Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, witejus napisał:

Czym ty się przejmujesz racuch,w przyszłym roku krzykniesz cenę za truskawki adekwatną do cen nawozów.

Taaak, będzie miał tak adekwatną cenę na truskawki, jak teraz jest adekwatna cena na świnie xD Zbożowcy też mogą się zdziwić, jak nawozy zostaną drogie a pszenica spadnie na 800 za tonę.

5 minut temu, galan99 napisał:

Na ulice może nie wyjechać 3 mln aut. Rząd chce wprowadzić zmiany w homologacji .

Projekt ustawy resortu infrastruktury dotyczący systemów homologacji pojazdów budzi poważne wątpliwości. Nawet posłowie PiS twierdzą, że na zmianach ucierpią kierowcy jeżdżący samochodami na gaz. O co chodzi w przepisach, które mają wejść w życie w nowym roku .

Ministerstwo Infrastruktury musi zmodyfikować przepisy tak, żeby były zgodne z zasadami panującymi w całej Unii Europejskiej. Chodzi o tajemniczo brzmiący regulamin 115 EKG ONZ. Jakie zmiany chce wprowadzić resort? Przede wszystkim jedną, kluczową: od nowego roku do każdego modelu samochodu i każdego rodzaju silnika potrzebna będzie nowa homologacja do zamontowanej już instalacji LPG.

No i dobrze, kuchenki gazowe to się używa do gotowania obiadu a nie poruszania się po ulicach xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

miesko kosztuje ?? swinie po 4 zl .

Ale ad bluzę dość chyba dobrze wyjdzie względem saletry u racyla.. 😉 Ja kupowałem teraz saletrę po 2550 ale i tak nie uważam tego za normalność

Tomasz0611 napisał:

No i dobrze, kuchenki gazowe to się używa do gotowania obiadu a nie poruszania się po ulicach 

Ja mam kuchenkę na benzynę - to co powiesz? LPG to bardzo dobre paliwo. Bardzo łatwo to czysto spalić. Dlaczego niby nie można tym jeździć? Trzeba nawet...

mirro napisał:

Nie Covid tylko stare rany. Teraz wychodzą narty i spadochrony.

Ja mam częściowe zerwanie łękotki przyśrodkowej 🤭 Ale niema uja - do nart musi się podgoić..

Agrest napisał:

Mogę Ci dać numer do pediatry pulmunologa, tudzież anestezjologa ginekologa😜

Ja tam lubię jasne sytuacje. Po opisie na bank jest to weterynarz samouk.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.10.2021 o 12:34, racyl napisał:

A co ja Ci rady na życie daje ? 😂  żyj dalej z dziadków emerytur 😂

no to pochwal się cenami jakie ci powiedzieli 😂

ile za saletre 3600zł/t ?😂 ile za po polifoskę 6 -2800 zł/t ? 😂

Ile za bezchlorkowy hydrocomplex, polifoska start 120-140zł/25kg ? to jest normalność za 4800-5600zł/t ?😂

Chyba sam żyjesz z dziadków emerytury 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Właśnie  rozmawiałem a Agrolok  i  w brew  temu  co  opowiada  @racyl  nawozy  są  dostępne  zarówno  saletra  jak  i slaetrzak  no  i wieloskładnikowy 

Przecież ziemie wydzierżawiłeś to na grzyba ci nawozy? Bydlaki nimi karmisz? 😳

Jak tam dzisiejszy sukces Morawetzkego? Zrobił porządek z tymi lewakami z brukseli i teraz już nam nie podskoczą? 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

😳

Jak tam dzisiejszy sukces Morawetzkego? Zrobił porządek z tymi lewakami z brukseli i teraz już nam nie podskoczą? 

Tylko Morawiecki nie wiedzial, że na swój roast jechał do tej Brukseli xD Bardzo pięknie pojechali po tej pacynce Kaczyńskiego. Az chyba sobie zobaczę Wiadomości w TVP i się pośmieje jaki to niby sukces Morawieckiego xD Bo zanosi się bardzo dobry kabaret xD jak będą ten swój kit swoim słuchaczom wciskać ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko Morawiecki nie wiedzial, że na swój roast jechał do tej Brukseli

ktoś tu twierdził że to tylko formalność bo są dogadani,😂

12 minut temu, Ulman napisał:

Zrobił porządek z tymi lewakami z brukseli i teraz już nam nie podskoczą? 

Lewacy błagali go, żeby przestał. Tak im dopiekł.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Jeśli się nie dogadali to należałoby prześwietlić życiorys tłumacza 🤭

Opublikowano

Na pewno ma koszulkę z ośmioma gwiazdkami🤭

Tylko kto mu garderobę przeżyje?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Jeśli się nie dogadali to należałoby prześwietlić życiorys tłumacza 🤭

Widocznie przez Hujajeja rozmawiali, i chińczyki podłożyły Morawieckiemu jakąś IVON'ę a biedny się nie zorientował xD 

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A co ta unia się jeszcze o coś dopierdziela , bo nie jestem w temacie 

Morawiecki pojechał się niby dogadać, a tam zamiast się z nim dogadać, to go wyśmiali xD 

Opublikowano

No to kultury brak tym w Brukseli , bo jak ktoś do mnie przyjdzie się dogadać nawet największych wróg , to siadam i rozmawiam 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No to kultury brak tym w Brukseli , bo jak ktoś do mnie przyjdzie się dogadać nawet największych wróg , to siadam i rozmawiam 

Ale oni o tym nie wiedzieli, bo to tylko w TVP mówili, że on już niby z nimi dogadany xD 

• Haha 1
Opublikowano

Włączyłem PN, to oczywiście najbardziej nasi ujadali Arłukowicz i Halicki.

Szydłowa coś plumkała o swoim premierostwie i tłumaczeniach

Opublikowano

Panowie ,  spokojnie. Z pewnościa jeszce dziś a najdalej jutro dowiemy się od kolegów na czym polegał sukces Morawieckiego. Muszą tylko zaczekać na oficjalną narrację z TVPis

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Panowie ,  spokojnie. Z pewnościa jeszce dziś a najdalej jutro dowiemy się od kolegów na czym polegał sukces Morawieckiego. Muszą tylko zaczekać na oficjalną narrację z TVPis

pewnie jutro bo jarek jak wiadomo lubi pospać i dziś już pewnie nie ma czasu

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jak mieli się dogadać jak wszyscy byli na sucho bez % .🤨

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Że nie będzie kredytu Unijnego na odbudowę tak zwanym nowym ładem i tak nic nie ma dla rolnictwa tylko dla cwaniaków wiec mała strata .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v