Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli badają alkomatami notorycznie to znaczy że muszą ich pilnować żeby nie chlali - innego wytłumaczenia nie ma. A jak już jesteśmy przy wolnych mediach - oczywiście gdyby za PO żołnierz sie zachlał na śmierć to miałbyś temat na tydzień non stop a potem na kilka lat. Od razu byłyby hasła o patologii i bałaganie w wojsku, o tym że jak PIS zdobędzie władzę to trzeba armię reformować bo zaniedbania władzy skutkują takimi haniebnymi wydarzeniami. Natomiast z racji tego ze obecnie rzadzi PIS to usilnie udowadniasz że nic sie nie stało. Ot , normalna sprawa. Bo wszyscy piją, bo sie zdarza, bo to raptem jeden taki przypadek , bo sie wolne media czepiają. Generalnie tak jak zawsze - nic sie nie stało tylko nas złe siły atakują 🤣 

Przez dwie kadencje PO żaden żołnierz się nie uchlał? żaden po pijaku nie zrobił wypadku samochodowego? czy czego innego?  - nie przypominam sobie aby ktoś przez to mieszał całą armię od patoli.

Opublikowano
1 godzinę temu, binek napisał:

W Policji nie chleją? Lekarze nie chleją? Prawnicy nie chleją? Księża nie chleją? - w każdej grupie społecznej znajdzie się ktoś kto ma ciągotki di chlania.

Ostatnio byłem w tzw sklepie wielkopowierzchniowym i po ilości alkoholu jaki zaobserwowałem w koszykach kupujących śmiem stwierdzić że całe społeczeństwo ma ciągotki do chlania.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mikad napisał:

Ostatnio byłem w tzw sklepie wielkopowierzchniowym i po ilości alkoholu jaki zaobserwowałem w koszykach kupujących śmiem stwierdzić że całe społeczeństwo ma ciągotki do chlania.

Tylko co innego wypić po pracy/służbie, a co innego będąc w pracy ;) Chciałbyś, żeby do twojego palącego się domu przyjechał pijany strażak ? Albo żeby twoje dziecko leczył pijany lekarz ? Pojechałbyś taksówką z pijanym kierowcą ?

Opublikowano
7 minut temu, mikad napisał:

Niestety niektórzy próbują tu wprowadzać zasadę "przez jednego barana, cala trzoda osrana" jeden się zachlał = 15 tyś patoli.

Opublikowano
18 minut temu, mikad napisał:

Raczej zabezpieczają się, przed noworoczna podwyżka akcyzy..😉

Opublikowano
11 minut temu, binek napisał:

Niestety niektórzy próbują tu wprowadzać zasadę "przez jednego barana, cala trzoda osrana" jeden się zachlał = 15 tyś patoli.

Tak tak...., to był absolutny wyjątek. Ten co uciekł też był wyjatkiem a ci którzy coś wywiną w przyszłosci też są takimi wyjątkami. Cała reszta jest wzorowa😅

Zasada taka sama jak w pisowskiej retoryce wobec komuchów - wszyscy są źli oprócz tych którzy są nasi.😁

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko co innego wypić po pracy/służbie, a co innego będąc w pracy ;) Chciałbyś, żeby do twojego palącego się domu przyjechał pijany strażak ? Albo żeby twoje dziecko leczył pijany lekarz ? Pojechałbyś taksówką z pijanym kierowcą ?

A co innego czytać na forum posty pijanych userów :P Wypić po pracy powiadasz, tylko dlaczego prawie każdy w koszyku miał karton gorzały

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mikad napisał:

A co innego czytać na forum posty pijanych userów :P Wypić po pracy powiadasz, tylko dlaczego prawie każdy w koszyku miał karton gorzały

Bo od 1 stycznia akcyza w górę ?? Ludzie zapasy robią xD Siostra wesele za 2 lata a już wódy nakupili xD Ci to dopiero alkoholicy, 30 kartonów wódy, a na co im to xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mikad napisał:

tylko dlaczego prawie każdy w koszyku miał karton gorzały

święta idą. jak bez najważniejszego do stołu zasiąść ?

Opublikowano

Roman, bój sie Boga!!! Co ty za wichrzycieli i prowokatorów pokazujesz? Toż to oczywisty spisek inspirowany przez Niemcy i Rosję a wymierzony w nasz patriotyczny rząd.

Opublikowano

zatrudnij się zeby też to dostać w czymś problem ? 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

13-tki, 14-tki, w tym kraju podobno tak wspaniale, a im się w 4 literach przewraca i strajkują xD 

Opublikowano

po co się zatrudniać w zawodzie który pis też wykańcza?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Roman, bój sie Boga!!! Co ty za wichrzycieli i prowokatorów pokazujesz? Toż to oczywisty spisek inspirowany przez Niemcy i Rosję a wymierzony w nasz patriotyczny rząd.

do Morawieckiego biją niemcy ? 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał:

marecek zniknal pojawil sie binek- ten przynajmniej nie wkleja glupot tylko je pisze....

Wysil się odrobinę, a jak Cię fakty przerastają, to może czasami dobrze przemilczeć

Jak nie ma co się powiedzieć, to się zaczynają wycieczki ad personam - słabe to 😒

Edytowane przez binek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v