. Tych przepisów bym się nie czepiał.

Jak to porzuca,jak moje to i ugorem może 100 lat leżeć czy puste mury stać i nic nikomu do tego. WŁASNOŚĆ PRYWATNA.

A może. Jeno jak ktoś przez trzydzieści lat bez przerwy będzie to zajmował zostanie Tobie zabrane. Zatem jak zauważysz iż Ci ktoś wjeżdża z pługiem to mu naliczasz za bezumowne korzystanie czynsz i niema zasiedzenia. A gdy mimo wszystko temat trzydzieści lat zlewasz to się nie dziw.

galan99 napisał:

Zabierać samochody ludziom zamiast tych śmiesznych punktów i mandaty za prędkość nie 500 zł tylko minimum 5 tyś do 10 tyś . Nie było by tylu wypadków jak teraz jest .

Jak auto w najmie długoterminowym to se nazabierałeś.

ale podatki od gruntu chyba właściciel płaci to jak tak można komuś zabrac

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Zajmować czyjąś własność siłą,w dodatku przez grupy gówniarzy anarchistyczno,komunistycznych. Co to ma wspólnego z Chrześcijaństwem? W Piśmie nic nie ma o zajmowaniu siłą czyjejś własności. 7 przykazanie.

A przypadkiem to tego przykazania nie dostał od Jahwe niejaki Żydek co go wołali Mojżesz

Opublikowano

Świat to naprawdę staje się popierdolony .

Polska europosłanka chce zakazać wędkarstwa w całej Europie. "Moczenie kija" jeszcze tylko przez rok?

Polska europosłanka z frakcji Zielonych Sylwia Spurek przedstawiła właśnie w Parlamencie Europejskim postulat, który natychmiast wywołał sporo zamieszania. Spurek chce, by do od 2023 r. w całej Europie zakazano... wędkarstwa.

Spurek tłumaczy, "w przypadku wędkarstwa trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, iż aspekt żywieniowy nie ma żadnego znaczenia". - To jest hobby, to jest rozrywka, to jest coś, co ludzie robią dla przyjemności - mówi europosłanka. - Pytanie, czy można krzywdzić, okaleczać, zabijać dla przyjemności. Czy tak samo dyskutowalibyśmy o takich praktykach, gdyby chodziło o psy i koty. (...) Jeśli chcemy budować kulturę praw zwierząt, nie możemy stosować taryfy ulgowej dla myślistwa i wędkarstwa - dodaje.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/europoslanka-spurek-chce-zakazac-wedkarstwa-w-calej-europie/83pfwgf,79cfc278

Opublikowano

Gada tak bo wie z której strony wiatr wieje. Dzisiaj z głupoty można profity czerpać. Inna sprawa ze do czasu.

Najbardziej przeraza mnie to że młodzi przez to mają wyprane mózgi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Świat to naprawdę staje się popierdolony .

Nie świat, tylko konkretni ludzie. Jeszcze niech k**wa szczurów truć zakażą.😂

1 godzinę temu, akooo napisał:

Najbardziej przeraza mnie to że młodzi przez to mają wyprane mózgi

Może brak instynktu, czyli życie w zbyt bezpiecznym świecie.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Nie świat, tylko konkretni ludzie. Jeszcze niech k**wa szczurów truć zakażą.😂

Ot to to.

Zawsze miliony cierpią przez popierdolone jednostki. 

Tak jak w rodzinie trafi się czarna owca która potrafi wszystko ro***erdolić tak i tu zawsze znajdzie się wyjątkowo pojebana jednostka niestety obdarzona wyjątkową charyzmą, która za cel swego życia obiera sobie burzenie wszystkiego wokół i tworzenie świata na swojà modłę.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

wypisz wymaluj niejaki jehoszua z nazaretu razem ze swoimi kumplami- w wiekszoscz takimi co porzucili wedkarstwo , historia sie powtarza ???😭

416-dlug-publiczny-przebil-14-bln-zl-to-nowy-rekord.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Ot to to.

Zawsze miliony cierpią przez popierdolone jednostki. 

Tak jak w rodzinie trafi się czarna owca która potrafi wszystko ro***erdolić tak i tu zawsze znajdzie się wyjątkowo pojebana jednostka niestety obdarzona wyjątkową charyzmą, która za cel swego życia obiera sobie burzenie wszystkiego wokół i tworzenie świata na swojà modłę.

To o prezesie? 

Opublikowano

Płaca minimalna w Polsce do góry i Francja też .

Francja: Podwyżka płacy minimalnej z dniem 1 października

W związku ze wzrostem wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych płaca minimalna we Francji od 1 października zostanie automatycznie podwyższona o 2,2 proc.

Każdym kraju jest płaca minimalna .

3 godziny temu, jacus napisał:

wypisz wymaluj niejaki jehoszua z nazaretu razem ze swoimi kumplami- w wiekszoscz takimi co porzucili wedkarstwo , historia sie powtarza ???😭

416-dlug-publiczny-przebil-14-bln-zl-to-nowy-rekord.jpg

Co po za tym ma to pokazać każdy kraj tak ma i dalej drukarki pracują .

Opublikowano

Szczury są na tyle kumate, że z wytruciem może być problem. Mam takiego mieszkańca, że popyla po winogronie i opierdzielił mi już wszystkie grona skurwiel jeden. Trutki nie rusza...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To o prezesie? 

Bardziej w ujęciu światowym, ale biorąc mikroregion typu Polska może być. 

Żeby go nie gloryfikować zbytnio to Tusk nie inny🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v