Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ulman napisał:

PIS to komuniści więc nie ma się co dziwić. 

A jak wytłumaczysz Ameryka też jest komunistyczna jak PiS .

Ameryce ceny rosną inflacja szaleje i dodruk pustego pieniądza . To są komuniści ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, tracker napisał:

Ale są warunki. Trzeba mocno pracować nad językiem i „opowieścią”, które te różnice pokażą. Konieczna jest jedność, pokora i odrzucenie egoizmów rozmaitych grupek. Z taką samą siłą muszą też pracować dwa podstawowe silniki obozu: modernizacyjny i tożsamościowy. Bo o ile na rzecz obozu rządzącego pracują wspomniane wyżej czynniki radykalizacji opozycji i pozytywne skutki wdrażanych przez rząd programów, to przeciw sobie ma falę demoralizacji i wspieranego z zewnątrz ideologicznego ataku na fundamenty polskości. Takie fale zmywały w przeszłości w Europie niejeden konserwatywny rząd, dobrze radzący sobie z wyzwaniami gospodarczymi i społecznymi.

A ja Pana Karnowskiego miałem za rozsądnego. Ten zaś proponuje pisanie bajek i wciskanie tego ludziom do głowy. 😂

Tego rządu nie zmyje, bo nie radzi sobie ani społecznie, ani gospodarczo. 😂 On tylko daje,

Opublikowano
PRIMO napisał:

@akooo jak ludzie znaczną płacić horendalne rachunki za gaz to zaraz im przejdzie ta cała łekologia i wrócą do piecy węglowych. 

Aby zacząć płacić te rachunki to trzeba mieć gaz. Osły z rządu wyliczają niezależność na teraz i mają w pycie przyszłość. Podobnie jak Rosjan.

galan99 napisał:

13 godzin temu, Ulman napisał:

PIS to komuniści więc nie ma się co dziwić. 

A jak wytłumaczysz Ameryka też jest komunistyczna jak PiS .

Ameryce ceny rosną inflacja szaleje i dodruk pustego pieniądza . To są komuniści ? .

Są, a czemużby nie. Oni mają tak w baniakach nasrane, iż są wzorem demokracji. A skąd mają to wiedzieć jak komunizmu nie widzieli?

Opublikowano

Komunizm to nie tylko kołchozy pochody czy kolejki komunizm to dążenie do tego aby położyć łapę na czyjejś własnośći i sukcesywnie ja obrzydzać. Dzisiaj oglądam ze reportaż ze grupa jakistam anarchistow czy jak to się nazywa zajęło czyjś pustostan i nie można nic z tym zrobić mimo że WŁAŚCICIEL jest na prawie. Albo te przepisy o zasiedzeniu,jakim prawem ktoś może komus zasiedziec nieruchomość czyli wziąść ja sobie bo akurat z niej nie korzystam?To jest komunizm. Brak poszanowania dla czyjejś pracy.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Albo te przepisy o zasiedzeniu,jakim prawem ktoś może komus zasiedziec nieruchomość czyli wziąść ja sobie bo akurat z niej nie korzystam?To jest komunizm. Brak poszanowania dla czyjejś pracy.

Komunizm byłby wtedy, gdy gościu dostał by przydział z urzędu na Twoją chwilowo nieużytkowaną własność. A tak to normalny zabór.

Opublikowano

chwilowo nie uzytkowana -tak ze 30 lat 😛. u nas we wsi co drugi ma takie dzialki-ze mna na czele. kiedys byly panstwowe az od czasow krolewskich ,potem uzytkowala spolka pastwiskowa-gdy ja rozwiazano to kazdy swoje zabral- gdy chcielismy je wykupic to nie wolno bylo sprzedawac panstwowej ziemi. wiec po 89 uwlaszczylismy sie na swoim, 

kaczystan to parodia prl -kolejny dowod to zakaz sprzedazy panstwowej ziemi jaki obowiazywal za komuny.

a towarzysz piotrowicz,albo prokurator za gierka,sedzia stanu wojennego, arbuz, aktualnie na stanowisku komisarza rolnictwa unii ???  a sekretarz komitetu centralnego pzpr aktualnie na etecie stalego komentatora kurwizji ?? a minister kultury- czlonek gminnej rady narodowej ??

Opublikowano
akooo napisał:

Komunizm to nie tylko kołchozy pochody czy kolejki komunizm to dążenie do tego aby położyć łapę na czyjejś własnośći i sukcesywnie ja obrzydzać. Dzisiaj oglądam ze reportaż ze grupa jakistam anarchistow czy jak to się nazywa zajęło czyjś pustostan i nie można nic z tym zrobić mimo że WŁAŚCICIEL jest na prawie. Albo te przepisy o zasiedzeniu,jakim prawem ktoś może komus zasiedziec nieruchomość czyli wziąść ja sobie bo akurat z niej nie korzystam?To jest komunizm. Brak poszanowania dla czyjejś pracy.

Po 30 latach? Człowieniu. Ruchomości możesz zasiedzieć po trzech - tak się rejestruje zabytki. Albo się jest właścicielem albo mienie porzuca. Tych przepisów bym się nie czepiał.

mirro napisał:

Na pokaz. Dodatkowy element widowiska. Grają za kasę ku uciesze gawiedzi.

Oczywiście, że na pokaz ale czy marketingowo to pewności nie mam - nie mają z tego korzyści...

Opublikowano
jacus napisał:

chwilowo nie uzytkowana -tak ze 30 lat 😛. u nas we wsi co drugi ma takie dzialki-ze mna na czele. kiedys byly panstwowe az od czasow krolewskich ,potem uzytkowala spolka pastwiskowa-gdy ja rozwiazano to kazdy swoje zabral- gdy chcielismy je wykupic to nie wolno bylo sprzedawac panstwowej ziemi. wiec po 89 uwlaszczylismy sie na swoim, 

kaczystan to parodia prl -kolejny dowod to zakaz sprzedazy panstwowej ziemi jaki obowiazywal za komuny.

a towarzysz piotrowicz,albo prokurator za gierka,sedzia stanu wojennego, arbuz, aktualnie na stanowisku komisarza rolnictwa unii ???  a sekretarz komitetu centralnego pzpr aktualnie na etecie stalego komentatora kurwizji ?? a minister kultury- czlonek gminnej rady narodowej ??

A towarzysz Kwach jakoś Ci nie przeszkadzał ilu rolników popełniło samobójstwo za jego prezydentury ?

Opublikowano

Co tam nowego w polityce, bo mi się nie chce czytać wszystkiego ? Gowin opuścił rząd ? Uchodźcy koczują jeszcze na granicy ? Danka Holecka wróciła już z urlopu ?

Opublikowano

jest spokój , nic się nie dzieje .  kropka .

3 godziny temu, mirro napisał:

Na pokaz. Dodatkowy element widowiska. Grają za kasę ku uciesze gawiedzi.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Oczywiście, że na pokaz ale czy marketingowo to pewności nie mam - nie mają z tego korzyści...

chyba pokaz  głupoty , nawet angielscy kibice ich wygwizdują .

Opublikowano

Angielscy kibice to napier... się między sobą tylko dla napier...lanki. To marny przykład. Natomiast człowiek tym różni się od zwierząt, że ma poglądy i je czasem manifestuje. Warto to szanować nawet jak za chwilę masz gościa zniknąć.

Opublikowano

no to ja jako kibic też mam pogląd ze klekanie to głupota i też bym manifestował gwizdami , choć z drugiej strony brytyjczycy  troche afroamerykanom   krwi napsuli swoimi koloniami i niewolnictwem to jak chcą biali klekać to już  ok przełkne to ale po co mają klękać czarnoskórzy ?

Opublikowano

@DTaras

Cytat

Po 30 latach? Człowieniu. Ruchomości możesz zasiedzieć po trzech - tak się rejestruje zabytki. Albo się jest właścicielem albo mienie porzuca. Tych przepisów bym się nie czepiał.

Jak to porzuca,jak moje to i ugorem może 100 lat leżeć czy puste mury stać i nic nikomu do tego. WŁASNOŚĆ PRYWATNA.

Opublikowano

to se włącz Wiadomości  w tvp

5 minut temu, jarecki napisał:

ale po co mają klękać czarnoskórzy ?

no bo białych , czy ciapatych , też można nie darzyć sympatią...

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Co tam nowego w polityce, bo mi się nie chce czytać wszystkiego ? Gowin opuścił rząd ? Uchodźcy koczują jeszcze na granicy ? Danka Holecka wróciła już z urlopu ?

Ulman został ministrem pracy i polityki socjalnej🤭

Ponoć zasiłkowcy szykują już protest w Warszawie 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v