Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

h*j tam ile zabierze i komu zabierze ale daje i to się liczy tu i teraz dla ludzi czas rzeczywisty a nie zabierze .

I komu daje a komu zabiera , zabiera bogatym mają za***rdalać .

Wolę niech mi nic nie zabierają, to wtedy dawać nie będą musieli ... Zmniejszyć opodatkowanie energii elektrycznej i gazu na potrzeby grzewcze i bony nie będą potrzebne ...

Ale takie coś dla naszej władzy jest za trudne, lepiej kolejną armię urzędników do obsługi tych bonów zatrudnić ... I tym sposobem zabiorą Kowalskiemu 800 i później dadzą mu 500 xD 

Pany PiS-iory, czy takie sytuacje są normalne w XXI wieku... https://kobieta.wp.pl/trafila-do-szpitala-z-bezwodziem-w-5-miesiacu-ciazy-lekarze-czekaja-az-dostanie-wstrzasu-septycznego-6701585669405248a bo jak to prezes powiedział "trzeba ochrzcić" ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
49 minut temu, racyl napisał:

to żeś doj**ał 🤣 komu mam nie sprzedawać ?

No jak dla Ciebie problem że sprzedają drewno i są nowe nasadzenia w to miejsce , chyba zwyczajnie gospodarka leśna 🙂 . A że są klienci to tną 

To po h*j sądzić maliny i później zbierać 😂

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak dla Ciebie problem że sprzedają drewno i są nowe nasadzenia w to miejsce , chyba zwyczajnie gospodarka leśna 🙂 . A że są klienci to tną 

To po h*j sądzić maliny i później zbierać 😂

głupie to twoje rozumowanie 🤣 las jest własnością państwa czyli nasz wszystkich a maliny czy inna uprawa jest na prywatnym gruncie

powiedź po prostu że nigdy nic nie zbudowałeś i jest ci obojętne czy drzewo na dach będzie po 800zł/m3 czy po 3tys/m3 a niemiec będzie d*pę ślizgał

tak się zachowujesz jak człowieczek co jest mu wszystko jedno 🤣

przebimbać życie i jakoś to będzie

Opublikowano (edytowane)

ja kupowałem krokwie i deski , choć mam swój las .  a było to z  10 lat temu , tarcica była bardzo tania .  W okolicy gatru nie ma a tartak obwozny liczył coś 180 zł . za metr  cięcia a jak wycinał do kanta to 270 zł .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

@racyl tak się składa że troszke się budowało , nawet teraz kończe dach i to drogi po 1250 zł m3 🙃 a w przyszłym roku kolejna inwestycja ale jestem w tej dobrej sytuacji i mam las to sobie zimą nakroje towaru 🙂 co będe płacił . A może i mi to obojętne bo tyle różnych władzy było i na każdej zawiedziony na tej zresztą też bo miało być inaczej 

No ale czytałem że Jackowski przepowiada zmianę władzy po nowy roku , więc teraz to nam wybierzecie rząd 👏☺️ kuźwa pszenica po 1500  saletra po 1000 , drewno 600  paliwo po 4 zł i na pryczy będziesz leżał z jajcami a malinki i truskawki same do kobiałek będą spadać 🙉

Racylku serce Cię boli jak Niemiec kupuje nasze drewno , a czemu nie krwawi jak lecisz z bananem na twarzy kupując germańskiego klamota albo Fenda 🤔

Opublikowano
Ulman napisał:

Miło czy nie miło to nie ma znaczenia.  Większość jest głupia i ciemną i nazwanie tego hołota nie jest wielka przesadą. 

A ty jesteś ten lepszy tak? Marna prowokacje tu uprawiasz. Co ty byś robił jakby nie było internetu gdzie byś wylądował swoje frustracje?

Opublikowano
29 minut temu, Ursus932 napisał:

@racyl tak się składa że troszke się budowało , nawet teraz kończe dach i to drogi po 1250 zł m3 🙃 a w przyszłym roku kolejna inwestycja ale jestem w tej dobrej sytuacji i mam las to sobie zimą nakroje towaru 🙂 co będe płacił . A może i mi to obojętne bo tyle różnych władzy było i na każdej zawiedziony na tej zresztą też bo miało być inaczej 

No ale czytałem że Jackowski przepowiada zmianę władzy po nowy roku , więc teraz to nam wybierzecie rząd 👏☺️ kuźwa pszenica po 1500  saletra po 1000 , drewno 600  paliwo po 4 zł i na pryczy będziesz leżał z jajcami a malinki i truskawki same do kobiałek będą spadać 🙉

Racylku serce Cię boli jak Niemiec kupuje nasze drewno , a czemu nie krwawi jak lecisz z bananem na twarzy kupując germańskiego klamota albo Fenda 🤔

A Ty co pozbawiony praw wyborczych ze piszesz "wybierzecie"? 

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

A co w tej wiadomości jest nie prawdziwego? Kobieta zmarła bo lekarze po zmianach w prawie dokonanych przez pis czekali aż płód obumrze. Nie usunęli ciąży bo nie chcieli złamać pisowskiego prawa. Więc czego jeszcze nie rozumiesz?

Naczelny krętaczu - w którym miejscu pisowskie prawo zakazuje ratować zagrożone życie kobiety spowodowane patologią ciąży? Prawo na dzień dzisiejszy, jak i wyrok TK nie zakazują takich działań. Sprawę spieprzyli lekarze, nie pierwszy i nie ostatni raz, dlaczego nie dokonali cesarki? zresztą w tej sprawie rozstrzygnie i wypowie się  prokuratura. Sam jestem przeciw manipulowaniu w tej drażliwej kwestii, utrzymać "status quo" w wypracowanym kompromisie ustawy aborcyjnej. Ale szlak mnie trafia jak ktoś manipuluje faktami, śmiercią w imię politycznego dokopania drugiej strony, a Ty w tym przodujesz.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I takich to durni klepali po ramieniu  i zieloną wyspą nazwali namalowali i rudego klepali i kochali .

UNIA dotuje bony na paliwo i energię a jak u nas chcą to źle bo po h*j .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

53 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tu chodzi pseudopatrioto o to że polskie firmy nie mają surowca bo jest wywożony za granicę. Taka właśnie PISo ekonomia, że policzyli parę groszy więcej za drewno, a stracili złotówki w podatkach za produkty wytworzone przez rodzime firmy.

Opublikowano

taaa i zatrudnić armię nierobów do wyliczania i rozdawania bonów nierobom....

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

I takich to durni klepali po ramieniu  i zieloną wyspą nazwali namalowali i rudego klepali i kochali .

UNIA dotuje bony na paliwo i energię a jak u nas chcą to źle bo po h*j .

Gałan z czyich oni pieniędzy to dotują? Tak jak pis dotuje pasożytów 

Opublikowano
17 minut temu, binek napisał:

Naczelny krętaczu - w którym miejscu pisowskie prawo zakazuje ratować zagrożone życie kobiety spowodowane patologią ciąży? Prawo na dzień dzisiejszy, jak i wyrok TK nie zakazują takich działań. Sprawę spieprzyli lekarze, nie pierwszy i nie ostatni raz, dlaczego nie dokonali cesarki? zresztą w tej sprawie rozstrzygnie i wypowie się  prokuratura. Sam jestem przeciw manipulowaniu w tej drażliwej kwestii, utrzymać "status quo" w wypracowanym kompromisie ustawy aborcyjnej. Ale szlak mnie trafia jak ktoś manipuluje faktami, śmiercią w imię politycznego dokopania drugiej strony, a Ty w tym przodujesz.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/smierc-ciezarnej-w-pszczynie-nowogrodzka-zaleca-politykom-pis-ostroznosc/pm3151v,79cfc278

to nie kurwizja baranie-bajki to mareckowi sobie opowiadajcie

rozstrzygnie prokuratura- masz jakies pojecie o prawie ??

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

taaa i zatrudnić armię nierobów do wyliczania i rozdawania bonów nierobom....

Ale cała Unia tak robi to czemu w Polsce  tak się burza ludzie jak Unia tak pomaga .

Czechy chcą 50 miliony Euro i wycofają skargę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/smierc-ciezarnej-w-pszczynie-nowogrodzka-zaleca-politykom-pis-ostroznosc/pm3151v,79cfc278

to nie kurwizja baranie-bajki to mareckowi sobie opowiadajcie

rozstrzygnie prokuratura- masz jakies pojecie o prawie ??

Barany to raczej w Twioich stronach, a Ty jakie masz rozeznanie w prawie? To z linków Onetu??? Wybacz większą wagę mają dla mnie wypowiedzi ekspertów z Ordo Iurs, niż szczekaczy opłacanych przez Ringer Axel Springer gdzie już dawno instruowano pismaków jak mają pisać aby dyskredytować Polskę

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Ale cała Unia tak robi to czemu w Polsce  tak się burza ludzie jak Unia tak pomaga .

Czechy chcą 50 miliony Euro i wycofają skargę .

Unia pomaga... Poczytaj dobrze o ich super państwie i ich planach co do Europy. Chyba że masz kogoś znajomego którego możesz zapytać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v