Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko wtedy gdy rozbija się gówno na atomy i próbuje do tego dorabiać ideologię. Normalnie to robota jak każda inna. Albo jesteś fachowcem albo szerzysz głupiznę.

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Albo jesteś fachowcem albo szerzysz głupiznę.

tych drugich   jest   tam  najwięcej.  Kto  nic  nie potrafił nic   zostawał  w wojsku   tak było od zawsze   no  teraz  trochę  się  to  zmieniło  no  ale  na wyniki  trzeba  poczekać. 

Opublikowano
22 minuty temu, witejus napisał:

czyli wniosek z tego aby rządzić trzeba zgłupieć lub być głupkiem ,a ,,mądrym" z Konfabulacji pozostaje ujadanie do usranej śmierci

Sprawa jest prosta. Głupia większość wybiera głupków do rządzenia i spirala głupoty się nakręca. Ludzie mądrzy są i zawsze byli w mniejszości dlatego stanowili elity i motłochem zarządzali. W demokracji rządzi prymitywny motłoch który uważa się za zbawczą siłę narodu a ludzie którzy powinni stanowić elity najczęściej unikają polityki lub uprawiają ja hobbystycznie żeby się nie tarzać z ciemnotą w ich intelektualnym łajnie.  Czy to bedzie Konfederacja czy ktokolwiek inny - mądrych ludzi proletariacki ciemny lud nie zrozumie i nie wybierze nigdy  

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

W demokracji rządzi prymitywny motłoch który uważa się za zbawczą siłę narodu

To raczej zbyt górnolotne. ja stawiam na coś bardziej przyziemnego "Teraz k**wa My".:lol:

4 minuty temu, Ulman napisał:

Czy to bedzie Konfederacja czy ktokolwiek inny - mądrych ludzi proletariacki ciemny lud nie zrozumie i nie wybierze nigdy  

Nie wybierze bo się boi.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Nie ma złych żołnierzy. Sa tylko źle dowodzeni.

są  źli  żołnierze.  "Z  g*wna  bata  nie ukręcisz"

5 minut temu, Ulman napisał:

Ludzie mądrzy są i zawsze byli w mniejszości dlatego stanowili elity

Gdzie  są  te  "elity" ???  Potrafisz  je  wskazać  czy  nie  ??  :D  :D  :D  

6 minut temu, Ulman napisał:

W demokracji rządzi prymitywny motłoch

No  tak  komuna  Chińska  przecież  ci  najlepiej  odpowiada  :D  :D 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:
9 minut temu, Ulman napisał:

W demokracji rządzi prymitywny motłoch który uważa się za zbawczą siłę narodu

To raczej zbyt górnolotne. ja stawiam na coś bardziej przyziemnego "Teraz k**wa My".:lol:

9 minut temu, Ulman napisał:

Czy to bedzie Konfederacja czy ktokolwiek inny - mądrych ludzi proletariacki ciemny lud nie zrozumie i nie wybierze nigdy  

Nie wybierze bo się boi.:lol:

a jak w gąszczu głupich odnalezć  tych mądrych ?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Sprawa jest prosta. Głupia większość wybiera głupków do rządzenia i spirala głupoty się nakręca. Ludzie mądrzy są i zawsze byli w mniejszości dlatego stanowili elity i motłochem zarządzali. W demokracji rządzi prymitywny motłoch który uważa się za zbawczą siłę narodu a ludzie którzy powinni stanowić elity najczęściej unikają polityki lub uprawiają ja hobbystycznie żeby się nie tarzać z ciemnotą w ich intelektualnym łajnie.  Czy to bedzie Konfederacja czy ktokolwiek inny - mądrych ludzi proletariacki ciemny lud nie zrozumie i nie wybierze nigdy  

W sumie to idealne wytłumaczenie porażki, czy to partyjnej czy osobistej...

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

są  źli  żołnierze.  "Z  g*wna  bata  nie ukręcisz"

A kogo to obchodzi? Dostajesz takich jakich dostajesz. A potem to już Twój problem , jako ich dowódcy. Odpowiadasz i tak za pododdział i jego zdolność do wykonania zadania. Z tego jesteś rozliczany i albo jesteś zdolny do wykonania zadania, albo nie. 

3 minuty temu, jarecki napisał:

a jak w gąszczu głupich odnalezć  tych mądrych ?

Na pewno nie metodą selekcji negatywnej.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Napisał    intelektualista  :D  :D  :D  

A dziękuję dziękuję. 🎓

27 minut temu, witejus napisał:

brzydkich kobiet też niema ...🥴

Oj nie za dużo % ?😲

19 minut temu, witejus napisał:

to proste ,zapisać się do Konfederacji,tam sami mądrzy

To znaczy że marecek nie tą partię popiera. 🤨

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Denwer napisał:

Gdzie  są  te  "elity" ???  Potrafisz  je  wskazać  czy  nie  ??  :D  :D  :D  

No  tak  komuna  Chińska  przecież  ci  najlepiej  odpowiada  :D  :D 

Masz wielu mądrych wykształconych ludzi  którzy ze prymitywną swołoczą nie chca mieć nic do czynienia i w polityce nie wypływają. Jesli ogarniasz rzeczywistość   , dajesz sobie radę w biznesie to po co masz się z motłochem użerać? Za elitę możesz uważać ludzi którzy osiągnęli sukces nie imając sie polityki. Ewidentnie elitami będą ludzie sukcesu rodzimego biznesu , dobrzy prawnicy, wybitni naukowcy i nauczyciele akademiccy czy inni intelektualiści. Niestety PISowski motłoch  jako lewicowa prokomunistyczna masa wie że biznesmeni maja bo ukradli, prawnicy to kasta, naukowcy są na usługach korporacji a profesorowie akademiccy studiowali za komuny i też są źli. Jedynie doły społeczne, głupie niezaradne prosocjalne bez  percepcji całości wydarzeń ale uswiadamiane codziennie przez pana" ciemny lud wszystko kupi" są przewodnią siła narodu. 

Co do Chin to dokładnie pokazujesz ww brak percepcji całości. Tak komuna jest tylko w nazwie partii rzadzącej po to by motłoch nie miał głosu w wyborach i nie wybierał głupków którzy ten kraj zrujnują.  Tam rządzą ludzie bardzo ogarnieci, wykształceni i świadomi co chcą osiągnąć i dlatego ten kraj tak poszedł do przodu a za kilka lat zostawi w tyle socjalistyczne USA. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Masz wielu mądrych wykształconych ludzi  którzy ze prymitywną swołoczą nie chca mieć nic do czynienia i w polityce nie wypływają.

No to wymień   chociaż   z 3-4  takich  ??

19 minut temu, Ulman napisał:

Tam rządzą ludzie bardzo ogarnieci, wykształceni i świadomi co chcą osiągnąć

Dobre   naprawdę  dobre :D   Ulman chwali  reżim  komunistyczny   :D  :D  

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Poco  mam  chodzić  w masce 12 godzin   niby 

Tylko  do sklepu  potrzebna  no  i  na parkingu 

Są ludzie gdzie muszą chodzić po 8 godzin w pracy to do h*ja nie podobne na wsi to nikt nie chodzi w maskach .

Opublikowano

ja mysle że wiekszość ludzi ma  odmienne potrzeby i stąd różne wybory osób czy parti , emeryt bedzie  głosował na kogoś kto zaproponuje wieksze swiadczenia emerytalne i lepszą opieke medyczną a młody zagłosuje np na kogoś kto zaproponuje miejsze obciążenia podatkowe niestety  już tych dwóch grup nie da sie pogodzić bo jedno eliminuje drugich , ktoś kto ma np 3 dzieci wybierze 500 plus a ktoś kto ma jedno niekoniecznie to popiera 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Na pewno nie metodą selekcji negatywnej.:lol:

wiekszość społeczeństwa to ludzie logicznie myslący i wybierają to co dla nich najlepsze , co dla jednego jest dobre dla drugiego już nie koniecznie .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał:

emeryt bedzie  głosował na kogoś kto zaproponuje wieksze swiadczenia emerytalne i lepszą opieke medyczną a młody zagłosuje np na kogoś kto zaproponuje miejsze obciążenia podatkowe niestety  już tych dwóch grup nie da sie pogodzić bo jedno eliminuje drugich

Patrzysz od złej strony. Młody będzie miał mniejsze obciążenia podatkowe a potem na starość większe świadczenia. Taka to kolej rzeczy. Okres przejściowy dla tych bardziej zaawansowanych wiekowo to tylko dopilnowanie aby nie mieli gorzej. Młody starzeje się co jest nieuniknione, więc perpektywę też będzie miał lepszą. 

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Kto w Polsce ma wybierać jak nie ma zakładów pracy jak były przed Balcerkiem . 

Teraz to Emeryci wielki Elektorat i Rolnicy .

Reszta społeczeństwa to  mieszanina poglądów .

Opublikowano

Bo skoro rząd ogłosił że wygrał z wirusem. rozwalił niektóre jednoimienne, to po grzyba buduje  szpitale?:lol:

No chyba że nie wie co mówi, albo wali w ciula z ludźmi a robi swoje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v